Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. február

Címoldal
Az én emberem meg a te embered, az nem a mi emberünk
Községi hírek
Nőnapra
A helyi közösségek továbbra is működnek
A bogrács mellett szól legszebben a távíró
200 euró öröme
A Szeretet átvisz az életen
Egyre jobban...
Esküvő kiállítás
Három nap elzárva…
A tánc életem egyik legnagyobb kincse...
Készül a fürdőfejlesztési stratégia
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondoloatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Az adai horgászok 68. évi közgyűlése
Fausto Liga
Tarka-barka
Impresszum

A Szeretet átvisz az életen

    Mindketten tökéletlenek vagyunk, és csak úgy tudunk törekedni a szeretetkapcsolatra, hogy észreveszem, hol és miben tévedtem, és igyekszem jobbá válni – mondta Lehocki Zsuzsanna és Élet Kertje Polgárok Egyesület szervezésében tartott Higgy és Élj! rendezvény januári előadásán. Együtt a szeretetben címmel az újvidéki Magyar Szó Lapkiadó Kft. tanácstermében férjével, Gáborral  őszintén beszélt a nagybetűs életre készülő fiataloknak, valamint a felnőtteknek arról, mit jelent házasságban élni és maradni a mai világban.


Lehockiék: Gábort tavaly a szent család vasárnapján a szabadkai egyházmegye állandó diakónusává szentelték felesége Zsuzsa beleegyezésével

    Amint kezdenek rossz irányba indulni a dolgok, arra biztatnak bennünket, dobjuk el őket, és szerezzünk be újat. Mi azonban még abban a korban kezdtük az életünket, amelyben azt, ami elromlott, megpróbálták megjavítani, nem pedig kidobni. A kapcsolatunkat is ilyen hozzáállással éljük, építjük.
    Emlékeztettek arra, hogy a válás eszméletlen rákfenéje lett a mai világnak. Már nemcsak a városban, hanem falun is egyre jobban szoronganak a gyerekek, látván, hogy barátaik körében az elvált szülők száma nagyobb, mint az első házasságban élő, gyermekeiket nevelő szülőké.
    Lehockiék Adán élnek, hitoktatással foglalkoznak. Tizenhárom, tizenhat és tizennyolc éves fiuknak a legnagyobb lelki biztonságot jelenti az a tudat, hogy szüleik az összezördülések, nézeteltérések ellenére is kitartanak egymás mellett szeretetben.
    Az említett újvidéki előadáson az életre készülő fiatal lányoknak – fiúknak, valamint a már házasságban élőknek – küszködőknek és pótvizsgára bukott elváltaknak Lehockiék személyes életükből, több mint 18 évi házaséletükből számos konkrét példával tettek tanúságot arról, hogy milyen sok állandó ráfigyeléssel és lemondással jár a szeretetkapcsolat ápolása. Életük hullámvölgyeiről szólva kívánták bátorítani a jelenlévőket: a nehézségek azért vannak, hogy ne adjuk fel, hanem harcoljunk, keressük a megoldást. A minden napi tanulás útján járva házastársként, szülőként, pedagógusként naponta tapasztalják, hogy sokkal könnyebb annak, aki hittel megkapaszkodik a biztonságot jelentő hű barátban, mint aki csak a maga erejével küszködik. Isten, a nagybetűs Szeretet ugyanis a benne bízókat átviszi az életen.

(-) Magyar Szó

februar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
8. mart
Mesne zajednice nastavljaju sa radom
Milica, Miroslava i Mihajlo – prve trojke u opštini
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikara
Šahazbuka
Impresum


Design by VA