Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. augusztus

Címoldal
Rajtunk is múlik
"Hol vagy István király?"
Szerény hozamok
Moholi napok
Rekord a medencéknél
Úszóiskola
Fergeteges siker Muzslyán
Budapesti vendégek Adán
Kétkerekes ünnep
Ki mit zenél?
Egyre több a fiatal tehetség
Határok nélkül
Tekintélyt parancsoló évforduló
Új altisztek az önkéntes tûzoltó testületben
Nessebar
Kicsik, jelentéktelenek vagyunk, de vagyunk!
Háztáji ketreces nyúltenyésztés
Újra és újra: a parlagfű
Csinosodó klubhelyiség
Széleskörű szórakozási lehetőségek a Zionban
Új magyar filmek hete az adai moziban
Az idén több a felnőtt
"Ember, folyó, hal" - rendezvény
Art 2005. - Ada
Fiatalok tollából
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Ropogós vitamin - Sárgarépa
Egzotikus tájak gyümölcsei
Tarka oldal
Impresszum

Széleskörû szórakozási lehetõségek a Zionban

    Bizonyára sokak számára ismerõsen cseng a Zion szó, ez annak az adai játékteremnek a neve, amely az utóbbi idõben sok fiatal kedvenc helye, ahol a számítógépes játékok mellett csocsóasztal és darts is áll a szórakozni vágyók rendelkezésére. A Zion nevét nem csak a szórakozás miatt érdemes megjegyezni, hanem azért is, mert tulajdonosa Aleksiæ Viktor nyitott a fiatalok kezdeményezései felé, és a lehetõségeihez mérten támogatja is õket, nemrégiben vállalta azt is, hogy õ legyen az Ifix Ifjúsági Szervezet fõ támogatója.
    - Viktor Computers néven alapítottam céget 2003 októberében, ekkor még számítógép-értékesítéssel foglalkoztam, majd megnyitottam a játéktermemet, amelyet folyamatosan korszerûsítek - magyarázta a fiatal vállalkozó - Nemrégiben sikerült egy csocsóasztalt és dartsot is beszereznem, de késõbb, ha sikerül egy ennél nagyobb helyiséget találni, újabb számítógépekkel biliárdasztalokkal szeretném bõvíteni a termet, és terveim között szerepel egy kisebb kávézórész kialakítása is.

    A játékterem mellett számítógép-árusítással és Internet-szolgáltatással is foglalkozom, több felhasználóm is van, úgy magánszemélyek, mint vállalatok. Rendszeresen megvásárolom a legújabb játékokat, és folyamatosan fejlesztem a számítógépeket, minden gépen eredeti software-ek vannak. Elõfizettem a legnépszerûbb számítógépes játékokra, így az interneten keresztül más hazai vagy akár külföldi játéktermekkel is játszhatnak a fiatalok. Jó kapcsolatot alakítottunk ki a zentai és a kanizsai játéktermekkel is. Fontosnak tartom, hogy a számítógépek a lehetõ legjobbak, és egyforma minõségûek legyenek. Mindegyik gépen elérhetõ az Internet, és gyorsan, akadálymentesen tölthetõk le a szükséges információk. Látogatók kényelmét szolgálja, hogy a helyszínen üdítõitalokat és rágcsálnivalókat is vásárolhatnak.
    Augusztustól szeretnék egy számítógépes tanfolyamot is indítani magánszemélyek vagy akár egy-egy vállalat dolgozói számára. Az Office-hoz és a Windowshoz már vannak tankönyveim, csak még keresem a megfelelõ okleveles tanárt.
    - Úgy tudom, hogy versenyeket is rendeztek.
    - Eddig három versenyt tartottunk Counter Strike-ból, ez jelenleg a legnépszerûbb játék. Az elsõ kettõt saját magam, a harmadikat pedig az Ifixszel közösen rendeztük. Saját csapatunk is van, õk rendszeresen látogatják a környékbeli versenyeket, és jó eredményeket érnek el. Rendeznénk más fajta versenyeket is csak sajnos eddig nem volt elég jelentkezõ. Ha összejönne legalább négy öttagú csapat akármelyik játékra a versenyt megszervezhetnénk, ezért ha valakinek kedve van játszani, bátran jelentkezhet. Jó viszonyban vagyok a szabadkai, zentai, kanizsai játéktermekkel, és meg tudnánk oldani, hogy egymáshoz elmenjünk vagy akár az Interneten keresztül játsszunk. Az Ifixszel közösen a nyár folyamán is szervezünk versenyeket.
    - Melyik korosztály látogatja leginkább a játéktermet?
    - Az általános iskola hetedik és nyolcadik osztályától a középiskola második, harmadik osztályáig vannak a legtöbben, de gyakran jönnek fiatalabbak is egészen óvodás korig. Az idõsebbek is sûrûn ellátogatnak, õk inkább az Internetet használják, e-maileznek vagy adatokat töltenek le. Kb. tíz-tizenöt gyerek alkotja a fõ tagsági kört, õk szinte mindennap itt vannak nyitástól zárásig. A törzstagoknak kedvezményeket és ajándékórákat adunk, ünnepek alkalmával pedig akcióink is vannak, ilyenkor egy-két napig ingyenesen vagy kedvezményesen játszhatnak a fiatalok..
    - Azt hallottam, hogy készségesen támogatsz mindenféle ifjúsági kezdeményezést.
    - Igyekszem támogatni a fiatalságot, és amennyire lehet, segítek nekik. Jó barátságba vagyok Körtvélyesi Tíciánnal, az Ifix elnökével, az általuk szervezett labdarúgó kupán is két csapatot indítottam, számítógépes játékversenyt is rendeztünk együtt, és nemrégiben Ifix-feliratú pólókkal is támogattam õket. A www.ifix.org.yu címen pedig készítettünk egy Web-oldalt a szervezet számára, ahol fényképeket és információkat találhatók az ifix-rendezvényekrõl és a további tervekrõl. Ezt az oldalt is folyamatosan korszerûsíteni fogjuk. Továbbra is igyekszem segíteni nekik, mert bebizonyosodott, hogy eredményesen tudunk együttmûködni - mondta Aleksiæ Viktor.
    A Zion City játékteremben légkondicionált helyiségben, a legújabb számítógépes játékokkal, gyors Internet-hozzáféréssel, fénymásolási és scanerelési lehetõségekkel várnak mindenkit.

Krizsán Mónika

avgust 2005.

Naslovna strana
Dani Mola
Aktuelna pitanja privatizacije
Na svetskom prvenstvu u ribolovu – glavni sudija je Ađanin
Festival Čovek-Reka-Riba
Molski dobošar
Susret penzionisanih radnika OUP-a
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA