Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. augusztus

Címoldal
Rajtunk is múlik
"Hol vagy István király?"
Szerény hozamok
Moholi napok
Rekord a medencéknél
Úszóiskola
Fergeteges siker Muzslyán
Budapesti vendégek Adán
Kétkerekes ünnep
Ki mit zenél?
Egyre több a fiatal tehetség
Határok nélkül
Tekintélyt parancsoló évforduló
Új altisztek az önkéntes tûzoltó testületben
Nessebar
Kicsik, jelentéktelenek vagyunk, de vagyunk!
Háztáji ketreces nyúltenyésztés
Újra és újra: a parlagfű
Csinosodó klubhelyiség
Széleskörű szórakozási lehetőségek a Zionban
Új magyar filmek hete az adai moziban
Az idén több a felnőtt
"Ember, folyó, hal" - rendezvény
Art 2005. - Ada
Fiatalok tollából
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Ropogós vitamin - Sárgarépa
Egzotikus tájak gyümölcsei
Tarka oldal
Impresszum

Kétkerekes ünnep

    Dübörgõ motorcsodák, száguldozás, változatos szórakoztató programok és színvonalas rock-koncertek jellemezték az idei, 4. nemzetközi motoros találkozót, melyet július 21-e és 24-e között rendeztek meg Adán. Jó hangulatban, különösebb baj nélkül és kedvezõ idõben zajlott le a találkozó az adai Cobra Motoros Klub szervezésében. A motorosok és a járókelõk is túlélték a négynapos száguldozást. Senki sem süketült bele a dobhártyaszaggató motorbõgésbe, a rekreációs parkban felállított hangfalakból három éjszakán – csütörtökön, pénteken és szombaton – át iszonyatos hangerõvel kitörõ rockzenébe, amely hajnalig hallható volt a Tisza parti városka egész területén.
    A jó szervezésnek, a látványos motoros bemutatóknak, az egész napos szórakoztató programnak (vetélkedõk és ügyességi játékok, ökörsütés, erotikus bemutató, tûzijáték), a gyorsulási versenynek, és nem utolsó sorban a csillogó-villogó motorcsodáknak köszönhetõen több ezren látogattak el a rendezvényre. A szervezõk megjegyezték: a szombat délelõtti esõ miatt, több motoros meggondolta magát, és nem jelent meg a találkozón. De így is körülbelül 600 hazai és külföldi motortulajdonos jelentkezett be, és legalább 6000 nézelõdõ látogatta meg a Tisza parti tábort az elmúlt napokban. Szombaton délután pedig legkevesebb 4000-en voltak kíváncsiak Ada és Moholon utcáin felvonuló lenyûgözõ motorhadra, valamint az azt követõ Streeth-fighter showra. A felvonulók a legújabb Kawasakik, csillogó-villogó Harley-Davidsonok, villámgyors Suzukik és Hondák, méregdrága MV-k, régi chopperek, vadonatúj homokfutók stb. nyergében kerekeztek végig a két településen.

    Az Ada és Mohol közötti új úton került sor a motoros akrobatikai bemutatóra és a gyorsulási versenyre, melyet három kategóriában rendeztek meg. Hivatalosan negyed mérföld, azaz 402 méter a versenytáv, de a technikai és a biztonsági feltételek miatt ez egynyolcad mérföldre, azaz 201 méterre csökkent. Az elsõ csoportban (50 cm3-ig) Apriliával az adai Sterbik Endre lett az elsõ, a második kategóriát (750 cm3-ig) a törökkanizsai Zoran Pakaški nyerte Suzuki típusú motorkerékpárjával, a harmadik klasszisban (750 cm3 felett) szintén Suzukival a horgosi Molnár Zoltán gyõzött.
    A Street-fighter showban a mûfaj közismert magyarországi képviselõi léptek fel Erdõs Csaba, Tölgyesi Gábor „Babu” és Angyal Zoltán „Szemöldök”. A fellépõk az akrobatikai bemutatókra átalakított Buell, Triumph és MZ típusú motorokkal szerepeltek. A közönség látványos és egyben nyaktörõ figurákat láthatott, amelybe beletartozott az egykerekezés az ülésen és a kormányon ülve, illetve a motoron állva 15o méteren keresztül, az elsõkeréken való egyensúlyozás, a széttárt karral való körbeforgás, a gumikoptatás és még sok más. Erdõs Csaba nemcsak egyedül, hanem három tagú csapattal is a Buell nyergébe szállt. Egy-egy szórakoztató és gyakran hajmeresztõ figura bemutatásánál néha egy vagy két társa segédkezett, de megtörtént, hogy mindhároman nyeregbe szálltak. Tölgyesi Gábor - „Babu” Triumph gépével mutatott be gyakorlatokat, miközben két gumiabroncsot is tönkre tett. A harmadik fellépõ, Angyal Zoltán „Szemöldök” MZ-vel mutatott be street-fighter figurákat. Sajnos, a bemutató elején egykerekezés közben elesett és megsérült, emiatt nem folytathatta. A szombati mûsor másik szenzációs fellépõje Illés Antal magyarországi hangutánzó volt, aki tucatnyi motorkerékpár-típus hangját utánozta.

Csincsik Zsolt

avgust 2005.

Naslovna strana
Dani Mola
Aktuelna pitanja privatizacije
Na svetskom prvenstvu u ribolovu – glavni sudija je Ađanin
Festival Čovek-Reka-Riba
Molski dobošar
Susret penzionisanih radnika OUP-a
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA