Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. május

Címoldal
Május a gyermekek hónapja
Községi hírek
Kerekasztal-beszélgetés
Interjú Galic Zitával
Újra hódít a mézeskalács
Ígéretek hava
Virágzó természet
Kilátástalan helyzetben
Író-olvasó találkozó Adán
Magyar költők és a Biblia
Iskolanap
Búcsú az állatoktól
Építészeti és lakberendező kiállítás
Virágba borul az egész világ
Községi elsősegélynyújtó verseny
Sajó Sándor Hazafias Vesrmondó Verseny Adán
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakk
Sport
Elsőáldozók
Tarka-barka
Impresszum

“Duga” uspešno promovisala društveno koristan rad

    Dana 05.05.2015.godine organizovana je Konferencija zatvaranja projekta „Unapređenje partnerstva civilnog sektora i lokalne samouprave u cilju promovisanja dobre prakse društveno korisnog rada“. Projekat sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu realizovalo je Udruženje građana „Duga“ – Ada u saradnji sa Lokalnom samoupravom Ada. Tom prilikom našu opštinu posetile su Vesna Piperski Tucakov, predstavnica Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu – podsekretar i Nada Burmazović, predstavnica Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova – samostalni stručni saradnik za zapošljavanje i preduzetništvo.
    Cilj projekta je bio aktivno uključivanje svih aktera, kako civilnog društva tako i javnog sektora, u proces jačanja odgovornosti i transparentnosti javne uprave prenoseći primer dobre prakse društveno korisnog rada lokalnim samoupravama. Projekat je od strane donatora ocenjen kao uspešan.
    Konferenciji su, pored predstavnica pokrajinske vlasti prisutvovali i predstavnici lokalne samouprave i javnih preduzeća i institucija opštine Ada, kao i predstavnici privatnog sektora i to: Adanko D.O.O. Ada, S.P.R. Leonardo Ada, Termometal d.o.o. Ada, D.O.O. Sipex Ada, SGR Hemol Ada. U okviru konferencije održana je prezentacija i partnerski forum na temu socijalnog preduzetništva sa ciljem da se ustanovi okvir za stvaranje socijalnog preduzetništva kao logičnog nastavka društveno korisnog rada koji bi nastavljao da proizvodi novu vrednost i donosi eventualne prihode lokalnoj zajednici.
    Opština Ada već treću godinu sprovodi meru društveno korisnog rada i uspeli smo da potvrdimo da ljudima samo treba dati šansu, oni će se pokazati i vredno odraditi vrstu pomoći koja je ovom merom ponuđena. U opštini Ada radna aktivacija je postala stalna mera i pokazala je odlične rezultate. Aktivacija u javnim preduzećima i institucijama dovela je do boljeg izgleda zajednice i ušdeda u lokalnom budžetu.

Uspešna radna akcija u Molu

    Molci su u subotu 9.maja masovno uzeli učešće u radnoj akciji koju je organizovala Mesna zajednica Mol. I stari i mladi zasukali su rukave, više od 100 ljudi svojim radom potrudilo se da uredi najatraktivniji i najlepši deo Mola. Obavljeno je uređenje plaže i kampa, nasipa, žardinjera, parkinga i stepenica kod restorana "Jelen", kao i teniskih terena. Mesna zajednica Mol se zahvaljuje svim građanima i udruženjima građana, koji su se odazvali i pomogli da se radna akcija realizuje.

Dragan Milutinović

maj 2015.

Naslovna strana
Вазнесење Господње
Opštinske vesti
Dan škole
“Duga” uspešno promovisala društveno koristan rad
250 izvođača na dečijem festivalu folklora u Molu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA