Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. február

Címoldal
Az én emberem meg a te embered, az nem a mi emberünk
Községi hírek
Nőnapra
A helyi közösségek továbbra is működnek
A bogrács mellett szól legszebben a távíró
200 euró öröme
A Szeretet átvisz az életen
Egyre jobban...
Esküvő kiállítás
Három nap elzárva…
A tánc életem egyik legnagyobb kincse...
Készül a fürdőfejlesztési stratégia
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondoloatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Az adai horgászok 68. évi közgyűlése
Fausto Liga
Tarka-barka
Impresszum

HÍREK

Szerbiai parlamenti választások

      

    

    Március 16-án kerül sor a köztársasági parlamenti választásokra, evvel kapcsolatban a Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete február 4-e és 6-a között összegyűjtötte a szükséges támogatói aláírás mennyiséget a köztársasági jelöltlista állításához. A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezetének köztársasági képviselő-jelöltjei: Göblös Péter – osztálytanító, Ada, Gecse Attila – műszaki informatikus mérnök, Ada, Kovács Mihály – gépészmérnök, Ada, Nagy Henriette –  óvónő, Mohol, Nagy Rózsa – háztartásbeli, Törökfalu.

(G. A.)

    Megjegyzés:  A VMSZ-en kívül a választásokon induló többi párt nem juttatta el szerkesztőségünknek képviselőjelöltjeik listáját, pedig mi azokat is szívesen megjelentettük volna!


TANULJON MEG KÉZIMUNKÁZNI!

    Adán, az I. Helyi Közösség Hagyományápoló Csoportja március elsejétől ingyenes kézimunka tanfolyamot szervez.
    Nagymamák, anyukák, unokák – itt mindenki megtanulhat horgolni, kötni, hímezni, üveget festeni, gyöngyöt fűzni stb. 15 órától mindenkit szeretettel várunk az I. Helyi Közösség épületében, Adán, a Tito marsall u. 43. szám alatt.
    Info telefonok: 854-099 Piroska, vagy 851-703 Magdi.


Felújítási munkálatok az Adicán

    Megkezdődött az olimpiai medence és a lelátó közötti részen a medencét szegélyező beton járólapok cseréje. Az idei évben az említett szakaszon cserélik le az elhasználódott lapokat, amely beruházás értéke mintegy 2 millió dinár. A szükséges pénzeszközöket Ada község önkormányzata és az Adica Üdültetési Közvállalat közösen biztosítja. Ez a felújítás április elsejéig befejeződik. A tervek szerint a jövő évben folytatódik a járólapok cseréje a két 25 méteres szakaszon, a rá következő évben pedig a másik 50 méteres szakasz van tervben.

Péter Valentina


HALÁL A BALKÁNON
A topolyai színház vendégjátéka

    A topolyai „Mara”Amatőrszínház társulata február 9-én Adán, a színházban vendégszerepelt a Halál a Balkánon című tragikomédiával (amelyet vígjátékként hirdettek, ám ezen lehetne vitatkozni, hogy az volt-e valójában), amelynek fő mondanivalója egy tömbházban élő férfi öngyilkossága és az utána következő bonyodalmak; először is a szomszédok beszélgetése, intézkedése (a közvetlen szomszéd talált rá az öngyilkos hullájára). A temetkezési vállalkozó ügyintézőjének balga és fura viselkedése, a doktornő érkezése (aki megállapítja, hogy egyértelmű öngyilkosságról van szó és elkészíti a jegyzőkönyvet), majd a lakáseladó ügynök megjelenése egy hölggyel, végül nagy nehezen megérkeznek a rendőrök (egyik rendőrnő), akik a forgalmi dugóra fogják a késői érkezésüket.  Persze velük jön egy helyszínelő nő is, aki mindent (és mindenkit) lefényképez, megnézi a halottat, és így tovább végzi a munkáját! Természetesen a szereplők egy része szerb nevű (Aca, Vesko, Vera, Nada), míg a többinek nincs megadva a neve, de a tevékenységük, a munkához való hozzáállásuk elég felületes és maga a színmű egy sor iróniával van „teletűzdelve”. Kicsit szokatlan, de a balkáni országokra jellemző témakör egy kiváló színészi gárda előadásában hangzott el, a rendező pedig Csernik Árpád volt. Igaz hogy amatőr színházról van szó, ám a színészek ezt igyekeztek megcáfolni alakításukkal, játékukkal, ami többé-kevésbé sikerült is! Kár hogy a színházterem félig üres volt.

Bálizs Géza

februar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
8. mart
Mesne zajednice nastavljaju sa radom
Milica, Miroslava i Mihajlo – prve trojke u opštini
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikara
Šahazbuka
Impresum


Design by VA