Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. december

Címoldal
Tiszta lélekkel az Új Évben
Községi hírek
Üdvözletek
Hírek
Újabb kanalizációs objektum
Ülésezett a KKT
Nemzetközi ifjúsági konferencia Visegrádon
Gyöngymikulások és papírcsodák
Egy jó óvoda, örömteli  gyermekbirodalom
A New Ada Dance táncklub újabb sikerei
„Új” ünnepek
Örömteli várakozás
Lovas Mikulások járták a falut
IX. Aranykezek Karácsonyi Kiállítás és Vásár
November 1-től csökkentették a nyugdíjakat
Tiltakozás az adóemelés miatt
A szeretet nem fogy el sosem
Jubileumi hangverseny
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
.Zöld levél
Fiatalok írják
Sakkrovat
Fejetlenül végrehajtott megszorítások
Kishegyesi és moholi győzelem
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

VMSZ-sajtótájékoztató Adán
Tiltakozás az adóemelés miatt


Világos Tibor és Bálint Ferenc a sajtótájékoztatón

    2014. november 26-án Világos Tibor, az adai községi Képviselő-testület VMSZ-frakciójának vezetője Bálint Ferenccel, a frakció tagjával és egyben a Szerbiai Egyesült Régiók pártszövetség képviselőjével egyetemben sajtótájékoztató keretében élesen bírálta, felháborítónak és elfogadhatatlannak minősítette azt a jövő évi 10 százalékos ingatlanadó-emelést, amelyet nem is a törvény által erre kizárólagosan jogosult KKT, hanem a községi tanács kezdeményezett és fogadott el. Ennek a községi szervnek csak ideiglenes finanszírozás esetén vannak ilyen jogai, de most nem erről van szó. Ilyen illetékessége kizárólag a községi Képviselő-testületnek van, kivéve néhány olyan esetet (ideiglenes finanszírozás), ami most nem áll fenn.
    Bálint Ferenc frakciótag hozzátette, hogy a jogtalan ingatlanadó-növelés most különösen bántó és felháborító annak fényében, hogy az országban állami megszorítások léptek életbe, megkurtították a nyugdíjakat, és csökkentették a közalkalmazottak bérét is. Bálint képviselő elmondta azt is, hogy a helyi önkormányzat által a nyugdíjasoknak biztosított ingyenes tüdőgyógyászati és rehabilitációs szakorvosi rendelés az adai lakosság többségének gyakorlatilag nem jelent semmit, mert szinte mindenki szív- és érrendszeri betegségekben szenved, vagy diabétesszel küszködik. A sajtótájékoztatón még elmondták azt is, hogy a községi Képviselő-testület soronkövetkező ülésén ennek az álláspontjuknak hangot is adnak.
    Bilicki Zoltán községi elnök a sajtóban közreadott válaszában valótlanságnak nevezte az ellenzéki képviselők állításait és a szóban forgó határozat jogszerűségének igazolására több hivatalos dokumentumot is bemutatott. Továbbá arra is hivatkozott, hogy Zentán is hasonlóképpen a községi tanács módosította az ingatlanadó adókulcsát!?
    Az ingyenes szakorvosi rendelésekkel kapcsolatban a községi elnök elmondta, hogy a helyi önkormányzat október 30-án kiadott közleménye szerint azonban az ingyenes egészségügyi vizsgálatok sorát a következő évben egyéb vizsgálatokkal is bővíteni kívánják, mégpedig szív- és érrendszeri betegségekével, mivel ezek gyakoriak a lakosság körében.
    A vitával kapcsolatban azt a közösségi internetes oldalon megjelent kommentet ajánlunk az illetékesek figyelmébe, hogy „csak a választási kampány idején feszüljenek egymásnak, utána meg községünk érdekében működjenek együtt!” Azt sem kellene elfelejteni, hogy az ellenzék dolga, hogy mindig és nyomatékosan rámutasson a hatalom gyakorlóinak mulasztásaira, túlkapásaira, hibáira.

decembar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Glavni kolektor za odvod otpadnih voda pušten u rad
Maturanti Tehničke škole iz Ade posetili su fakultete u Zrenjaninu i Novom Sadu
Godišnji koncert
Šah
"Mikulaš kup": Zlatne medalje za dve generacije Potisje
Šarena strana
Impresum


Design by VA