Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. január

Címoldal
A túlélésért
Községi hírek
Január 22. - A magyar kultúra napja
Az adai kábeltelevízió
Az IFIX 2013. évi munkájáról
Utazni jó
Az elmúlt esztendő utolsó hetei
Teljes életet élni
Jubilált a nyelvművelő egyesület
Mindent bontunk!
Január 10.
Piros, fehér, kék menyecske leszek én!
Jubileumi összefogás a kollégiumért
Más adón, más frekvencián
Korszerűbb egészségügyi ellátás
Templomától búcsúzott a courtlandi magyar egyházközösség
Keresztszemmel
Karácsonyi terminál
A Vadvirág H. K. jótékonysági akciója
A Zöldike hírei: Évzáró munkaakciók
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Hírek
Sport
Tarka-barka
Árnyas oldal
Találkozás Télapóval
Impresszum

Jubileumi összefogás a kollégiumért
Az adai Integrál Pedagógus Egyesület nemrégiben ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját.

    Az egyesület megalakulása óta számos sikeres pályázatot tudhat maga mögött, munkájának köszönhetően kapott a Műszaki Iskola számítógépeket, iskolai felszereléseket, gépeket, s jónéhány továbbképzés sikeres lebonyolítása is a szervezet nevéhez fűződik. Most az egy évtizednyi munka eredményének számbavétele után az egyesület tagjai új lendülettel, tenniakarással és munkakedvvel néznek a következő évtized elé. A jubileumi rendezvénynek, amelyre meghívást kaptak az egyesület tagjai és támogatói, az adai önkormányzat  adott otthont.
    Az ünneplőket Deissinger Ákos, az egyesület új elnöke köszöntötte, aki a képalkotás fontosságát hangsúlyozta, amikor elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt a Műszaki Iskola kollégiumának megépítése még csak ötlet volt, s mára  a mukálatok már a befejező fázishoz érkeztek, de ahhoz, hogy teljesen elkészülhessen, és  birtokba vehessék a diákok, újabb összefogásra van szükség.
    Az adai önkormányzat nevében Urbán Mónika, Ada község alelnöke köszöntötte az  ünneplő egyesületet, s további gyümölcsöző munkát kívánt.
    Az Integrál Pedagógus Egyesület alulról építkezve jött létre, ért el eredményeket és vált sikeressé, és ez az alapítók és az egyesület elnökének, Kuzma Józsefnek az érdeme – mondta Nagy Margit, a Vajdasági Magyar Pedagógus Egyesület elnöke, aki további sikeres munkát kívánt, s kiemelte, hogy a jövő olyan lesz amilyenné tesszük, amennyit dolgozunk érte, s annak ellenére, hogy fogyatkozunk, talpra tudunk állni, mert a lelkes emberek a jövő alappillérei.
    Muhi Béla, a VMPE alelnöke a gyakorlatban alkalmazható tudás fontosságát  emelte ki beszédében, Miklós Nándor, az adai Műszaki Iskola igazgatója, s az egyesület alapító tagjainak egyike pedig az iskola és az egyesület közötti  együttműködésről számolt be.
    Az Integrál Pedagógus Egyesület elnöke egy évtizeden keresztül Kuzma József volt, aki ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy tíz évvel ezelőtt egy lelkes, tenniakaró pedagóguscsapat hívta életre az egyesületet, tudták mit akarnak, s munkájuk meghozta a gyümölcsét. Kuzma József hangsúlyozta, hogy a pedagógus személyisége a legfontosabb az egész iskolarendszerben, s ennek kell erőt adnia a tagoknak a továbbképzésekhez és a kitartó munkához.
    Az ország ipari fejlődésének fő ütőere az alap és a középfokú oktatás - emelte ki  Zsoldos Ferenc, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke. - A tanárok többsége passzív, ezért különösen fontos az aktív, tenniakaró tanárokat összegyűjtő egyesület, amelynek munkájára szükség van.

Józó Krizsán Mónika

januar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
22. januar - Dan mađarske kulture
Aktivnosti sindikata
Susret sa Deda Mrazom
Impresum


Design by VA