Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. február

Címoldal
Az én emberem meg a te embered, az nem a mi emberünk
Községi hírek
Nőnapra
A helyi közösségek továbbra is működnek
A bogrács mellett szól legszebben a távíró
200 euró öröme
A Szeretet átvisz az életen
Egyre jobban...
Esküvő kiállítás
Három nap elzárva…
A tánc életem egyik legnagyobb kincse...
Készül a fürdőfejlesztési stratégia
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondoloatok
Rendőrségi hírek
Zöld levél
130 éves lehetne
Sakkfeladvány
Az adai horgászok 68. évi közgyűlése
Fausto Liga
Tarka-barka
Impresszum

Rendőrségi hírek

Fát loptak, és lebuktak

    Az adai rendőrállomás dolgozói 8 személy ellen tettek feljelentést, mivel az elmúlt év végén és január folyamán mintegy 40 köbméter fát vágtak ki jogtalanul, és tulajdonítottak el a község területén, és ezzel mintegy 300 ezer dináros anyagi kárt okoztak a Felső-Bánát Közvállalatnak és a Senta D.o.o. Vízgazdálokdási Vállalatnak. A belügyi szervek tisztviselői úgyszintén feljelentették M. M. (1992) és Sz. Sz. (1993) helybéli lakosokat, akikkel szemben alapos a gyanú, hogy az elmúlt hónap folyamán három víkendházba is betörtek, onnan egy motorkultivátort, különféle szerszámokat és más tárgyakat tulajdonítottak el, és ezzel mintegy 250 ezer dináros anyagi kárt okoztak a hétvégi üdülők tulajdonosainak.

(Magyar Szó)


BRUTÁLIS GYILKOSSÁG ADÁN

    A szomszédok értesítették a rendőrséget a lakásból kiszűrődő kiabálás, veszekedés miatt, de a kiérkező rendőrök már csak az 58 éves Adankó József élettelen testét találták péntekről szombatra virradó éjszaka az adai Vuk Karadžić utcai lakásban, ahol a férfi egyedül élt.
    A gyanú szerint a férfit agyonverték, s a feltételezett elkövetőket V. Lászlót (30) és B. Ottót (31), akik korábban Adankóval együtt iszogattak, a rendőrség őrizetbe vette.
    A rendőrség hajnali egy órakor bejelentésre érkezett ki a lakáshoz, s a kiérkezőket borzalmas látvány fogadta. A szerencsétlen férfit feltehetően egy tompa tárggyal verték és a fejét rugdosták, míg ki nem szenvedett. A gyanúsítottak, akiket a kiérkező rendőrök még a helyszínen őrizetbe vettek, a rendőrségi kihallgatáson egymásra hárították a felelősséget.

(Blic, Vajdaság ma)

Leégett egy ház Moholon

    Február elején tűz ütött ki egy családi háznál Moholon. Riasztották a tűzoltókat, és ők rövid időn belül meg is érkeztek, ellenben a Juhász család házát már nem igazán lehetett megmenteni, csupán a család ruházatából és apróbb tárgyaiból valamennyit, a berendezés viszont a tűz martalékává vált. Magában az épületben is hatalmas kár keletkezett.
    A szerencsétlenül járt Juhász család ideiglenesen egy rokonuk házába költözött be. Bútorokat rokonoktól és ismerősöktől kaptak, ezekért hálásak és köszönik. A Segítsünk egymást, Vajdaság elnevezésű csoport tagjai gyűjtést szerveztek a család számára, és továbbra is várják minden jó szándékú ember adományát. Bővebb információt a 063–133–3445-ös telefonszámon Zapletán Lídia adai koordinátortól kaphatnak.

gi

februar 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
8. mart
Mesne zajednice nastavljaju sa radom
Milica, Miroslava i Mihajlo – prve trojke u opštini
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikara
Šahazbuka
Impresum


Design by VA