Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. május

Címoldal
Május a gyermekek hónapja
Községi hírek
Kerekasztal-beszélgetés
Interjú Galic Zitával
Újra hódít a mézeskalács
Ígéretek hava
Virágzó természet
Kilátástalan helyzetben
Író-olvasó találkozó Adán
Magyar költők és a Biblia
Iskolanap
Búcsú az állatoktól
Építészeti és lakberendező kiállítás
Virágba borul az egész világ
Községi elsősegélynyújtó verseny
Sajó Sándor Hazafias Vesrmondó Verseny Adán
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakk
Sport
Elsőáldozók
Tarka-barka
Impresszum

SAJÓ SÁNDOR HAZAFIAS VERSMONDÓ VERSENY ADÁN
csongrádi és zsámboki  vendégekkel


A szavalóverseny résztvevői a Vöröskereszt székházában

    A 3. Délvidéki Sajó Sándor Hazafias Versmondó Versenyt május 23-án tartották Adán a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének szervezésében. Az idén a Magyar Nemzeti Tanács nyújtott segítséget a vetélkedő lebonyolításához.
    Összesen 23 versenyző jelentkezett négy kategóriában, és végül 21-en jelentek meg. Az általános iskolás alsós kategóriában 6-an, a felsősök csoportjában 10-en, a középiskolásoknál 4-en voltak jelen, a felnőtteket pedig egy versenyző képviselte.              
    A dr. Molnár Csikós László, Szűcs Ilona és Mrkšić Hugyik Ella összetételű értékelő bizottság előtt 3 csongrádi, 2 felgyői, 2 zsámboki és 1 székelyudvarhelyi szavaló lépett fel a környező országokból, illetve adai, kevi, csókai, óbecsei, topolyai és felsőhegyi tanulók tartottak élményszámba menő előadásokat.
    Az alsósok kategóriájában a verseny legfiatalabb résztvevője, a még óvodás felsőhegyi Rekovics Regő aratta a legnagyobb sikert. A 2. helyen a csongrádi Bartók Gellért, míg a 3. helyen az óbecsei  Altman Róbert végzett.
    A felsősök közül a csongrádi Szikora Emese teljesítménye emelkedett ki, de a 2. helyezett zsámboki Vasas Fanni is kiválóan adta elő a verseket. A 3. helyen az adai Kiss Bence szerepelt, míg a topolyai Katona Boglárka különdíjat kapott.
    A középiskolások kategóriájában a csókai Szabó Regina győzött, és szerezte meg a jogot, hogy novemberben az ipolysági Sajó Sándor versmondó versenyen képviselje a vajdaságiakat. A székelyudvarhelyi  Szabó Emőke végzett a 2. helyen, a  képzeletbeli  dobogó 3. fokára  az adai Tóth Teodóra állhatott. Az értékelő bizottság külön dicséretben részesítette Híres Klaudiát (Kevi), aki rendkívüli átérzéssel adta elő a költeményeket.
    A felnőtteknél a Keviből való Szász Dér Renáta mondott verset, az értékelő bizottság dicséretben részesítette.
    Az eredményhirdetésen Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke is megjelent. Köszöntőjében Hajnal Jenő nagyra értékelte a fiatalok és gyermekek vállalkozását, hogy olyan hazafias verseket adnak elő, amelyek a hazaszeretetre, a szülőföld tiszteletére és szívünkben való hordozására ösztönöznek.
    Krizsán Vilmos, a VANCSESZ elnöke a díjakat átadva a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak kiemelte, hogy a díjazottak közül három novemberben Ipolyságon, másik három pedig januárban Zsámbokon képviselheti majd a vajdaságiakat az ottani szavalóversenyen.

Velez Teodóra

maj 2015.

Naslovna strana
Вазнесење Господње
Opštinske vesti
Dan škole
“Duga” uspešno promovisala društveno koristan rad
250 izvođača na dečijem festivalu folklora u Molu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA