Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. október

Címoldal
Messze még a cél
Községi képes hírek
Hírek
V. Tehetségek fesztiválja
Nyelv és közösség
Sakkrovat
A színvonalas oktatásért
Macafajta
Mesés gyermekrajzok és bábelőadások
Koraőszi események
Egészséges nemi életre való nevelés
HÁLÓ találkozó volt Törökfaluban (Utrine)
Vándorló örökség
Kukorica-móka
A bor a gyomorba való, nem a hordóba!
Agrotechnikai bemutató Adán
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Laci bácsi megjárta Kanadát
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
40 éves osztálytalálkozók
Impresszum

Ajvar sa Utrina među pet najboljih u Srbiji

    „Izađi mi na teglu” je takmi-čenje u pripremi ajvara koje je organizovano u 15 gradova Srbije, kako bi se pronašao najajvar majstor u našoj zemlji, a bogatim zabavno edukativnim programom svi posetioci zabavili. Organizovana je manifestacija koja će biti autentičan turistički moment svakog grada u kom se organizuje, manifestacija o kojoj će se pričati cele godine.
    Finale u Beogradu okupilo je sve lokalne pobednike, ali i sve ljubitelje ajvara koji su imali priliku da pored degustacije specijaliteta od paprike posete i izložbu profesionalnih proizvođača ajvara, sa ciljem da ona sledeće godine poprimi razmere pravog „Sajma ajvara”.
    Prema mišljenju stručnog žirija, ali i posetilaca izabran je najajvar majstor manifestacije „Izađi mi na teglu” u Srbiji. Na pobedničko postolje popela se ekipa „Srednja škola Svetozar Krstić Toza – Vučije tim 2“ iz Leskovca.
    U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je tim „Vesele domaćice” iz Opova, a treće mesto pripalo je ekipi „Moj Ajvar” iz Srbobrana.


Peti u Beogradu: uspešne žene sa Utrina Ildiko Banjari,
Roža Nađ i Laura Apro

    Na finalnom takmičenju u Beogradu našu opštinu predstavljala je ekipa Kulturnog društva „Neven” sa Utrina, koja je pravo učešća izborila na takmičenju održanom u Adi 29. avgusta. Ajvar koji je napravila Nađ Roža sa svojom ekipom postigao je zavidan rezultat, obzirom da je bio među pet najboljih u Srbiji.
    „Izađi mi na teglu” je jedan putujući karavan koji je krenuo sa severa Vojvodine 28. avgusta i sada smo nakon velikog finala u Beogradu dobili najbolji recept. Ova manifestacija predstavila je jedan drugi ugao Srbije i na moderan način pokazala da je moguće ostati tradicionalan.

Ivan Milutinović

oktobar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Ajvar sa Utrina među pet najboljih u Srbiji
Agrodan – Ada 2014.
Vesti
Šah
Aktivnosti sindikata
Sport
40-to godišnji školski generacijski susreti
Impresum


Design by VA