Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. október

Címoldal
Messze még a cél
Községi képes hírek
Hírek
V. Tehetségek fesztiválja
Nyelv és közösség
Sakkrovat
A színvonalas oktatásért
Macafajta
Mesés gyermekrajzok és bábelőadások
Koraőszi események
Egészséges nemi életre való nevelés
HÁLÓ találkozó volt Törökfaluban (Utrine)
Vándorló örökség
Kukorica-móka
A bor a gyomorba való, nem a hordóba!
Agrotechnikai bemutató Adán
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Laci bácsi megjárta Kanadát
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
40 éves osztálytalálkozók
Impresszum

Kukorica-móka

    A moholi Nyugdíjas-egyesület által szervezett IV. Kukoricatörő versenyen idén 8 csapat gyűlt össze Kis Kővágó István és Gizella kukorica-parcellájánál, hogy megküzdjenek egymással a hagyományos kézi kukoricaszedésben. Az Adáról, Törökfaluból, Felsőhegyről, Szenttamásról és Moholról benevezett csapatokhoz az Idősek otthonának lakóiból álló kukoricaszedők csapata is csatlakozott az október 4-én megrendezett eseményen.

A szervező nevében Zsótér Mihály, a moholi Nyugdíjas-egyesület elnöke nyilatkozott: „A rendezvényünk napján egyesületünk székházában gyülekeztünk, és itt fogadtuk vendégeinket zsíros kenyérrel, pálinkával és kávéval. Kilenc órakor indultunk az esemény helyszínére. A versenyt Urbán Mónika nyitotta meg, ugyanis az idei Kukoricatörő verseny teljes költségét az Önkormányzat fedez-te. A csapatok munkáját a Faragó Zoltán, id. Lakatos István és Živko Maletaški összetételű bírálóbizottság pontozta. A IV. Kukoricatörő versenyen minden résztvevő csapat első helyen végzett. A terület megfelelő volt, és a gazda is biztosított minden tőle telhetőt. A rendezvényen hagyományápolást su-galló jelleggel igyekeztünk ennek megfelelő öltözetben megjelenni, és az eszközeink is a régi időket idézik. Igaz, a versenyre főleg idősebbek jelentkeztek, a fiatalabb korosztályt is igyekeztünk bekapcsolni. A kukoricatörés végeztével az alkalomhoz illő vetélkedősorozatot rendeztünk, utána székházunkban fogyasztottuk el a megérdemelt ebédet. A délután további részében Aranyos Lajos muzsikált nekünk, és fokozta az ünnepi hangulatot. Köszönetet kell mondanom a Nyugdíjasegyesület tagságának, hiszen a közös munkánk hozzájárult a rendezvény zökkenőmentes lebonyolításához. Úgy látom, hogy nem vallottunk szégyent, ugyanis pozitív visszajelzések érkeztek hozzám a kukoricatörés után.”
„Az idén is nagy volt az érdeklődés erre a rendezvényre – fűzte hozzá Nagy József, az Idősek napközijének vezetője – több, mint 150 ember fordult meg a helyszínen, a községi elnök és alelnök és mások is kíváncsiak voltak, mi történik ezen a versenyen. A résztvevő 8 csapat igazi képviselője volt a kukoricatörés hagyományának a munkaszokások felelevenítésével és a hagyományhoz kapcsolódó mókázással. Fantasztikus hangulatú, régi időket idéző szombatnak voltunk részesei.”

Lajkó Szilvia

oktobar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Ajvar sa Utrina među pet najboljih u Srbiji
Agrodan – Ada 2014.
Vesti
Šah
Aktivnosti sindikata
Sport
40-to godišnji školski generacijski susreti
Impresum


Design by VA