Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. október

Címoldal
Figyeljünk oda önmagunkra!
Egy eszme, egy cél, gyermekeinkért!
A mártírok előtt tisztelegtek
Az aradi vértanúkra emlékeztek
Túlóráznak az egészségügyi dolgozók
„Időnként el kell döntenünk, mit csináljunk rosszul, hogy jót tegyünk a beteggel”
Nyelvi kultúra – nyelvi viselkedés
Partnerkapcsolat Hegyfaluval
Találkozás, kapcsolat, közösség
A kultúrák találkozása
Értékeink az értékek kisfarsangján
Vajdasági fiatalok közösségszervezése
Tündérhazám
Újabb három pályázat, újabb lehetőségek
A pénz farkastörvényei
Mozgalmas őszelő
A gyermekeket ünnepelve
Gólyaavató szemétszobrokkal és kötélhúzással
Közlekedjünk határtalanul!
Novemberben ismét jótékonysági bál az iskoláért
Önkormányzati hírek
Teológiai gondolatok
Az Evangélium olvasásáról
A csapadékhiány káros következményei a szőlőtermesztésben
Öregfiúk találkozója
Sakk
Könyvtár-napi képzőművészeti pályázat
Generációs találkozó
Impresszum

Vesti iz lokalne samouprave

U toku je renoviranje školskih objekata

    Predsednik opštine, Zoltan Bilicki, zamenik predsednika opštine, Zoran Dragin i predsednik SO, Atila Buču obišli su radove, koji su u toku na centralnoj zgradi OŠ u Adi. Lokalna samouprava opštine Ada putem razvoja infrastrukture stavlja veliki akcenat na poboljšanje životnog standarda građana naše opštine. Samim tim je renoviranje školskih objekata prioritet u ovom mandatu.

    Nakon školskih zgrada na Utrinama i Obornjači sada je u toku renoviranje centralne školske zgrade OŠ „Čeh Karolj“ Ada i OŠ „NovakRadonić“ Mol. Ukupna vrednost radova na ova dva objekta iznose oko 100 miliona dinara. Prema rečima predsednika opštine, ZoltanaBilickog, ovaj iznos Lokalna samouprava obezbeđuje uz pomoć Republičke vlade. Istakao je, da je u planu i renoviranje zgrade srednje škole.


Sastanak u vezi budućih investicija

    Kako smo o tome već i ranije izvestili, Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je raspisalo javnu nabavku za izgradnju trećeg kružnog puta kod raskrsnice starog i novog puta u Molu. U okviru Javne nabavke za izvođača radova izabrano je preduzeće „Vojput“ iz Subotice. Troškove izgradnje kružnog toka pokriva Javno preduzeće „Putevi Srbije“, dok će Lokalna samouprava opštine Ada finansirati troškove projektovanja i izvođenja javnog osvetljenja te lokacije. Ukupna vrednost investicije iznosi oko 40 miliona dinara. Glavna tema sastanka je upravo bilo usaglašavanje termina izvođenja radova. Predsednik opštine, Zoltan Bilicki se u Subotici sastao sa nadležnim licima preduzeća „Vojput“.


Razvoj Industrijske zone

    Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je u saopštenju izneo, da je u Industrijskoj zoni završeno betoniranje onog puta, koji vodi do drugog reda građevinskih parcela. Vrednost puta, 420 m dužine i 4 m širine, iznosi oko 6,5 miliona dinara. Jednu polovinu iznosa obezbeđuje Lokalna samouprava opštine Ada, a drugu polovinu Ministarstvo privrede.
    Pored ove investicije radi razvoja infrastrukture industrijske zone izvršena je ugradnja jedne mobilne trafo stanice u vrednosti od 25 miliona dinara, na koju se mogu priključiti firme u krugu od 300 metara. Izgradnja kružnog prstena bio je preduslov za stabilizaciju snabdevanja električnom energijom Industrijske zone, a omogućila je i postavljanje ove nove trafo stanice.


U toku su radovi u osnovnoj školi u Molu

    U Molu su u toku radovi na renoviranju OŠ „NovakRadonić“. U okviru radova vrši se popravka krovne konstrukcije, zamena prozora, unutrašnje i spoljašnje krečenje, postavljanje novog parketa, zamena podne obloge u 6 učionica, kao i popločavanje stepeništa. Za ove radove su škola i Lokalna samouprava opštine Ada zajedno aplicirale na konkursu pod nazivom „Modernizacija škola u Srbiji“ i dobile iznos od 25 miliona dinara. Troškove radova pokriva Evropska investiciona banka. Predsednik opštine, Zoltan Bilicki i zamenik predsednika, Zoran Dragin su u toku prepodneva obišli radove.


Predstavnici Ade na festivalu Ukusi Vojvodine

    Tokom poslednjeg vikenda u septembru je u Novom Sadu, na Limanskom parku održan Festival gastronomije „Ukusi Vojvodine“. Našu opštinu su na ovoj manifestaciji predstavljali: Javno preduzeće za rekreaciju „Adica“ iz Ade, Udruženje „Molski povrtari“ iz Mola, i Aktiva žena iz Mola.


Betoniranje otresištana teritoriji opštine

    U opštini se otresišta izgrađuju na 60 lokacija, koje su dimenzija 3m širine i 40m dužine.Na delu između Ade i Sente su radovi već završeni, a nakon toga su počeli pripremanje podloge, odnosno betoniranje priključaka na javni put, pored puta prema Sterijinovom selu. Za realizaciju ove investicije Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo putem konkursa obezbeđuje 17 miliona dinara, što pokriva oko 51% potrebnih novčanih sredstava, a razliku od oko 49% obezbeđuje Lokalna samouprava opštine Ada iz sopstvenih sredstava. Predsednik opštine, Zoltan Bilicki, zamenik predsednika, Zoran Dragin i predsednik SO, Atila Buču su obišli radove.

oktobar 2017.

Naslovna strana
O čitanju Jevanđelja
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Susret generacije
Likovni konkurs povodom dana biblioteke
Impresum


Design by VA