Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. február

Címoldal
Az én emberem meg a te embered, az nem a mi emberünk
Községi hírek
Nőnapra
A helyi közösségek továbbra is működnek
A bogrács mellett szól legszebben a távíró
200 euró öröme
A Szeretet átvisz az életen
Egyre jobban...
Esküvő kiállítás
Három nap elzárva…
A tánc életem egyik legnagyobb kincse...
Készül a fürdőfejlesztési stratégia
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondoloatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Az adai horgászok 68. évi közgyűlése
Fausto Liga
Tarka-barka
Impresszum

VESTI

Počelo saniranje bazenskog kompleksa

    Otpočete su radovi saniranja betonskih ploča između olimpijskog bazena i tribine. U ovoj godini će se zameniti istrošene ploče na ovom delu, a investicija košta oko 2 miliona dinara. Novčana sredstva za ove radove je obezbedila lokalna samuoprava opštine Ada, zajedno sa JPR „Adica“. Ova sanacija će se završtiti do prvog aprila. Po utvrđenim planovima sledeće godine će se ploče oko olimpijskog bazena promeniti na dva dela od po 25 metara, a naredne godine i na drugom delu od 50 metara.

Valentina Peter

NAUČITE RUČNI RAD!

    Udruženje za negovanje tradicija Mesne zajednice I. u Adi od 1. marta organizuje besplatan kurs za učenje rućnih radova. Deca, majke i bake mogu da nauče heklanje, pletenje, svakojake vezove, crtanje na flaše, rad sa perlama i još puno toga. Svakog zainteresovanog srdačno očekujemo od 15 časova u zgradi Prve mesne zajednice, u Adi, ulica Maršala Tita broj 43.
    Info telefoni: 854-099 Piroška, ili 851-703 Magdolna.


КУЛТУРНО УМЕТНИЧКО ДРУШТВО
АМАТЕРА „НОВАК РАДОНИЋ“ – МОЛ

    организује хуманитарни концерт у Ади 22.02.2014. године у позоришној сали са почетком у 18 часова. Концерт се организује ради прикупљања финансијске помоћи за Милоша Радулашког 1996. годиште, који је несрећним случајем настрадао у саобраћајној несрећи и остао у коми непокретан. Милош се пробудио из коме али је опоравак и лечење изузетно скупо и мучно. Родитељи су му незапослени а мајка је поред њега у Новом Саду у болници. Милош је био играч фолклора и другар са пуно деце која играју у КУДУ „Новак Радонић“ Мол!
    Сав приход од концерта доделиће се подитељима  Милоша Радулашког а цена улазнице је 200 динара.
    Учесници концерта су: СПД „Сава Трлајић“ Мол, КУД „Тент“ из Обреновца, КУД „Вук Караџић“ из Санада и Завичајна фондација „Стеван Сремац“ из Сенте са групом деце из Мола. Организатор концерта је КУДА „Новак Радонић“ Мол.

Срдачно вас очекујемо!


Наступ ансамбла КУДА „Новак Радонић“


Припрема стратегије
бањског туризма у оквиру пројекта “Cooling Cubes”

    У циљу усаглашеног развоја бањског туризма на линији саобраћања Будимпешта – Београд, у припреми је зајед-ничка маркетиншка стратегија.  Стручњаци сегединског Универзитета започели су израду саме стратегије засно-ване на истраживању извршеног током лета 2013 године, базираном на ревизији свеобухватних енергетских и ту-ристичких капацитета. Током децембра 2013 године, у оквиру састанка и стручне расправе, дошло је до саг-ласности око главног садржаја и правца развоја стра-тегије и плана. Предвиђено је да се до краја маја текуће, 2014. године заврши израда стратегије. Следећи догађај у оквиру пројекта, одиграће се 26-ог фебруара 2014 године, са локацијом у Темерину, где ће у оквиру стручног форума, заинтересовани за бањски туризам и његов развој, моћи да присуствују предавању о истом. Након овог догађаја, чланови пројекта присуствоваће радионици затвореног типа на тему битних и главним питањима. Коначни програм овог догађаја у Темерину, биће саоп-штен јавности крајем јануара 2014 године, те срдачно очекујемо све заинтересоване!

februar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
8. mart
Mesne zajednice nastavljaju sa radom
Milica, Miroslava i Mihajlo – prve trojke u opštini
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikara
Šahazbuka
Impresum


Design by VA