Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2015. május

Címoldal
Május a gyermekek hónapja
Községi hírek
Kerekasztal-beszélgetés
Interjú Galic Zitával
Újra hódít a mézeskalács
Ígéretek hava
Virágzó természet
Kilátástalan helyzetben
Író-olvasó találkozó Adán
Magyar költők és a Biblia
Iskolanap
Búcsú az állatoktól
Építészeti és lakberendező kiállítás
Virágba borul az egész világ
Községi elsősegélynyújtó verseny
Sajó Sándor Hazafias Vesrmondó Verseny Adán
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakk
Sport
Elsőáldozók
Tarka-barka
Impresszum

Építészeti és lakberendező kiállítás

    „Gyulai Özvegy Andrea lakberendező ismerősöm sugallatára kezdtem el komolyabban gondolkodni egy lakberendező kiállítás megvalósításán, mivel az építkezés és lakberendezés nagyon sok mindent foglal magába, és mert minden embernek az az álma-vágya, hogy a saját háza mindig szebb és szebb legyen – kezdte beszámolóját a rendezvényről Ságity Mária szervező. Egy részről nagyon örülök, hogy létre tudott jönni a kiállítás, mert volt tíz bátor kiállító, akik bizalmat szavazva betöltötték a rendezvény színhelyét, és akiktől pozitív visszhangja lett a kiállításnak. Mint szervező, én a háttérből kísérem az eseményeket, viszont a kiállítók kapcsolatot létesítenek a látogatókkal, ők azok akik, szóba elegyednek velük, ez által tudom, hogy sok vidéki érdeklődő is megfordult a rendezvényen, és a helyiek is kíváncsian „kóstolgatták”. Máris vannak újabb terveim a folytatással kapcsolatosan. Maguk a kiállítók is a követező építészeti és lakberendező kiállítás szervezésére bíztatnak, annak ellenére, hogy bennem egy percre sem merült fel, hogy ne legyen folytatás. Már vannak újabb jelentkezők, akik a második rendezvénynek kiállítóként szeretnének részesei lenni.”
    A Puzzle rendezvényszervező ügynökség 2015. május 16-17 között az adai Cseh Károly Általános Iskola tornatermében várta a lakberendezés szerelmeseit.


Részletek az építészeti és lakberendezési kiállításról

    „Amikor először hírül adtam, hogy tervben van egy ilyen jellegű tárlat, pozitív visszajelzésekkel adtak még nagyobb lendületet ehhez, hogy igenis csinálni kell. Egy lehetőség volt ez a kiállítás mindenkinek, aki eljött. Örülök annak, hogy nagy vállalatok is igent mondtak a felkérésemre, vagyis erre a rendezvényre, ezzel bizalmat szavaztak. Tipikus első rendezvény volt. Elindítottunk valamit egy olyan új területen, amelyben még nagyon sok lehetőség van. A helyszín megfelelő volt, mivel a központban útba esett jövet-menet. Egy újvidéki marketinges szakember is meglátogatta kiállításunkat és elmondta, hogy Belgrádon kívül nincs másik ilyen jellegű rendezvény, legalább is Vajdaságban nincs. Nagyon örült az ötletnek és még csomó jó tanáccsal is ellátott minket. Jólesett az ő bátorítása is. Mindemellett a kiállítók észrevételei és véleménye is nagyon fontos, meg kell hallgatni a tanácsaikat. Fontos a jó kommunikáció a kiállítókkal, hiszen ők lépnek kapcsolatba a látogatókkal és így tudjuk építeni a továbbiakat. Ma már az otthon nem csak fedél a fejünk felett, hanem az önkifejezés fontos eszköze. A figyelem olyan termékek felé koncentrálódik, melyek meghatározzák életterünk atmoszféráját és harmóniáját. A gondosan alakított és berendezett lakás tükrözi lakójának egyéniségét. Ha az arc a lélek tükre, akkor a lakás a családi életé. Általában a ház asszonya nem mond le a lakályosság igényéről, és a lehetőségekhez mérten törekszik a praktikum, valamint a lakás tetszetős berendezésének összhangjára. Így alakul ki egy egyéni kompozíció: az otthon.”
    A kétnapos rendezvényen Horváth Csaba a hőszivattyúról, Ádám József a napkollektorról, Szőregi Oszkár a napenergia hasznosításáról, valamint Özvegy Gyulai Andrea a lakberendezésről tartott előadást. A szervező szórakoztató programmal is készült, melynek keretében a Bartók Béla zeneiskola szólóénekesei, valamint a New Ada Dance táncklub tagjai mutatkoztak be.
    A kiállítás fő támogatója Bilicki Zoltán, Ada község elnöke, illetve az adai önkormányzat, médiatámogató az Újvidéki TV és Pannon RTV volt. A szervező köszönetet mond Maksó Éva igazgatónőnek, mivel helyet biztosított a rendezvénynek.
    „Ezzel a kiállítással célul tűztem ki, hogy egy helyre koncentráljam a lakberendezéssel és építészettel foglalkozó cégek kínálatát, amiből ötleteket meríthet bárki, hogyan frissítse, alakítsa át otthonát” – zárta Ságity Mária.

Lajkó Szilvia

maj 2015.

Naslovna strana
Вазнесење Господње
Opštinske vesti
Dan škole
“Duga” uspešno promovisala društveno koristan rad
250 izvođača na dečijem festivalu folklora u Molu
Aktivnosti sindikata
Šah
Impresum


Design by VA