Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. szeptember

Címoldal
Mögöttünk a nyár
Községi események
Korszerű gyermekosztály és nőgyógyászat
A munkagépek elé feküdt az Obnova portása
A magyar nyelv és kultúra jegyében
Szent Istvánra emlékezve
Közös akarat, sikeres nemzet
Útavató Törökfaluban
A kis- és közép-vállalkozásokról
Vajdasági Fejlesztési Háló
A repülő őrnagy
Megöregedtünk
A tánc utazás, varázslat, mesevilág
Párját ritkító kiállítás
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Az adai egyházközség története VII
Szeretettel a Tiszának
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
Sport
Aranykapus nagyboldogasszonyi vásár
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    U ovom broju dajemo presek događaja dva meseca, jula i avgusta, s obzirom da u julu nisu izašle naše novine već samo početkom avgusta, i zbog toga do sada nismo obradili ova dva meseca.

    Mesec juli.
    I pored brojnih manifestacija u ovom mesecu (dani Ade, žetelačke svečanosti, motosusret, parada konja, kao i gosti na bazenima) kada je u našoj opštini po slobodnoj proceni, boravilo nekoliko desetina hiljada ljudi, nije se dogodio skoro nijedan izgred, narušavanje javnog reda i mira i sl. Sa aspekta bezbednosti, mesec je prošao mirno.
    Krivična dela. Registrovano je 32 krivična dela, od čega 14 se odnosi na kriv.dela iz privrede. Najčešća dela su; zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje isprave a u zadnje vreme povreda autorskog prava. Evo nekoliko interesantnih dela: - Podneta je kriv.prijava protiv Stevana B.iz Bačke Topole, predsednika Upravnog odbora firme Preciznog liva iz Ade, zatim Milanke Š. Direktora iste firme i Bojana B. iz Bač.Topole, zbog osnovane sumnje da su zloupotrebom službenog položaja omogućili sebi i drugima da nezakonito dođu do materijalnih sredstava u iznosu od oko milion i 380 hiljada dinara. Takođe su, privrednom društvu DOO „BS Inkoll“ u vlasništvu prijavljenog Stevana B. pribavili imovinksu korist od oko 12 miliona i 400 hiljada dinara, tako što su nabavku sirovina za oštećeno preduzeće Precizni liv u Adi i prodaju proizvoda za isto, vršili preko BS Inkoll iz Bač.Tolope.
    -Podneta je kriv.porijava protiv Julije B. i Roberta T. Iz Ade, zbog osnovane sumnje da su počinili kriv.dela u vezi sa drogom. Naime, prilikom pretresa stana, pronađeno je kod njih 14 gr. heroina, 8 gr. marihuane i 15 kom. indijske konoplje u saksijama.
    Od 15 krivičnih dela iz opšteg kriminaliteta (krađa, prevara, ušunjavanje) svi su bili sa poznatim izvršiocima, dok su 3 dela izvršili nepoznati izvršioci, od je čega dva dela policija ubrzo rasvetlila.
    Javni red i mir. U julu mesecu podneto 6  prekršajnih prijava i to: zbog tuče (protiv 3 lica) i dve prijave zbog nedoličnog i bezobzirnog ponašanja.
    Bezbednost saobraćaja. U ovom mesecu dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, u kojima je lakše povređeno 6 lica. Materijalna šteta iznosi 150.000 dinara.  

    Mesec avgust.
    Krivična dela. U ovom mesecu registrovano je ukupno 14 kriv.dela: od toga jedno delo se odnosi na privredni kriminalitet: Podneta je kriv.prijava protiv Viktorije Đ. iz Sente, zboga osnovane sumnje da je izvršila kriv. delo zloupotrebe iz oblasti autorskog prava. Ista je na buvljoj pijaci u Subotici kupila falsifikovane kompakt diskove, što je na vašaru u Obornjači prodavala kao originale. Policija je kod nje pronašla 464 komada piratskih CD-a koje je privremeno oduzela.
    Od 13 dela iz opšteg kriminala evo nekoliko interesantnijih: u dva slučaja policija je uhvatila na licu mesta izvrioce, koji su pokušali da razbiju izlog odnosno prozore na kiosku. Takođe je sprečila tešku krađu na štetu M.R. iz Ade. Dana 19 avg. izvršioci iz Kikinde ušunjavanjem su dospeli u kuću A.D. iz Ade, odakle su odneli 100.000 dinara. Izvršilac P.I. iz Mola ukrao je ogrevno drvo iz Molske šume.
    Javni red i mir. U avgustu podneto je 4 prekršajne prijave zbog nedoličnog i bezobzirnog ponašanja, zatim zbog vređanja i učestvovanja u tuči. Saobraćaj. U ovom  mesecu dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda, sa srećom bez povređenih. Materijalna šteta iznosi oko 117.000 dinara. Uzroci nezgode: vožnja pod uticajem alkohola, brza vožnja, nepažnja prilikom vožnje unazad i sl.

septembar 2009.

Naslovna strana
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA