Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. szeptember

Címoldal
Mögöttünk a nyár
Községi események
Korszerű gyermekosztály és nőgyógyászat
A munkagépek elé feküdt az Obnova portása
A magyar nyelv és kultúra jegyében
Szent Istvánra emlékezve
Közös akarat, sikeres nemzet
Útavató Törökfaluban
A kis- és közép-vállalkozásokról
Vajdasági Fejlesztési Háló
A repülő őrnagy
Megöregedtünk
A tánc utazás, varázslat, mesevilág
Párját ritkító kiállítás
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Az adai egyházközség története VII
Szeretettel a Tiszának
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
Sport
Aranykapus nagyboldogasszonyi vásár
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bevezetőként el kell mondani, hogy ezúttal két hónap történéseit jegyeztük le, mivel az újságunk júliusban nem jelent meg, csak augusztus elején összevont számként, így eddig sem a júliusi, sem az augusztusi eseményeket nem dolgoztuk fel.

    Július. Ez a hónap a közbiztonság szempontjából igen érdekes volt. Igaz ugyan hogy nagyszámú bűntényt regisztrált a rendőrség, 32-őt, de a számos tömeges rendezvény ellenére (ada napi műsorok, aratóversenyek, motoros találkozó, lovasbemutató, a medencék vendégei stb.) amikor több tízezer ember fordult meg városunkban, említésre is alig érdemes közrend és közbiztonság elleni vétség történt.
    Bűntények. A 32 bejegyzett bűntény közül 14 a gazdasági bűnözés körébe tartozik. Leggyakoribb a hivatali helyzettel való visszaélés, hamisítás, újabban pedig a szerői jog megsértése stb. Ime néhány konkrét eset:
    – Bűnvádi feljelentés készült Stevan B. topolyai lakos, az adai Precíziós Öntöde igazgató bizottságának elnöke, továbbá ugyanezen vállalat igazgatója Milanka Š. adai és Bojan B. topolyai lakosok ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy kihasználva hivatali helyzetüket, saját, illetve mások részére közel 1.380.000 dinárt anyagi haszonra tettek szert. Ugyanakkor a topolyai BS INKOLL magáncég javára, amely a feljelentett Stevan B. tulajdona, közel 12.400.000 dináros törvénytelen anyagi hasznot biztosítottak azzal, hogy a megkárosított Precíziós Öntöde részére vásárolt nyersanyag, illetve a késztermék eladását ezen a magáncégen keresztül bonyolították le.
    – Bűnvádi feljelentét tett a rendőrség az adai B.Júlia (1984) és T. Róbert (1980) ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy kábítószerrel kapcsolatos bűntényt követtek el. Ugyanis, a házkutatás alkalmával több, mint 14 gr. heroint, 8 gr. marihuánát és 15 szál kinevelt indiai kendert talált náluk.
    A 14 gazdasági bűntény mellet 15 általános bűntényt (lopás, csalás, besurranó lopás stb.) regisztrált a rendőrség – mind ismert elkövetővel, valamint még 3 bűntényt ismeretlen elkövetővel, melyből kettőt rövid időn belül felderített.
    Közrend és közbiztonság. Júliusban 6 személy ellen tett szabálysértési feljelentést a rendőrség, ebből 1 verekedés (3 személy) és 2 illetlen viselkedés és garázdaság vétsége miatt.
    Közlekedésbiztonság. Ebben a hónapban 5 forgalmi baleset történt melyekben 6 személy könnyebb testi sérülést szenvedett, míg az össz anyagi kár 150.000 dinár. A nyilvántartás szerint idén az első félévben 20%-al csökkent a forgalmi balesetek száma a múlt év azonos időszakához viszonyítva.

    Augusztus. Bűntények
    Ebben a hónapban már jóval kevesebb bűntényt regisztrált a rendőrség – 14-et. Egy közülük a gazdasági bűnözésre vonatkozik, éspedig:
    – Bűnvádi feljelentés készült Gy. Viktória zentai lakos ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy megsértette a szerzői jogokat. Az ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a feljelentett a szabadkai bolhapiacon vásárolt hamisított CD-ket, amit a völgyparti búcsún árusított. A rendőrség 464 „kalóz” CD-t (kompakt disc) talált nála, amit ideiglenesen lefoglalt.
    A 13 általános bűntény közül kirívó esetként említhetnénk a következőket: 2 esetben tetten érte a rendőrség az elkövetőket, akik kirakatot illetve üzletek ablakait akarták betörni. Minősített lopást akadályoztak meg, amit az adai M. R. kárára készültek elkövetni a betörők. Augusztus 19-én nagykikindai illetőségű elkövetők besurrantak A. D. adai házába, ahonnan 100.000 dinárt vittek el. A moholi illetőségű P. I. tűzifát lopott a Tiszán túli moholi erdőből.
    Közrend és közbiztonság. Augusztusban 4 szabálysértési feljelentés készült: 2 illetlen viselkedés és garázdaság vétsége miatt, 1–1 pedig mások személyiségének sértegetése illetve verekedés miatt.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 5 forgalmi baleset történt községünkben, melyekben senki sem sérült meg, az anyagi kár pedig közel 117.000 dinárt tesz ki. A balesetek okai: ittas vezetés, gyorshajtás, figyelmetlenség stb.

septembar 2009.

Naslovna strana
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA