Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. október

Címoldal
Figyeljünk oda önmagunkra!
Egy eszme, egy cél, gyermekeinkért!
A mártírok előtt tisztelegtek
Az aradi vértanúkra emlékeztek
Túlóráznak az egészségügyi dolgozók
„Időnként el kell döntenünk, mit csináljunk rosszul, hogy jót tegyünk a beteggel”
Nyelvi kultúra – nyelvi viselkedés
Partnerkapcsolat Hegyfaluval
Találkozás, kapcsolat, közösség
A kultúrák találkozása
Értékeink az értékek kisfarsangján
Vajdasági fiatalok közösségszervezése
Tündérhazám
Újabb három pályázat, újabb lehetőségek
A pénz farkastörvényei
Mozgalmas őszelő
A gyermekeket ünnepelve
Gólyaavató szemétszobrokkal és kötélhúzással
Közlekedjünk határtalanul!
Novemberben ismét jótékonysági bál az iskoláért
Önkormányzati hírek
Teológiai gondolatok
Az Evangélium olvasásáról
A csapadékhiány káros következményei a szőlőtermesztésben
Öregfiúk találkozója
Sakk
Könyvtár-napi képzőművészeti pályázat
Generációs találkozó
Impresszum

A gyermekeket ünnepelve
A Szarvas Gábor Könyvár idén is sokszínű programokkal várta a legkisebbeket a gyermekhét alkalmából

Október első hete minden évben a gyermekeké, a községbeli intézmények igyekeznek különféle programokkal elhalmozni őket, ilyen módon kísérelve meg emlékezetesebbé tenni számukra a gyermekhetet. A korábbi évekhez hasonlóan a községbeli általános iskolák és a Műszaki Iskola gazdag gyermekheti programjain kívül a Szarvas Gábor Könyvár is igyekezett kedveskedni a kicsiknek és a kicsit nagyobbaknak is.

    A könyvtár szervezésében hétfőn Törökfalun, Adán és Moholon vendégszerepelt a Csiga duó gyermekegyüttes, kedden pedig Takarics Róbert tartott könyvbemutatót Adán és Moholon.


A Suliszínház Fesztivál adai elődöntőjének díjazottjai a zsűritagokkal

    Szerdán a színházteremben tartották az immár hagyományos gyermekheti kvíz döntőjét, amelyen az elődöntőkből továbbjutott csapatok, a törökfalui 8. u, a moholi 8. b és az adai 8. b osztály mérte össze felkészültségét. A versenyző csapatok helyismereti és általános műveltségi kérdésekkel, valamint különböző kreatív feladatokkal versenyeztek. Mindhárom csapat kiválóan szerepelt, példásan képviselve a települését és az iskoláját. A moholi 8. b harmadik helyezést, a törökfalui 8. u pedig második helyezést ért el, ők pizzázást, az első helyezett adaiak pedig színházlátogatást nyertek az egész osztályuknak.
    Törökfalun a felsősök csütörtök délután megtekintették a Török Könyvtárat, majd a Törökfalui Helyi Közösség és a Török Könyvár alapítói jóvoltából Szemerédi Fanny Nem hiszem el című könyvének bemutatóján vehettek részt a gyermekheti programsorozat keretein belül.
    A csütörtök és a péntek a bábjátéké volt, Adán, Törökfalun, Völgyparton és Moholon ugyanis a Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület szórakoztatta az ovisokat és általános iskolásokat, az adai és moholi ovisok emellett pénteken megtekinthették a Szabadkai Gyermekszínház szöveg nélküli, hatalmas papírbábokkal játszódó Kacsatojás című produkcióját is, Vörös Imelda előadásában.


A Csiga duó mindegyik helyszínen kiváló hangulatot teremtett

    Szombaton, a gyermekhét zárásaként került megrendezésre a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte Suliszínház Fesztivál adai elődöntője, ennek során a zsűri és a közönség két előadást tekinthetett meg, a Drubina Orsolya rendezte Hogy mi van a Majomplacc alatt?! és a Monzák Péter rendezte Kisgömböc című produkciót. A Takarics Róbert és Jódal Rózsa alkotta zsűri döntése alapján a Hogy mi van a majomplacc alatt?! című előadás jutott tovább a jövő tavasszal megrendezésre kerülő döntőbe.

Morvai Nagybali Tamara

oktobar 2017.

Naslovna strana
O čitanju Jevanđelja
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Susret generacije
Likovni konkurs povodom dana biblioteke
Impresum


Design by VA