Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. január

Címoldal
A túlélésért
Községi hírek
Január 22. - A magyar kultúra napja
Az adai kábeltelevízió
Az IFIX 2013. évi munkájáról
Utazni jó
Az elmúlt esztendő utolsó hetei
Teljes életet élni
Jubilált a nyelvművelő egyesület
Mindent bontunk!
Január 10.
Piros, fehér, kék menyecske leszek én!
Jubileumi összefogás a kollégiumért
Más adón, más frekvencián
Korszerűbb egészségügyi ellátás
Templomától búcsúzott a courtlandi magyar egyházközösség
Keresztszemmel
Karácsonyi terminál
A Vadvirág H. K. jótékonysági akciója
A Zöldike hírei: Évzáró munkaakciók
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Hírek
Sport
Tarka-barka
Árnyas oldal
Találkozás Télapóval
Impresszum

Rendőrségi hírek

    Bűntények. A rendőrségi közlemény szerint decemberben összesen 14 bűntényt regisztráltak, melyek között voltak súlyosabb, de enyhébb esetek is.
    Ami említésre méltó az, hogy tovább lopják a vasúti síneket. December folyamán Mohol és Péterréve között szedtek fel bizonyos hosszúságban vasúti síneket, amit azután az elkövetők bizonyos csatornákon keresztül értékesítenek.
    A moholi Pannónia vadászegyesület fácántelepéről kisfácánokat loptak. A tettesek gyorsan kézre kerültek.
    Több tiltott falopást is regisztráltak, amelyek a környékbeli erdőkben történt. A kivizsgálások folyamán sok le nem tisztázott esetről van szó: az illetékes szerv kiadott ugyan engedélyt az erdők tisztítására, meghatározott tővastagságig, ám akik ezt végrehajtották, kivágtak sok méreten felüli fákat is ezzel pedig tűzifa lopás alapos gyanúja merül fel ellenük.
    Bűnvádi feljelentés készült T. CS. adai illetőségű személy ellen azzal az alapos gyanúval, hogy kábítószert (marihuána) állított elő és forgalmazott.
    Bűnvádi feljelentés készült egy adai személy ellen, akinél illegális (be nem jegyzett) lőfegyvert találtak.
    A Kikindai Rendőr Igazgatóság nyomozói bűnvádi feljelentést tettek az adai Mlinprodukt tulajdonos-igazgatója ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy több bűncselekményt követett el a gazdasági bűnözés terén.
    A közleményben az áll, hogy a Köztársasági Árutartalékok Igazgatóságának jóváhagyása nélkül kb. 3700 tonna búzát tulajdonított el, amelyre szerződése volt  tárolásra és megőrzésre. Az említett mennyiséget saját termelésére használta fel, és ezáltal mintegy 91 millió dinár haszonra tett szert.
    Ugyanakkor szintén a Köztársasági Árutartalékok Igazgatóságának leszámlázott 1800 tonna nem létező búzát 318 ezer dinár értékben, amit valójában az Igazgatóság engedélye nélkül saját termelésére használt fel.

    Közrend és közbiztonság. Decemberben mindössze egy szabálysértési feljelentét tett a rendőrség illetlen viselkedés miatt. Különben az elmúlt ünnepek alatt semmiféle rendbontás nem történt.

    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban történt néhány koccanás, minden komolyabb következmény nélkül, csupán anyagi kárról van szó.

A rendőrség ezúttal is felhívja azon járművezetők figyelmét, akiknek még a régi hajtási jogosítványa van (két lapból álló rózsaszínű), hogy ez év júliusáig be kell cserélni a ma érvényben lévő új jogosítványra.

januar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
22. januar - Dan mađarske kulture
Aktivnosti sindikata
Susret sa Deda Mrazom
Impresum


Design by VA