Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. március

Címoldal
Öt perccel 12 után
Húsvét előtt
Községi képes hírek
„… soknak semmi sem lehetetlen!”
Megemlékezés, koszorúzás
Községi hírek
Szenny- és esővízcsatorna, járdaépítés, útjavítás…
Az ellenzék figyelmen kívül hagyása
Tavasz
Mozgalmas időszak
Anitában forr a tehetség
Határtalan megemlékezés
Söprögessünk (sepregettünk)!
Megismertük Óbecse nevezetességeit
Márciusi nők – forradalom fejkötőben
Jelentős mértékű fásítással indított a Zöldike
Nőnapi táncfesztivál
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
In memoriam ZOO Poni Ada
Zöld levél
Sakk
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Anitában forr a tehetség

    Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Barna Kolozsi Valéria, akadémiai szobrász, tanárnő Bakos Anita, akadémiai festő és tanárnő festménykiállítását 2015. március 20-án Adán, a Szarvas Gábor Könyvtár kiállítási termében.
    Bakos Anita Moholon született és ott is él. Kérdésemre elmondta, hogy pedagógusként, rajztanárként a moholi Novak Radonić Általános Iskolában dolgozik, de emellett a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban festészetet, rajzot és technológiát tanít. Elmondta még:
    − Az itt látható sorozat még az akadémiai éveimben indult, a gyerekek világa és az alkotási élményük kifejezése, bemutatása, amit magam is átélek, miközben alkotok. Az alkotás örömét mutatom be a többi képen is, amik az évek során még e sorozathoz kapcsolódtak.
    Most, hogy van kisfiam, még jobban át tudom élni ezt az ártatlan gyermeki világot. Képben képet szerkesztek és rajzolok.
    E sorozatban a beton az egyik textúra, amit megpróbáltam letapintásig kifejezni, és más egyéb technikát is alkalmaztam, hogy elérjem ezt a rapancsosságot – mondta a művésznő.
    Barna Kolozsi Valéria a megnyitáskor mondta:
    − Ez egy rajzolt világ, de végeredményben festett képekkel találkozunk, viszont a vonalaknak nála alapvető és alakító szerepük van. Merem állítani, hogy az emberiség történetében is a vonal volt az első, de itt nemcsak a vonalak fontosak, hanem a képek alapja is, amikor a festő keresi a felületet. Azt a felületi koloritot, amelyik a mondanivalót majd legjobban ki tudja fejezni. Anitában forr a tehetség, nem szabad lekötni a kezeit, hanem csak szabadon hagyni – mondta Barna Kolozsi Valéria a megnyitón.


Bakos Anita, Barna Kolozsi Valéria


Részlet a tárlatról


...és a festmények

Szöveg és képek: Király János

mart 2015.

Naslovna strana
Aktivnosti sindikata
Šah
Sportista godine
Impresum


Design by VA