Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. augusztus

Címoldal
Rajtunk is múlik
"Hol vagy István király?"
Szerény hozamok
Moholi napok
Rekord a medencéknél
Úszóiskola
Fergeteges siker Muzslyán
Budapesti vendégek Adán
Kétkerekes ünnep
Ki mit zenél?
Egyre több a fiatal tehetség
Határok nélkül
Tekintélyt parancsoló évforduló
Új altisztek az önkéntes tûzoltó testületben
Nessebar
Kicsik, jelentéktelenek vagyunk, de vagyunk!
Háztáji ketreces nyúltenyésztés
Újra és újra: a parlagfű
Csinosodó klubhelyiség
Széleskörű szórakozási lehetőségek a Zionban
Új magyar filmek hete az adai moziban
Az idén több a felnőtt
"Ember, folyó, hal" - rendezvény
Art 2005. - Ada
Fiatalok tollából
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Ropogós vitamin - Sárgarépa
Egzotikus tájak gyümölcsei
Tarka oldal
Impresszum

Molski dobošar

    Leto nas je definitivno razoèaralo. Èini mi se da smo baš ovo leto sa èežnjom, nestrpljenjem oèekivali i radovali mu se posle duge i hladne pozne zime. Jednostavno bili smo željni sunca i toplote.
    Ali ovaj, baš nam se ne da. Pored svih nedaæa, koje su nas zadesile, skloni smo pomisliti da nas i ono izbegava i da nas više ne voli.
    I naša miljenica, lepotica Tisa, naše „more”, kao da se povampirilia pa i ona velika i prljavo mutna, nekako neobièajeno brza i namrgoðena prolazi kraj nas, grabeæi tamo dole do „njenog” Dunava i mora.
    Ta šta kukate, rekli bi oni koji nemaju ni baru u svom okruženju, a kamo li reku i divan kompleks „ADICU” sa svim bazenima i bogatim sadržajem ugostiteljskih ponuda i sa sportsko-rekreativnim moguænostima.
    To stoji, ali reka je reka, a bazen je samo bazen. A za otiæi na bazene treba poneti dosta novaca. Jedna proseèna porodica ne može to sebi priuštiti, na žalost, ali to je naša stvarnost. Zato æemo, veæina nas, i dalje da žalimo za našom lepom Tisom i dugim toplim letima.
    Dobro, neæu više da kukam, ta ima lepih stvari. Eto, bilo meðunarodno pecaroško takmièenje. U Molu 4,2 kg prvo mesto (nije neko od naših). Onomad pristala laða sa ploveæim pozorištem iz Novog Sada sa „IZBIRAÈICOM”.
    Skupilo se sveta na „Molskim skalinama”, što je za svaku pohvalu (dosad su se skupljali samo na besplatnu porciju pasulja). To je dobar podsticaj za one koji su zaduženi za kulturu. Izgleda da je graðanstvo „gladno” i zabavnog života i kulturnih zbivanja.
    A sad ono zaista lepo i za svaku pohvalu: MOLSKI DANI – MOL NA TISI.
    Što ono kažu, baš se konaèno potrebilo sve što je potrebno za ovakvu jednu manifestaciju, pa da se pamti. Divan vikend, prave julske vruæine, mnoštvo naroda, što bi rekli sve vri od mase, a na sve strane se nešto krèka, dimi, muzika trešti, smeh i žagor i pesma.
    Izmešala se i mladost i starost, Srbi, Maðari i Romi i ostala populacija.
    Ova manifestacija organizovana pod okriljem Mesne Zajednice Mol, obilovala je mnoštvom sportsko takmièarskih aktivnosti, kao i bogatim zabavno muzièkim programom. Plivaèki maraton od Aðanske do Molske plaže u kategorijama od veterana do juniora bio je posebna atrakcija i okupio je veliki broj takmièara, tako i posmatraèa (navijaèa).
    Takmièenje u kuvanju riblje èorbe sa više od trideset takmièara davao je poseba šmek opštoj sveèanoj atmosferi. Uvek agilni èlanovi ribolovaèkog društva iz Mola skuvali su u velikim kotlovima riblju èorbu i pasulj za široke narodne mase – gratis.
    Uz uèešæe dragih gostiju iz Banatskog Ruskog Sela i folklorne grupe iz Beèeja, kulturni umetnièki program bio je zaista impresiran i za svaku pohvalu.
    Nadamo se da æe ova manifestacija pod nazivom „Molski dani – Mol na Tisi” postati tradicionalna i prerasti lokalni znaèaj.
    Eto dragi Moji, u ovom varljivom letu dogodi se i poneka lepa i opšte korisna stvar. To tako treba i mora da bude, jer Molci to vele i znaju da urade samo nas nemojte sekirati, jer æemo se posvaðati.
    Toliko od Vašeg Molskog Dobošara u ovome izdanju Panorame, i uživajte.
    Sve Vas volim i pozdravljam!

Kuk

avgust 2005.

Naslovna strana
Dani Mola
Aktuelna pitanja privatizacije
Na svetskom prvenstvu u ribolovu – glavni sudija je Ađanin
Festival Čovek-Reka-Riba
Molski dobošar
Susret penzionisanih radnika OUP-a
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA