Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. február

Címoldal
Az én emberem meg a te embered, az nem a mi emberünk
Községi hírek
Nőnapra
A helyi közösségek továbbra is működnek
A bogrács mellett szól legszebben a távíró
200 euró öröme
A Szeretet átvisz az életen
Egyre jobban...
Esküvő kiállítás
Három nap elzárva…
A tánc életem egyik legnagyobb kincse...
Készül a fürdőfejlesztési stratégia
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondoloatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Az adai horgászok 68. évi közgyűlése
Fausto Liga
Tarka-barka
Impresszum

Készül a fürdőfejlesztési stratégia

    A főbb tartalmi elemeket és irányvonalakat megvitatták, a fürdőhelyek állapotának és látogatottságának elemzése megtörtént, s tavaszra elkészül a közös fürdőfejlesztési stratégia - tudhattuk meg Uliján Kornéltól, a Cooling Cubes projektcsoport tagjától.

    A Cooling Cubes projektum célja egy közös fürdőfejlesztési stratégia kialakítása a magyar-szerb határrégióban elhelyezkedő mintegy 30 fürdőhely számára A pályázat az IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program harmadik pályázata révén valósulhat meg, és a támogatás legnagyobb része az Európai Uniótól érkezik. Mórahalom Város Önkormányzata, Ada Község Önkormányzata, a Temerini Fejlesztési Ügynökség, valamint a Bácska Regionális Fejlesztési Ügynökség partnerségével alakult ki a pályázati együttműködés, amelynek vezető kedvezményezettje a Szegedi Tudományegyetem.
    – A Cooling Cubes program keretében  a nyár folyamán öt vajdasági fürdőhely állapotát és látogatottságát vizsgálták, s az eredményeket feldolgozva hamarosan elkészül az a fürdőfejlesztési stratégia, amely alapján a a Budapest–Belgrád közlekedési tengely mentén működő fürdőhelyek fejlesztését összehangolhatják – mondta Uliján Kornél.
    – Hol tart most a program?
    – A 2013 nyarán lezajlott kutatásokra és a kiválasztott fürdőkön elvégzett átfogó energetikai és turisztikai vizsgálatokra alapozva, a Szegedi Tudományegyetem szakértői már megkezdték a stratégia megírását. 2013 decemberében a szakértők összeültek, és megvitatták a főbb tartalmi elemeket és irányvonalakat.
    – Mikorra várható  a közös fejlesztési terv kidolgozása?
    – Az ADICA Üdültetési Közvállalatra vonatkozó szakmai elemzés, amely a közös stratégia részét fogja képezni, a megadott határidőn belül elkészült. A közös marketing stratégia pedig előreláthatóan 2014. május végére fog elkészülni.
    – Mi vár még a projektcsoport tagjaira?
    – A projekt következő eseménye Temerinben lesz február 26-án, ahol egy szakmai fórum keretében az érdeklődők a fürdőfejlesztéshez és a fürdők vizsgálatához kapcsolódó előadásokat hallgathatják meg. Ezt követően a projekt tagjai egy zárt körű megbeszélésen vitatják meg a főbb jövőbeni lépéseket és a stratégia-építés tartalmi és ütemezési kérdéseit – magyarázta Uliján Kornél.

Józó Krizsán Mónika

februar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
8. mart
Mesne zajednice nastavljaju sa radom
Milica, Miroslava i Mihajlo – prve trojke u opštini
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikara
Šahazbuka
Impresum


Design by VA