Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. január

Címoldal
A túlélésért
Községi hírek
Január 22. - A magyar kultúra napja
Az adai kábeltelevízió
Az IFIX 2013. évi munkájáról
Utazni jó
Az elmúlt esztendő utolsó hetei
Teljes életet élni
Jubilált a nyelvművelő egyesület
Mindent bontunk!
Január 10.
Piros, fehér, kék menyecske leszek én!
Jubileumi összefogás a kollégiumért
Más adón, más frekvencián
Korszerűbb egészségügyi ellátás
Templomától búcsúzott a courtlandi magyar egyházközösség
Keresztszemmel
Karácsonyi terminál
A Vadvirág H. K. jótékonysági akciója
A Zöldike hírei: Évzáró munkaakciók
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Hírek
Sport
Tarka-barka
Árnyas oldal
Találkozás Télapóval
Impresszum

A VADVIRÁG H. K. JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓJA

„Nem mindig a nagy házakban élnek boldog emberek” ( Wass Albert)

    A Vadvirág Hagyományápoló Kör idei karácsonyi programjának keretén belül különleges jótékonysági akciót hírdetett meg csatlakozva ezzel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Jónak lenni jó kampányához.
    - Nemes cél érdekében vette fel a kapcsolatot a Vadvirág HK a dreai Lurkóházzal, a Vajdaságban létrehozott első napközi jellegű gyermekotthonnal, azért, hogy jótékonysági megmozdulással segítsünk a környezetünkben élőknek, ez alkalommal a dreai lurkóknak – emelte ki Varga Lívia. - Böjte Csaba ferences rendi szerzetes munkásságát és életútját követve veszünk példát és valljuk, hogy egyszerű segíteni másokon, csak szeretet kell hozzá, meg törődés. A növendékeink és hozzátartozóik által elkészített mézeskalácsok mellett, adománygyűjtést hirdettünk a Lurkóház javára, és ki kell hangsúlyoznom, hogy sok segítőkész ember csatlakozott a kezdeményezésünkhöz, még olyan helyiek is, akik szintén rászorulnának hasonló segítségre.


Varga Lívia ajándékokat oszt a dreai Lurkóházban

    A Csaba-atya által létrehozott gyermekmentő szervezet célja a kegyetlen körülmények között tengődő gyermekek felkarolása. Drea szegénysorsú nagycsaládjainak nyújt segítséget a helyi Lurkóház megfelelő élelmezéssel, tisztálkodással, felügyelettel és áldozatvállalással segítve a védencek vallási, valamint erkölcsi neveltetését is. A Vadvirág HK Csillagvirág néptánccsoportja és Bojtocska furulyacsoportja, valamint Resócki Rolland karácsonyi műsorral lepte meg a dreai lurkókat és Varga Lívia átadta a  jelentős mennyiségű,  összegyűlt adományt a Lurkóház vezetőségének, december 19-én.
    - Hálásak vagyunk adai látogatóinknak, hogy barátságukkal és az összegyűjtött adományokkal megleptek minket – köszönte a támogatást Boja Ilonka a Lurkóház házfelelőse. – Húsz általánosiskolás-korú dreai gyermekkel foglalkozunk a nappali tartózkodás kereteiben. Nagy szükség van erre, a rossz szociális helyzetek miatt. Főleg adományokból tartjuk fent a Lurkóházat, és nagy örömünkre szolgál a Vadvirág megmozdulása.
    - Izgatottan készültünk a meglepetésre és dreai látogatásunk pontosan olyanra sikeredett, amilyennek elterveztünk  – számolt be Varga Lívia. – A dreai gyerekek szeme mindent elárult.
    A Vadvirág Hagyományápoló Kör növendékei és az adományok a Molprevoz segítő felajánlásával és Lajkó Zoltán közreműködésével jutottak el a dreai Lurkóházba.

Lajkó Szilvia

januar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
22. januar - Dan mađarske kulture
Aktivnosti sindikata
Susret sa Deda Mrazom
Impresum


Design by VA