Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. augusztus

Cmoldal
Rajtunk is múlik
"Hol vagy István király?"
Szerény hozamok
Moholi napok
Rekord a medencéknél
Úszóiskola
Fergeteges siker Muzslyán
Budapesti vendégek Adán
Kétkerekes ünnep
Ki mit zenél?
Egyre több a fiatal tehetség
Határok nélkül
Tekintélyt parancsoló évforduló
j altisztek az nkntes tzolt testletben
Nessebar
Kicsik, jelentéktelenek vagyunk, de vagyunk!
Háztáji ketreces nyúltenyésztés
Újra és újra: a parlagfű
Csinosodó klubhelyiség
Széleskörű szórakozási lehetőségek a Zionban
j magyar filmek hete az adai moziban
Az idén több a felnőtt
"Ember, folyó, hal" - rendezvény
Art 2005. - Ada
Fiatalok tollbl
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Ropogs vitamin - Srgarpa
Egzotikus tjak gymlcsei
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Javni red i mir . U ovom mesecu se susreemo sa razliitim oblicima naruavanje javnog reda i mira. Na prvom mestu stoji tua. U ovom mesecu registrovano je 9 sluajeva to su se deavali preteno u ugostiteljskim objektima, na ulici, a potukli su se i u dvoritu privatne kue. Izvrioci ovih prekraja uglavnom su ista lica, policiji su dobro poznati, a prekraje su vrili veinom u alkoholisanom stanju. Ovi prekraji esto puta su se zavravali sa lakim ili teim telesnim povredama, pa iz tih razloga u dva sluaja je podneta i krivina prijava zbog teke telesne povrede. U ovim tuama su se uestvovali dva do tri lica, tako da o masovnim naruavanjima javnog reda i mira ne moemo govoriti.
    Kriminalitet. U prolom mesecu izvrioci nedozvoljenih radnji bili su dosta aktivni. Registrovano je 17 raznih krivinih dela, sreom meu njima nema tekih dela niti dela sa velikom materijalnom tetom. Najvei broj kriv.dela odnosi se na krau (6). Kod krae treba naglasiti da u 4 sluaja izvrena je na podruju JP Adice kod bazena. U tri navrata je prijavljena kraa mobilnog telefona i u jednom sluaju provala putnikog vozila odakle je ukraden radiokasetofon. Izgleda da kriminalci koriste nepanju kupaa, i lako dolaze do plena. Nadalje, podneto je dve kriv.prijave zbog falsifikovanja isprave i zbog kriv.dela posebni sluajevi falsifikovanja isprave (falsifikvana je potvrda o registraciji, i neovlaeno je koriena reg.tablica sa tueg vozila). Takoe dve kriv.prijave su podnete protiv lica koji su ometali rad ovlaenog slubenog lica. Zapaeno je da u zadnje vreme sve ee prijavljuju nasilniko ponaanje u porodici najee zbog toga to mu istue enu. Iz ovih razloga podneta je tri kriv.prijava. Podneta je krivina prijava jo zbog krae elektrine energije, nedozvoljene trgovine, zbog ilegalnog dranja oruja, pronalaenja opojne droge.
    U ranijim mesecima pisali smo o tome da je iz Potisja nestalo 3 tone odlivaka, a sa zalivnog polja PD Halasa kablova i druga sredstva za navodnjavanje. Upornom radom policije dana 20. jula uhvaeno je pet lica svi sa podruja B.P. Sela i Beeja, za koje se osnovano sumnja da su izvrioci ovih kraa, ija ukupna materijalna teta iznosi oko 1.000.000 dinara.
    Saobraaj. to se tie saobraajnih nezgoda, u prolom mesecu nije bila teka i po ivotu opasna saobraajna nezgoda. Registrovano je 5 manjih sudara, kojim prilikama uglavnom je dolo do materijalne tete i manjih povreda. U nezgodama su uestvovali putnika vozila, peaci i biciklisti, a uzrok je u veini sluajeva nepanja, nepridravanje prava prvenstva prolaza.

avgust 2005.

Naslovna strana
Dani Mola
Aktuelna pitanja privatizacije
Na svetskom prvenstvu u ribolovu – glavni sudija je Ađanin
Festival Čovek-Reka-Riba
Molski dobošar
Susret penzionisanih radnika OUP-a
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA