Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. október

Címoldal
Figyeljünk oda önmagunkra!
Egy eszme, egy cél, gyermekeinkért!
A mártírok előtt tisztelegtek
Az aradi vértanúkra emlékeztek
Túlóráznak az egészségügyi dolgozók
„Időnként el kell döntenünk, mit csináljunk rosszul, hogy jót tegyünk a beteggel”
Nyelvi kultúra – nyelvi viselkedés
Partnerkapcsolat Hegyfaluval
Találkozás, kapcsolat, közösség
A kultúrák találkozása
Értékeink az értékek kisfarsangján
Vajdasági fiatalok közösségszervezése
Tündérhazám
Újabb három pályázat, újabb lehetőségek
A pénz farkastörvényei
Mozgalmas őszelő
A gyermekeket ünnepelve
Gólyaavató szemétszobrokkal és kötélhúzással
Közlekedjünk határtalanul!
Novemberben ismét jótékonysági bál az iskoláért
Önkormányzati hírek
Teológiai gondolatok
Az Evangélium olvasásáról
A csapadékhiány káros következményei a szőlőtermesztésben
Öregfiúk találkozója
Sakk
Könyvtár-napi képzőművészeti pályázat
Generációs találkozó
Impresszum

Partnerkapcsolat Hegyfaluval
Az adai I. Helyi Közösség és az anyaországi Hegyfalu együttműködési megállapodást írt alá

Szeptember harmadik hétvégéjén partnerkapcsolatot kötött egymással az adai I. Helyi Közösség és a magyarországi Hegyfalu község, miután Sáfrány Ágnes adai tanácselnök és Bartok Tibor hegyfalui polgármester ünnepélyesen aláírták az együttműködési megállapodást Adán.

    A megállapodás értelmében a két fél kölcsönösen vállalja a partnerkapcsolat ápolását és fejlesztését. Nagy hangsúlyt helyeznek az egyházi, a kulturális, a sportegyesületek, valamint a civil, az ifjúsági és más szakmai szervezetek kapcsolatfelvételére, hogy közvetítő szerepükkel segítsék a kétoldalú kapcsolatteremtést a két település lakossága között. Emellett lehetőséget teremtenek, hogy a fejlődés érdekében a szakemberek szervezett tapasztalatcserék révén kölcsönösen megismerkedhessenek a gazdasági élet szereplőinek fejlesztési elképzeléseivel és gondjaival.


A megállapodást Sáfrány Ágnes és Bartók Tibor írta alá

    A helyi közösség nagytermében megrendezett ünnepélyes szerződéskötésen az adai helyi közösség tanácsának és a hegyfalui képviselő-testületnek a tagjai mellett részt vettek az adai önkormányzat, a Sárvári járás tisztségviselői, valamint az adai és a hegyfalui művelődési egyesületek tagjai. A megállapodás aláírását megelőzően a házigazdák részéről Lajkó Szilvia mutatta be Adát, a vendégek képviseletében pedig Kálmán József Hegyfalut, amely Vas megye Sárvári járásában található, és mintegy 800 lelket számláló település.
    – Hegyfalunak egyetlen külhoni magyar településsel sem volt testvértelepülési megállapodása. Adát szemeltem ki, mivel adai származású vagyok – nyilatkozta lapunknak Bartok Tibor. – Tavaly kezdtük el ezt az együttműködést, és az idén sikerült megvalósítani a magyar kormány segítségével, miután 1,4 millió forintos pályázati támogatást kaptunk a Bethlen Gábor Alaptól. Ezt föl tudjuk arra használni, hogy a tavaly megkezdett együttműködés után most Adán aláírjuk a megállapodást – közölte Bartok Tibor, majd megjegyezte, hogy az együttműködés eddig kulturális területre terjedt ki, és ez folytatódik, emellett a gazdasági szférát is megpróbálják bevonni , hogy mindkét település profitáljon a partnerkapcsolatból.


Lajkó Szilvia


Az ünnepség vendégei

    Sáfrány Ágnes elmondta, nagyon örülnek, hogy 63 hegyfalui embert láthattak vendégül, aki az együttműködési megállapodás aláírása végett jött Adára. Megjegyezte, hogy az együttműködés egyelőre a barátkozásról és ismerkedésről szól, de a későbbiekben különféle programok révén igyekeznek tovább bővíteni a kapcsolatokat.
    A megállapodás aláírására a helyi közösség és Hegyfalu önkormányzata által szervezett Tűzsziget-találkozó keretében került sor az Ada–Hegyfalu öregfiúk-focimérkőzés, illetve az adai szabadtéri színpadon rendezett hagyományőrző műsor és rockkoncert mellett. Az előbbin az adai Aranykapu ME tagjai, valamint a hegyfalui vegyes kar és a Háncs néptánccsoport lépett föl. Az utóbbin a hegyfalui Galeri és Apex zenekar, illetve a helyi Baraparty együttes koncertezett.

Csincsik Zsolt

oktobar 2017.

Naslovna strana
O čitanju Jevanđelja
Vesti iz lokalne samouprave
Šah
Susret generacije
Likovni konkurs povodom dana biblioteke
Impresum


Design by VA