Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. szeptember

Címoldal
Mögöttünk a nyár
Községi események
Korszerű gyermekosztály és nőgyógyászat
A munkagépek elé feküdt az Obnova portása
A magyar nyelv és kultúra jegyében
Szent Istvánra emlékezve
Közös akarat, sikeres nemzet
Útavató Törökfaluban
A kis- és közép-vállalkozásokról
Vajdasági Fejlesztési Háló
A repülő őrnagy
Megöregedtünk
A tánc utazás, varázslat, mesevilág
Párját ritkító kiállítás
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Az adai egyházközség története VII
Szeretettel a Tiszának
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
Sport
Aranykapus nagyboldogasszonyi vásár
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Focisuli három községben

    Mint az előző két évben, az idén is augusztus végén – az iskolakezdés előtt, az adai, a zentai, és a csókai önkormányzat támogatásával megrendezték az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) által elindított Open Fun Foottball Schoolt – azaz a focisulit, amelyen a 7 és 11 év közötti fiúk és lányok vehetnek részt. Az említett három község közötti jó és megértő viszonyoknak köszönhetően, a focisuli szervezését közösen vállalták, azzal, hogy a megnyitó ünnepség ezúttal Adán volt. Az ünnepi megnyitón részt vett Predrag Mijić csókai, Pék Zoltán zentai és Bilicki Zoltán adai polgármester. Ez utóbbi nyitotta meg az ötnapos játékos rendezvényt. Az első nap után Zentára költözött a suli, majd az utolsó nap és a záróünnepség Csókán volt augusztus 29-én, itt nyílt nap keretében a szülők is részt vehettek a különböző ügyességi játékokban.

    Manojlović Erzsébet, az adai focisuli és egyben az edzők vezetője elmondta, hogy idén harmadízben került sor erre a rendkívül fontos, tartalmas és hasznos rendezvényre, melyen mintegy 200 gyerek (fiúk lányok) vett részt a három községből, közöttük mintegy 60 adai. A foglalkozásokat, játékokat 12 képzett edző irányította oldalukon egy-egy segédedzővel, így a gyerekek a játékon és az ismerkedésen kívül szakmabeli alapfogásokat is elsajátíthattak. Erzsébet asszony elmondta még, hogy az eddigi sikeres szervezés folyományaként, Ada megkapta a jövő évi focisuli szervezésének jogát, a következő focisulit ugyancsak a három község közösen fogja lebonyolítani. Emellett még több más, a futballal kapcsolatos megmozdulást is szerveznek az adaiak, különösen októberben, a gyermekhét alkalmából.

Vastag J.


JELESKEDTEK AZ ADAI SPORTHORGÁSZOK

    Augusztus 8-án tartották meg 37 csapat részvételével az adai strandon a 9. Halászléfőző-versenyt. Az eredmények:
    1. Csuzdi János adai versenyző, 2.  Radomir Hmetović Nagykikindáról, 3. Lovár Tibor Moholról, 4. Rasztik Fili újvidékről, 5. Kalmár Tibor Temerinből és 7. Báló Erzsébet Adáról.
    Ezen a napon tartották a kuttyogtató versenyt is. A helyezések:
    1. Mészáros – Gyalús, 2. Rákóczy – Kiss, 3. Jović – Sotér.

    Augusztus 16-án felnőtt sporthorgász csapatunk Nagykikindán a Galadska kupaversenyen vett és 1 17 induló csapat versengésében a 7. helyen végzett. Pálfi Zsolt pályaelső lett.

    Augusztus 22-én végetért a verseny a vajdasági kadét ligában is. Ebben Adáról két csapat vett részt. 13 benevezett csapat közül az adai Tisza I. a negyedik helyen, míg a Tisza II. csapat a kilencedik helyezett, de ez utóbbi az első fordulóban nem vett részt.

    Augusztus 23-án tartottuk a 35. Adai Sporthorgászversenyt. 17 csapat nevezett a versenyre. Helyzések:
1. KA-MI topolya, 2. Tisza Ada (Szakács, Pálfi, Spasić), 3. Galadska Nagykikinda, 4. Mohol.

    Augusztus 30-án Szenttamáson tartották a veteránok egyéni bajnokságát, 22 versenyzővel. Eredmények:
Első Szakács Ferenc, harmadik Mészásros Sándor, tizenegyedik Milan Benkov. A nők sem vallottak szégyent, hiszen a férfiakkal egy kategóriában Báló Erzsébet a 6., Berec Ilona a 8.  és Koós Magdolna a 10. helyen végzett.
    A Tisza menti kadét ligában még egy forduló van hátra és itt a versenyzőinktől a 3-5. helyezést várjuk.
    A vajdsági kadét ligában szereplő versenyzőink a következők: Nemanja Manojlović, Mészáros Attila, Molnár Dániel, Bajusz András, Gecső Ármin és Pintér Ákos.

Adankó Iván

septembar 2009.

Naslovna strana
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA