Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. március

Címoldal
Öt perccel 12 után
Húsvét előtt
Községi képes hírek
„… soknak semmi sem lehetetlen!”
Megemlékezés, koszorúzás
Községi hírek
Szenny- és esővízcsatorna, járdaépítés, útjavítás…
Az ellenzék figyelmen kívül hagyása
Tavasz
Mozgalmas időszak
Anitában forr a tehetség
Határtalan megemlékezés
Söprögessünk (sepregettünk)!
Megismertük Óbecse nevezetességeit
Márciusi nők – forradalom fejkötőben
Jelentős mértékű fásítással indított a Zöldike
Nőnapi táncfesztivál
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
In memoriam ZOO Poni Ada
Zöld levél
Sakk
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Községi hírek

Az év sportolója

    Az előző évek gyakorlatához híven Ada község ebben az évben is meghirdette Az év sportolója díjat. Ezúttal is, mint minden évben, az előző naptári évben, vagyis a 2014-ben elért kimagasló eredmények alapján jelölhették a sport kiválóságait a községi elismerésekre. Az idei kiírás lebonyolításának feladatával az erre a célra létrehozott bizottságot nevezték ki.
    Ada község a sportolók kitüntetésével azt szeretné üzenni, hogy a kemény munka nem marad figyelmen kívül, az elszántságnak és a kitartásnak igenis van eredménye, ami példaként szolgálhat a mindenkori fiatalabb generációk számára.
    Az elismeréseket Bilicki Zoltán polgármester adta át.

    A döntés alapján a 2014-es évben az év sikeres sportolója díjat kimagasló teljesítményéért egyrészt Mészáros Hunor asztaliteniszezőnek ítélték, aki országos bajnok, a Dositej-díj tulajdonosa, a Mlin-produkt Asztalitenisz Klub első csapatának tagja, Vajdaság junior bajnoka, és nemzet-közi asztalitenisz ver-senyen első és má-sodik helyezést ért el, másrészt Toldi Mik-lós úszónak, aki egy arany, három ezüst és hét bronzérmet szerzett külföldi és hazai versenyeken.
    A bizottság plakettet ítélt meg sportcsapatok kategóriában:
    - az Ada Aero Klub országos bajnok rakétamodellező junior csapatának köztársasági versenyeken elért kimagasló eredményeiért,
    - a Mlinprodukt Asztalitenisz Klub országos bajnok junior csapatának köztársasági versenyeken elért kimagasló eredményeiért.
    - a Bácska Futballklub pionír csapatának, a Tisza menti ligában megszerzett bajnoki címért.
    Edző kategóriában Stojan Mrđanovnak az Ada Aero Klubban végzett munkásságát plakettel ismerték el, amelyet országos bajnokságról hazahozott érmek is bizonyítanak. Plakettet kapott még Branko Anušić, a Mlinprodukt asztalitenisz klub edzője, akinek nevéhez több érem fűződik az országos bajnokságról és nemzetközi versenyekről, emellett a Szerb első ligás csapat vezetőedzője. Elismerésben részesült Jelena Vlanikolin munkája, aki a Delfin úszóklub keretein belül segítette a fiatal úszókat, az úszásoktatás és az úszástechnika fejlődését, részt vett különböző bajnokságokon, hazai és külföldi találkozókon.


Sikeres volt az idei Suli-buli bál

    A törökfalusi Junitisz Ifjúsági Szervezet idén is megszervezte az immár 16 éves hagyományra visszatekintő Suli-buli bálat. A jótékonysági bál bevételéből minden évben a helyi iskola felszerelését bővítik, ez az idei évben is így fog történni. A belépőjegyekből, a tombolából és az önkéntes adományokból 170.000 dinárt sikerült összegyűjteni az iskola javára, amiért a szervezők mindazoknak köszönetet mondanak, akik bármilyen formában, munkájukkal, jelenlétükkel vagy anyagiakkal hozzájárultak a bál sikeréhez.


Árokásás Moholon

    Moholon ma megkezdődött az árkok ásása és szanálása a JNH, a Maksim Gorkij és a Masaryk utcában. A beruházást még a tavalyi évben előirányozták, de csak most teremtődtek meg a feltételek a kivitelezéséhez, az önkormányzat és a Moholi HK ezért az érintett lakosok elnézését kéri.

 


Nagykikindán átadták a Miša Anastasijević kapitány díjakat

    Ada község, és Bilicki Zoltán polgármester a gazdaság és a társadalom fejlesztése, a polgárok életkörülményeinek javítása, valamint a vállalkozásfejlesztés területén kifejtett tevékenységéért elnyerte a Miša Anastasijević kapitány díjat A község fenntartható fejlődése eléréséért kategóriában.
    A nagykikindai ünnepségen községünkből Miša Anas-tasijević kapitány kitüntetést érdemelt még ki a Standard KKV, a BKG vállalat, az LPO vállalat és a Termometal vállalat.
    Ez az elismerés a Csúcs felé vezető út projektum része, melynek hordozói a Media Invent Ügynökség, az Újvidéki Egyetem, valamint a Belgrádi Egyetem, a Vajdasági Gazdasági Kamarák szakmai segítségével és az önkormányzatok támogatásával.


Az Észak-bánáti Körzeti Tanács ülése

    Ma tartotta második ülését az Észak-bánáti Körzeti Tanács a nagykikindai községháza üléstermében. Az ülésen, az állandó tagokon kívül munkatársai kíséretében Snežana Bogosavljević-Bošković mezőgazdasági és környezetvédelmi miniszter asszony is jelen volt.  A megbeszélés témái egyebek mellett a mezőgazdasági termelőknek osztandó támogatásokkal kapcsolatos aktuális kérdések voltak, valamint az IPARD programon keresztül hozzáférhető eszközök felhasználási lehetőségei – tudtuk meg Bilicki Zoltán polgármestertől.


A kinti iskola körüli munkálatok

    A kivitelezők javítani kezdték a Cseh Károly Általános Iskola kinti épülete tornatermének külső, utcai falfelületét. A helyszínen járt Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere, Maksó Éva, az iskola igazgatója, valamint Varga Elfride, a II Helyi Közösség titkára.

mart 2015.

Naslovna strana
Aktivnosti sindikata
Šah
Sportista godine
Impresum


Design by VA