Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. augusztus

Cmoldal
Rajtunk is múlik
"Hol vagy István király?"
Szerény hozamok
Moholi napok
Rekord a medencéknél
Úszóiskola
Fergeteges siker Muzslyán
Budapesti vendégek Adán
Kétkerekes ünnep
Ki mit zenél?
Egyre több a fiatal tehetség
Határok nélkül
Tekintélyt parancsoló évforduló
j altisztek az nkntes tzolt testletben
Nessebar
Kicsik, jelentéktelenek vagyunk, de vagyunk!
Háztáji ketreces nyúltenyésztés
Újra és újra: a parlagfű
Csinosodó klubhelyiség
Széleskörű szórakozási lehetőségek a Zionban
j magyar filmek hete az adai moziban
Az idén több a felnőtt
"Ember, folyó, hal" - rendezvény
Art 2005. - Ada
Fiatalok tollbl
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Ropogs vitamin - Srgarpa
Egzotikus tjak gymlcsei
Tarka oldal
Impresszum

Ktkerekes nnep

    Dbrg motorcsodk, szguldozs, vltozatos szrakoztat programok s sznvonalas rock-koncertek jellemeztk az idei, 4. nemzetkzi motoros tallkozt, melyet jlius 21-e s 24-e kztt rendeztek meg Adn. J hangulatban, klnsebb baj nlkl s kedvez idben zajlott le a tallkoz az adai Cobra Motoros Klub szervezsben. A motorosok s a jrkelk is tlltk a ngynapos szguldozst. Senki sem sketlt bele a dobhrtyaszaggat motorbgsbe, a rekrecis parkban fellltott hangfalakbl hrom jszakn cstrtkn, pnteken s szombaton t iszonyatos hangervel kitr rockzenbe, amely hajnalig hallhat volt a Tisza parti vroska egsz terletn.
    A j szervezsnek, a ltvnyos motoros bemutatknak, az egsz napos szrakoztat programnak (vetlkedk s gyessgi jtkok, krsts, erotikus bemutat, tzijtk), a gyorsulsi versenynek, s nem utols sorban a csillog-villog motorcsodknak ksznheten tbb ezren ltogattak el a rendezvnyre. A szervezk megjegyeztk: a szombat dleltti es miatt, tbb motoros meggondolta magt, s nem jelent meg a tallkozn. De gy is krlbell 600 hazai s klfldi motortulajdonos jelentkezett be, s legalbb 6000 nzeld ltogatta meg a Tisza parti tbort az elmlt napokban. Szombaton dlutn pedig legkevesebb 4000-en voltak kvncsiak Ada s Moholon utcin felvonul lenygz motorhadra, valamint az azt kvet Streeth-fighter showra. A felvonulk a legjabb Kawasakik, csillog-villog Harley-Davidsonok, villmgyors Suzukik s Hondk, mregdrga MV-k, rgi chopperek, vadonatj homokfutk stb. nyergben kerekeztek vgig a kt teleplsen.

    Az Ada s Mohol kztti j ton kerlt sor a motoros akrobatikai bemutatra s a gyorsulsi versenyre, melyet hrom kategriban rendeztek meg. Hivatalosan negyed mrfld, azaz 402 mter a versenytv, de a technikai s a biztonsgi felttelek miatt ez egynyolcad mrfldre, azaz 201 mterre cskkent. Az els csoportban (50 cm3-ig) Aprilival az adai Sterbik Endre lett az els, a msodik kategrit (750 cm3-ig) a trkkanizsai Zoran Pakaki nyerte Suzuki tpus motorkerkprjval, a harmadik klasszisban (750 cm3 felett) szintn Suzukival a horgosi Molnr Zoltn gyztt.
    A Street-fighter showban a mfaj kzismert magyarorszgi kpviseli lptek fel Erds Csaba, Tlgyesi Gbor Babu s Angyal Zoltn Szemldk. A fellpk az akrobatikai bemutatkra talaktott Buell, Triumph s MZ tpus motorokkal szerepeltek. A kznsg ltvnyos s egyben nyaktr figurkat lthatott, amelybe beletartozott az egykerekezs az lsen s a kormnyon lve, illetve a motoron llva 15o mteren keresztl, az elskerken val egyenslyozs, a szttrt karral val krbeforgs, a gumikoptats s mg sok ms. Erds Csaba nemcsak egyedl, hanem hrom tag csapattal is a Buell nyergbe szllt. Egy-egy szrakoztat s gyakran hajmereszt figura bemutatsnl nha egy vagy kt trsa segdkezett, de megtrtnt, hogy mindhroman nyeregbe szlltak. Tlgyesi Gbor - Babu Triumph gpvel mutatott be gyakorlatokat, mikzben kt gumiabroncsot is tnkre tett. A harmadik fellp, Angyal Zoltn Szemldk MZ-vel mutatott be street-fighter figurkat. Sajnos, a bemutat elejn egykerekezs kzben elesett s megsrlt, emiatt nem folytathatta. A szombati msor msik szenzcis fellpje Ills Antal magyarorszgi hangutnz volt, aki tucatnyi motorkerkpr-tpus hangjt utnozta.

Csincsik Zsolt

avgust 2005.

Naslovna strana
Dani Mola
Aktuelna pitanja privatizacije
Na svetskom prvenstvu u ribolovu – glavni sudija je Ađanin
Festival Čovek-Reka-Riba
Molski dobošar
Susret penzionisanih radnika OUP-a
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA