Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. szeptember

Címoldal
Mögöttünk a nyár
Községi események
Korszerű gyermekosztály és nőgyógyászat
A munkagépek elé feküdt az Obnova portása
A magyar nyelv és kultúra jegyében
Szent Istvánra emlékezve
Közös akarat, sikeres nemzet
Útavató Törökfaluban
A kis- és közép-vállalkozásokról
Vajdasági Fejlesztési Háló
A repülő őrnagy
Megöregedtünk
A tánc utazás, varázslat, mesevilág
Párját ritkító kiállítás
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Az adai egyházközség története VII
Szeretettel a Tiszának
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
Sport
Aranykapus nagyboldogasszonyi vásár
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

A tánc utazás, varázslat, mesevilág
Katus Attila, a Szombat esti láz győztese volt az adai III. Nemzet-közi Táncfesztivál sztárvendége

    Június végén nemzetközi táncfesztivált tartottak Adán. A rendezvény házigazdája a New Ada Dance Táncklub volt, amely immár harmadik alkalommal szervezte meg a neves táncklubokat és táncosokat felvonultató gálát Ada község ünnepe alkalmából.
    A helyi sportcsarnokban helyet kapó rendezvény során táncparkettre léptek a szegedi GM Egyesület táncosai, bemutatkozott a péceli Dudadance, Dudás Tibor profi táncos és táncpedagógus csapata. Színpadi látványtánccal érkezett az érdi Tigers Táncklub, és természetesen a házigazda New Ada Dance  mazsorettjei, hipp-hopp és formációs csapatai is megmutatták, mit tudnak, sőt a fesztivál fergeteges hangulatát az Adai dobosok produkciója  alapozta meg
    A másfél órás fesztivál során szinte minden táncstílusból ízelítőt kapott a népes közönség. Volt ott akrobatikus rock and roll, keringő, spanyol tánc, happy swing, jazz, disco, funky, carribean latin show, hip-hop és látványtánc is, sőt a szervezők a sztárvendégekről sem feledkeztek meg.


Katus Attila és partnernője az adai fellépésen

    Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló, aerobic edző, életmód tanácsadó, aki ezúttal táncosként érkezett Adára a Nemzetközi Táncfesztiválra, hiszen az RTL klub Szombat esti láz című műsorában bebizonyította, hogy nem csak kiváló sportoló, hanem ügyes táncos is. A Parkett ördöge párjával, Molnár Andreával perdült az adai közönség elé.
    Katus Attilát a kereskedelmi csatorna kérte fel, hogy táncosként is tegye próbára magát:
    – A Szombat esti láz minden részében van egy sportoló, akit felkérnek, és akkor rám esett a választás – magyarázta a világbajnok sportoló, a Szombat esti láz győztese. – Talán ismertek valamennyire sportolóként és személyesen is, hiszen tavaly a Királynő-produkcióban én készítettem fel a lányokat. Nagyon örülök annak, hogy rám esett a választás, és igyekeztem megfelelni, nem csak azért, mert egy sportolótól elvárják, hogy jól szerepeljen, de a sportolói értékeket is próbáltam képviselni.
    • Nem volt tehát kérdéses, hogy elfogadd a felkérést?
    – Nem, én nagyon örültem neki, mert nagyon tetszett ez a műsor. Ez egy olyan műsor, aminek van tartalma, ahol táncolni lehet, ahol én is megtanulhatok táncolni. Előtte igazából csak az egyetemen kellett rockyzni, amikor az ember elment szórakozni. Egyébként a tánccal én ilyen szinten nem ismerkedtem meg, nem találkoztam. A verseny során minden héten azért izgultam, hogy továbbjussak, mert akkor egy új tánccal ismerkedhettem meg. Úgy érzem, nagyon nagy szerencse, hogy minden héten megtanulhattam egy táncot, és részt vettem egy televíziós műsorban. Az egész egy nagy játék, egy nagy játszma volt. Igaz, hogy nagyon fárasztó és rendkívül megerőltető is volt, én hét kilót fogytam és iszonyatosan elfáradtam a végére fizikálisan és mentálisan is. Nagyon igénybe vett a tánc, utána, szerintem, fél év kellett ahhoz, hogy valamilyen szinten magamra találjak. De összességében egy óriási élmény és nagyon kemény munka volt.
    • A táncos Katus Attila más, mint a sportoló vagy az edző Katus Attila?
    – Mindig, amikor az ember tanul valamit, hozzátesz a személyiségéhez, a mozgásához. Az aerobic és a torna, amit én művelek, sokkal szögletesebb mozgással jár. A táncban viszont az érzelmeket kell kifejezni, és itt minden kis mozdulatnak jelentése van, a mozdulatok finomabbak, lekerekítettebbek. Nagyon sokat tanultam, tapasztaltam az alatt az időszak alatt. Emellett jóval többen megismertek, tehát valamelyest változott az életem, de én úgy gondolom, hogy alapjaiban ugyanaz az ember maradtam.
    • Szerinted, minek köszönhetően sikerült nyerni?
    – Én mindig a szorgalomban és a sok munkában hittem. Úgy gondolom, hogy mi táncoltunk, mi gyakoroltunk a legtöbbet az Andreával.  Andrea, mivel versenyző, tele volt tűzzel, energiával, lelkesedéssel, nagyon kemény volt, hajszolt, nem volt megalkuvás és én is ilyen hajtós vagyok. Reggeltől estig táncoltunk, már megismerkedésünk másnapján a táncteremben voltunk, pedig az adás csak két hónap múlva kezdődött.
    • Ha korábban kezdesz el a tánccal foglalkozni, szerinted, hogyan alakult volna az életed?
    – Nem tudom, hogy mennyire lettem volna tehetséges táncos.  Az biztos, hogy a mai fejjel én már nem lehetek tehetséges táncos, korábban kellett volna elkezdeni. De mindenképpen sokat tanultam a táncról, de ha egy profi mellé állok nagyon-nagyon látható a különbség, egy átlagember mellett viszont táncosnak tűnhetek. Az biztos, hogy gyönyörű dolog a tánc, egy mesevilág, örülök, hogy megismerkedhettem vele, de most a saját szakmámban látom a nagyobb kihívásokat. És abban, úgy gondolom, hogy jobb vagyok, és ott edzőként próbálom átadni azt a tudást, amit megszereztem a fitness és az életmódbeli kérdésekkel kapcsolatban. Ott is van bőven munka és nem érdemes átvándorolni a tánc irányába. Kalandnak nagyon jó volt, és biztos, hogy hozzátett az én szakmámhoz is, szélesítette a látókörömet, de maradok a helyemen.
    • Ez akkor csak egy állomás volt?
    – Csak egy állomás volt, és most megmarad hobbiszinten az életemben. Egy kedves emlék, egy nagyon kedves utazás. Ez így is megérte, hogy nem lett belőlem táncos, nem indulok el versenyeken, mert nem ez volt a cél.
    • Van-e kedvenc táncod?
    – Nincs kedvenc táncom, én mindegyiket szerettem a maga nemében, mindegyik másért szerethető. Ez egy kicsit olyan, mint amikor egy anyát megkérdezik, hogy melyik gyermekét szereti a legjobban. Én is így vagyok a tánccal, mindegyiket nagyon szeretem.
    • Vajdaságban, Adán először jártál?
    – Először járok, nem tudtam, hogy hol van, meg kellett, hogy nézzem a térképen, és nagyon örülök, hogy itt lehetek. Az ember mindig lót fut és nincs ideje látni a dolgokat. Próbáltam úgy jönni, hogy nézelődtem közben. Nagyon szép itt minden, és nagyon kedvesek az emberek, remélem, hogy több alkalmam lesz jönni errefelé – mondta Katus Attila, az Adán megtartott III. Nemzetközi Táncfesztivál sztárvendége.

Józó Mónika

septembar 2009.

Naslovna strana
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA