Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. augusztus

Címoldal
Rajtunk is múlik
"Hol vagy István király?"
Szerény hozamok
Moholi napok
Rekord a medencéknél
Úszóiskola
Fergeteges siker Muzslyán
Budapesti vendégek Adán
Kétkerekes ünnep
Ki mit zenél?
Egyre több a fiatal tehetség
Határok nélkül
Tekintélyt parancsoló évforduló
Új altisztek az önkéntes tûzoltó testületben
Nessebar
Kicsik, jelentéktelenek vagyunk, de vagyunk!
Háztáji ketreces nyúltenyésztés
Újra és újra: a parlagfű
Csinosodó klubhelyiség
Széleskörű szórakozási lehetőségek a Zionban
Új magyar filmek hete az adai moziban
Az idén több a felnőtt
"Ember, folyó, hal" - rendezvény
Art 2005. - Ada
Fiatalok tollából
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Ropogós vitamin - Sárgarépa
Egzotikus tájak gyümölcsei
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Javni red i mir . U ovom mesecu se susreæemo sa razlièitim oblicima narušavanje javnog reda i mira. Na prvom mestu stoji tuèa. U ovom mesecu registrovano je 9 sluèajeva što su se dešavali pretežno u ugostiteljskim objektima, na ulici, a potukli su se i u dvorištu privatne kuæe. Izvršioci ovih prekršaja uglavnom su ista lica, policiji su dobro poznati, a prekršaje su vršili veæinom u alkoholisanom stanju. Ovi prekršaji èesto puta su se završavali sa lakim ili težim telesnim povredama, pa iz tih razloga u dva sluèaja je podneta i krivièna prijava zbog teške telesne povrede. U ovim tuèama su se uèestvovali dva do tri lica, tako da o masovnim narušavanjima javnog reda i mira ne možemo govoriti.
    Kriminalitet. U prošlom mesecu izvršioci nedozvoljenih radnji bili su dosta aktivni. Registrovano je 17 raznih kriviènih dela, sreæom meðu njima nema teških dela niti dela sa velikom materijalnom štetom. Najveæi broj kriv.dela odnosi se na kraðu (6). Kod kraðe treba naglasiti da u 4 sluèaja izvršena je na podruèju JP Adice – kod bazena. U tri navrata je prijavljena kraða mobilnog telefona i u jednom sluèaju provala putnièkog vozila odakle je ukraden radiokasetofon. Izgleda da kriminalci koriste nepažnju kupaèa, i lako dolaze do plena. Nadalje, podneto je dve kriv.prijave zbog falsifikovanja isprave i zbog kriv.dela posebni sluèajevi falsifikovanja isprave (falsifikvana je potvrda o registraciji, i neovlašæeno je korišæena reg.tablica sa tuðeg vozila). Takoðe dve kriv.prijave su podnete protiv lica koji su ometali rad ovlašæenog službenog lica. Zapaženo je da u zadnje vreme sve èešæe prijavljuju nasilnièko ponašanje u porodici – najèešæe zbog toga što muž istuèe ženu. Iz ovih razloga podneta je tri kriv.prijava. Podneta je krivièna prijava još zbog kraðe elektriène energije, nedozvoljene trgovine, zbog ilegalnog držanja oružja, pronalaženja opojne droge.
    U ranijim mesecima pisali smo o tome da je iz Potisja nestalo 3 tone odlivaka, a sa zalivnog polja PD Halasa kablova i druga sredstva za navodnjavanje. Upornom radom policije dana 20. jula uhvaæeno je pet lica – svi sa podruèja B.P. Sela i Beèeja, za koje se osnovano sumnja da su izvršioci ovih kraða, èija ukupna materijalna šteta iznosi oko 1.000.000 dinara.
    Saobraæaj. Što se tièe saobraæajnih nezgoda, u prošlom mesecu nije bila teška i po životu opasna saobraæajna nezgoda. Registrovano je 5 manjih sudara, kojim prilikama uglavnom je došlo do materijalne štete i manjih povreda. U nezgodama su uèestvovali putnièka vozila, pešaci i biciklisti, a uzrok je u veæini sluèajeva nepažnja, nepridržavanje prava prvenstva prolaza.

avgust 2005.

Naslovna strana
Dani Mola
Aktuelna pitanja privatizacije
Na svetskom prvenstvu u ribolovu – glavni sudija je Ađanin
Festival Čovek-Reka-Riba
Molski dobošar
Susret penzionisanih radnika OUP-a
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA