Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. február

Címoldal
Az én emberem meg a te embered, az nem a mi emberünk
Községi hírek
Nőnapra
A helyi közösségek továbbra is működnek
A bogrács mellett szól legszebben a távíró
200 euró öröme
A Szeretet átvisz az életen
Egyre jobban...
Esküvő kiállítás
Három nap elzárva…
A tánc életem egyik legnagyobb kincse...
Készül a fürdőfejlesztési stratégia
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondoloatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Az adai horgászok 68. évi közgyűlése
Fausto Liga
Tarka-barka
Impresszum

A helyi közösségek továbbra is működnek

    Az elmúlt hónapokban külömböző hírek láttak napvilágot a helyi közösségek fennmaradásáról, a helyi járulékok, a foglalkoztatottak létszámáról stb. Úgy érezzük, a hiteles tájékoztatás céljából el kell mondnai a következőket!


Sima, kényelmes út a Proletár utcában, a II. Helyi Közösségben

    2013 októberében minden helyi közösség kapott egy átiratot a községi adminisztrációtól Bilicki Zoltán polgármester aláírásával, amelyben arról értesítették a négy helyi közösséget, hogy január elsejével kizárólag a titkárok maradhatnak munkaviszonyban, a többi alkalmazottat tehnológiai felesleggé kell nyilvánítani. A leépítés magyarázatául arról tájékoztattak bennünket, hogy a helyi közösségekben dolgozók eddig nem a községi adminisztráció részei voltak, ám a jövőben oda kell, hogy tartozanak, és mivel a községi közigazgatásban dolgozók létszáma meg van határozva, a munkahelyek be vannak töltve, így csak a titkárok maradhatnak meg munkahelyükön. A helyi közösségek további müködésének fontosságát senki sem kérdőjelezte meg. A jövőben a titkárokon múlik, természetesen a helyi közösségek tanácsainak jóváhagyásával, hogy a megszavazott helyi járulék programja megvalósuljon, és hogy a helyi közösségekre tartozó teendőket és feladatokat időben és minőségesen elvégezzék.


A kulturális események támogatása: ünnepség a moholi Tito marsall utcában

    Ami a helyi járulékot illeti, azzal továbbra is a helyi közösségek rendelkeznek, ez azt jelenti, hogy az előlátott beruházások és programok megvalósulása nem lehet kérdéses. Ami újdonság január elsejétől, a többi községhez hasonlóan, számlákkal, szerződésekkel és a helyi közösség tanácsainak, határozatainak a mellékleteivel igényelhetjük és természetesen költhetjük az eszközöket. Az önkormányzat pénzügyi osztályával az előző időszakban is jó volt az együttműködés, és ez most majd két hónap elmúltával is gördülékenynek mondható. Reményeink szerint így az idénre tervezett beruházások és munkák megvalósításával sem lesznek problémák. 

Gecse István,
az adai Első Helyi Közösség titkára

februar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
8. mart
Mesne zajednice nastavljaju sa radom
Milica, Miroslava i Mihajlo – prve trojke u opštini
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikara
Šahazbuka
Impresum


Design by VA