Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. október

Címoldal
Messze még a cél
Községi képes hírek
Hírek
V. Tehetségek fesztiválja
Nyelv és közösség
Sakkrovat
A színvonalas oktatásért
Macafajta
Mesés gyermekrajzok és bábelőadások
Koraőszi események
Egészséges nemi életre való nevelés
HÁLÓ találkozó volt Törökfaluban (Utrine)
Vándorló örökség
Kukorica-móka
A bor a gyomorba való, nem a hordóba!
Agrotechnikai bemutató Adán
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Laci bácsi megjárta Kanadát
Zöld levél
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
40 éves osztálytalálkozók
Impresszum

Mesés gyermekrajzok és bábelőadások
A Volt egyszer rendezvénysorozaról

    Az adai Kerekítő Magyar Pedagógusok Egyesülete ötödik alkalommal szervezte meg október első hetében Adán a Volt egyszer rendezvénysorozatot, amelyen meseillusztrációkból gyermekrajz-kiállítás nyílt, valamint bábelőadásokat mutattak be a gyerekeknek neves hazai és magyarországi gyermek- és bábszínházak, illetve a felnőtteknek előadást tartottak a bábozásról.
    A rendezvénysorozat november utolsó hétfőjén késő délután a gyermekrajz-kiállítás megnyitójával és díjkiosztóval kezdődött a színház előcsarnokában. A szervezők nevében Lehócki Gabriella köszöntötte az egybegyűlteket, és elmondta, hogy a rajpályázatra az óvodások és kisiskolások Máté Angi Volt egyszer egy című mesekönyve alapján készítették el a meseillusztrációkat, amelyeket a tárlaton mutatnak be. Nagy Mónika szervező közölte, hogy a pályázatra közel 270 alkotást küldtek be Felsőhegyről, Oromhegyesről, Moholról, Péterrévéről, Újvidékről, Magyarka-nizsáról, Zentáról és Adáról. Közülük a szervezők a legsikeresebbeket díjazták három kategóriában. A meseillusztrációkat a Barna Kolozsi Valéria és Vrábel Rozália képzőművészeti tanárok alkotta zsűri bírálta el.


A rajzpályázat díjazottjai

    A rajzpályázat díjazottjai: óvodások – Fendrik Hédi (Zenta), Sípos Kitti (Zenta), Rusák Bence (Ada); 1–2. osztály – Apró Janka (Ada), Ágoston Zsófia (Magyarkanizsa), Berecz Virág (Felsőhegy); 3–4. osztály – Polyák Ákos (Felsőhegy), Györe Mike (Ada), Puszenyik Patrik (Ada), különdíjas lett Molnár Krisztián (Felsőhegy).
    A Volt egyszer rendezvénysorozatán három bábelőadást mutatnak be az érdeklődőknek Adán a színházteremben. Kedden a Csipkés mese című bábjátékkal mutatkozott be Vörös Imelda, a szabadkai Gyermekszínház színésze. Szerdán a veszprémi Kabóca Bábszínház művésze, Érsek Csanádi Gyöngyi lépett föl Volt egyszer egy című előadásával. Csütörtökön a székely lábbábos, Csernik Pál Szende, a Lábita Színház művésze mutatkozott be Csihány csípte mesék című előadásával. Ezt követően Csernik Pál Szende Saját utammal mutatom a világot címmel tartott előadást a felnőtteknek a bábozásról, önmagáról és művészi törekvéseiről.
    A rendezvénysorozat megtartását a Magyar Nemzeti Tanács, Ada község önkormányzata, az adai I. Helyi Közösség és a Szarvas Gábor könyvtár támogatta.

Csincsik Zsolt (Magyar Szó)

oktobar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Ajvar sa Utrina među pet najboljih u Srbiji
Agrodan – Ada 2014.
Vesti
Šah
Aktivnosti sindikata
Sport
40-to godišnji školski generacijski susreti
Impresum


Design by VA