Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. szeptember

Címoldal
Mögöttünk a nyár
Községi események
Korszerű gyermekosztály és nőgyógyászat
A munkagépek elé feküdt az Obnova portása
A magyar nyelv és kultúra jegyében
Szent Istvánra emlékezve
Közös akarat, sikeres nemzet
Útavató Törökfaluban
A kis- és közép-vállalkozásokról
Vajdasági Fejlesztési Háló
A repülő őrnagy
Megöregedtünk
A tánc utazás, varázslat, mesevilág
Párját ritkító kiállítás
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Az adai egyházközség története VII
Szeretettel a Tiszának
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
Sport
Aranykapus nagyboldogasszonyi vásár
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Néhány gondolat az antibiotikumokról

    Hogyan kezelhetjük antibiotikumok nélkül a gyulladásokat?
    1. A magas lázat 3 napig csak természetes módon csillapítsuk! Legjobb 39ºC-ig hagyni (még gyermekeknél is, kivéve az idős, krónikus betegeket). A magas láz segít a baktériumok elpusztításában!
    2. A beteggel sok folyadékot kell itatni. Honnan tudjuk, elég-e a megivott mennyiség? Meg kell nézni a nyelvét. Ha az fehér, lepedékes, még tovább kell itatni az illetőt.
    3. Mindenképpen ágynyugalomra van szükség, mert láz esetén a szervezet nem terhelhető. Ilyenkor akár hirtelen halál is bekövetkezhet. A munkaadóknak ezt figyelembe kellene venniük, különben hogyan számolnak el a lelkiismeretükkel, ha a lázas állapot miatt meghal a munkásuk? Meggyőződésem, hogy a közelmúltban a pályán elhunyt focisták némelyikénél is ez volt a halál kiváltó oka. Ki is derült többnél, – utólag! Itt teszem fel a kérdést: érdemes-e pénzért mindent, még az életet is kockára tenni? A választ önökre bízom.
    4. Léteznek természetes antibiotikumok is. Ilyen például a fokhagyma, a grapefruit-mag kivonata, a kamilla, a cickafark, a tőzegáfonya stb. Ezekről az egészségügyi személyzet általában tud felvilágosítást adni. Ha mégsem, forduljanak hozzám telefonon. Az Ecce homo humanitárius alapítványon keresztül szívesen adok tanácsot.
    Felhívom a kedves olvasók figyelmét erre az alapítványra, amelyik 2006 óta 2/0-152/2-2006-06 szám alatt a szerbiai Emberjogi és Kisebbségügyi Minisztériumnál hivatalosan is be van jegyezve. Alapvető célkitűzése a nemzetek közötti toleranciára való nevelés, a szegénysorsú gyermekek egészségügyi megsegítése. Az alapítvány jószándékú emberek adományaiból szeretné fenntartani magát. Ezért az alapítók felkértek engem, bármilyen módon is segítsem az alapítvány tevékenységének a beindítását. Ezért kérem önöket, ha van néhány nélkülözhető dinárjuk, fizessék be azt az alapítvány folyószámlájára. Adományaikat előre is köszönjük. A befolyt pénzről időnként beszámolunk a lap hasábjain. Megjegyzem, én csak úgy vállaltam a munkát, ha minden átlátható és törvényes lesz. Aki ismer, tudja, én is így élek, s nevemet csak ahhoz adom, ami így működik. Nagyon nagy terveink vannak, a megvalósításuk – sajnos– a befolyó pénztől függ.
    Az alapítvány részletes terveiről a következő számban írnék.

Dr. Horváth Edit

septembar 2009.

Naslovna strana
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA