Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. szeptember

Címoldal
Mögöttünk a nyár
Községi események
Korszerű gyermekosztály és nőgyógyászat
A munkagépek elé feküdt az Obnova portása
A magyar nyelv és kultúra jegyében
Szent Istvánra emlékezve
Közös akarat, sikeres nemzet
Útavató Törökfaluban
A kis- és közép-vállalkozásokról
Vajdasági Fejlesztési Háló
A repülő őrnagy
Megöregedtünk
A tánc utazás, varázslat, mesevilág
Párját ritkító kiállítás
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Az adai egyházközség története VII
Szeretettel a Tiszának
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
Sport
Aranykapus nagyboldogasszonyi vásár
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Korszerű gyermekosztály és nőgyógyászat
Felavatták az Egészségház új épületszárnyát

    Bojan Pajtić tartományi kormányfő, Pásztor István tartományi gazdasági titkár és dr. Tóth Barna Elvira, az adai Egészségház igazgatója szeptember 3-án Adán ünnepélyesen felavatta az intézmény új, háromszintes épületszárnyát, ahol többek között korszerű gyerekosztályt és nőgyógyászatot is kialakítottak. A szalagot rendhagyó módon a New Ada Dance Táncklub táncosai vágták át, a műveletben pedig a politikusok és az igazgató csak segédkezett. Ezt követően Szauer Miklós, adai plébános megáldotta és felszentelte az épületet. Az ünnepségen dr. Tóth Barna Elvira köszöntötte a tartomány, a helyi önkormányzat, valamint az egészségügyi és más közintézmények képviselőit, majd elmondta, hogy a Tartományi Nagyberuházási Alap 30 millió dinárral támogatta az építkezést, az Egészségház volt a beruházó, a kivitelező pedig a szabadkai Yumol építkezési konzorcium adai és szabadkai alvállalkozókkal. Az utóbbiak közül kiemelte a helyi Akord építőipari céget, amely minőségi munkát végzett, illetve külön köszönetet mondott László Zoltánnak, az intézmény pénzügyi vezetőjének, aki a kezdetektől derekasan kivette a részét az elképzelés megvalósításából. Az épületszárny alapkövét tavaly februárban helyezték el, a munkálatok márciusban kezdődtek el és az idén júniusban fejeződtek be. Június 26-án került sor az épület műszaki átvételére. A tervező és az építkezés felügyelője a Császár Szabolcs vezette Atelje tervezőiroda volt.


A megnyitóünnepség


Érkeznek a vendégek

    – Az új épületszárny 720 négyzetméter összterületű és háromszintes. Az alagsorban kapott helyet a raktár, a központi sterilizáció és egy hatalmas garázs. A földszinten van a gyerekosztály külön bejáratú tanácsadóval és inhalációs helyiséggel. Időközben megnyertünk egy 220 000 dinár értékű Mátra-projektumot is, amellyel játékokat, rajzeszközöket, valamint a tévénézés lehetőséget is biztosítunk a várakozó gyereknek, miközben egészségügyi nevelőmunkát végzünk köztük. Az emeletre került a nőgyógyászat, egy helyiséggel bővült a laboratórium, valamint helyiséghez jutott a patronász-szolgálat is. A bútorzat megvásárlását a nagykikindai egészségügyi biztosító 3 millió dinárral támogatta. A korábbi gyerekosztály helyére költözött a gyógyszertár. Ezentúl a beteg a vizsgálat után az épületben átvehetik az orvos által felírt gyógyszert. A másik előnye, hogy készül az informatikai program, amely által az orvosoknak pontos betekintésük lesz saját számítógépükön keresztül a gyógyszertár raktárkészletébe. Tehát olyan gyógyszer írhatnak fel, amellyel rendelkezünk is abban a pillanatban. Megújult az intézmény bejárata is a mozgássérültek számára kialakított feljáróval, valamint az udvarban folyamatban van parkoló kiépítése is. A beruházásnak köszönhetően megfelelő munkakörülmények között és korszerű berendezésekkel láthatjuk el a nők, a gyermekek és az ifjúság egészségvédelemét, illetve csatlakozni fogunk az egészségügyi minisztérium mell- és méhnyakrák elleni prevenciós programhoz. Hamarosan pedig üzembe helyezzük azt a mammográfot, ami nemrég kaptunk az egészségügyi biztosítótól – közölte az igazgató. 


Fiatalok hipp-hopp tánca


Tessék az olló, lányok!


Jó munkát végeztünk!

    Az ünnepi szónokok közül Pásztor István örömét fejezte ki, hogy részt vehetett a beruházás megvalósításában, amelyet az intézmény igazgatója nemcsak felvállalt, hanem sikerre is vitt. Bilicki Zoltán adai polgármester elégedettségét fejezte ki, hogy egy korszerű gyermek-osztállyal és nőgyógyászattal gazdagodott az adai Egészségház. Végezetül Bojan Pajt közölte, hogy minden társadalom legfontosabb feladata a gyerekek egészségének védelme. Mint mondta, azt az ígéretüket, hogy az adai Egészségház új épületszárnnyal bővül, teljesítették. A tartomány erre a célra 30 millió dinárt költött, ami a legjobb helyre került.

Magyar Szó - Csincsik Zolt

septembar 2009.

Naslovna strana
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA