Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. február

Címoldal
Az én emberem meg a te embered, az nem a mi emberünk
Községi hírek
Nőnapra
A helyi közösségek továbbra is működnek
A bogrács mellett szól legszebben a távíró
200 euró öröme
A Szeretet átvisz az életen
Egyre jobban...
Esküvő kiállítás
Három nap elzárva…
A tánc életem egyik legnagyobb kincse...
Készül a fürdőfejlesztési stratégia
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondoloatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Az adai horgászok 68. évi közgyűlése
Fausto Liga
Tarka-barka
Impresszum

Az én emberem meg a te embered, az nem a mi emberünk

    Közelednek a választások, és most a pártok igyekeznek programjaikat ismertetni és megnyerni a választókat. Bízzunk benne, hogy az újonnan megválasztott hatalommal nagyobb léptekkel haladunk majd a „jobb jövő” felé. Az, ami egy-egy választást követ, általában az, hogy a győztes párt, vagy pártok, igyekeznek saját embereiket vezető és nem vezető munkahelyekre helyezni. Ami ilyenkor abszolúte nem fontos, az az iskolai végzettség, a tapasztalat és a rátermettség, a lényeg, hogy a „mi” emberünk legyen. Azokban a községekben, ahol nincs összefogás, a pártok egymással vannak elfoglalva, ott valós eredmények sem születnek. Ott a tervek csak leírt óhajok maradnak. Az pedig egyenesen káros minden közösség számára, amikor egy-egy párt azt hiszi magáról, hogy csak „MI”vagyunk, „MI” tudunk, és csak „MI” akarunk. Az ilyen viselkedés hosszabb távon lemaradást hoz az adott község számára.
    Íme, egy példa. Községünkben mindenki a turizmus fejlesztéséért száll síkra. A medence komp-lexumunk egész Vajdaság szerte ismert és fejlesztésének szükségességét senki sem kérdőjelezi meg. Amíg községünk vezetése belátja, hogy csakis összefogással, minden párt, szakember és a közösségünkért tenni akaró és tudó ember bevonásával lehet igazi eredményeket elérni, addig más községek elkerülnek bennünket és előbbre jutnak. Nemrég olvastam, hogy a többi beruházás mellett épül a fürdő Pacséron. Elkészült az 1400 méteres termálkút, amely 74 fokos termálvizet ad, és a fürdő is épül. Ez a beruházás a mi fürdőnknek mit jelent? Nem hiszem, hogy meg kell magyarázni.
    Ez a példa ékesen mutatja, hogy egész kis falvak is lehetnek sikeresek, ahol nem alkalmazzák az az „én emberem”, az meg a „te embered”, azok meg nem a „mi embereink” megkülönböztetéseket.

Gecse István

februar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
8. mart
Mesne zajednice nastavljaju sa radom
Milica, Miroslava i Mihajlo – prve trojke u opštini
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikara
Šahazbuka
Impresum


Design by VA