Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. május

Címoldal
A nehézségeinkről sokadszor
Községi hírek, események
Elsőáldozók 2013
Községi hírek
Hagyományos búzaszentelés volt Moholon
A várva-várt csapadék
Isten nagyobb dicsőségére
Malomkő
Szeretem nulláról kezdeni
Elmélet és függvénygenerátor
Belépőjegy-árak az adai fürdőbe
Múzeumok (éjszakája) Adán
Virágzott az adai orchidea
Kiváló eredmények a 43. MIRK-en
Éremhullás és vándorbot
Aranyban a Vadvirág
Rendbontóan rendhagyó
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

KÖZSÉGI HÍREK

Megbeszélés a Cseh Károly Általános Iskola igazgatójával

    Ada község elnökhelyettese, Urbán Mónika megbeszélést folytatott Sziráki Mihállyal, a Cseh Károly Általános Iskola igazgatójával. A beszélgetés során szó volt a folyamatban lévő pályázatokról, valamint az Önkormányzat és az iskola további együttműködésének összehangolásáról.

Péter Valentina


Szennyvízcsatorna-hálózat

    Ada község elnökének, Bilicki Zoltánnak a közleményéből megtudtuk, hogy véglegesen elkészült Ada és Mohol településekre vonatkozó szennyvízcsatorna hálózatának a tervdokumentációja. Ez a dokumentáció tartalmazza a jövőbeli kanalizáció nyomvonalát, irányát, mélységét és átmérőjét, amely alapfeltétel ahhoz, hogy meggyorsítsák a kivitelezési munkálatokat.
    A tervdokumentáció pdf formátumban megtekinthető Ada község honlapján.

Dragin Miricki Zita


Medencék körül folyó munkálatok valamint a szúnyogirtási akció megtekintése

    Bilicki Zoltán, Ada község elnöke, megtekintette Juhász Tibor az Adica Üdültető Közvállalat igazgatójának és  Körtvélyesi Tícián Ada község Sport és Testnevelési Központ igazgatójának a társaságában a medencék körüli munkálatokat. Az ún. nyugdíjas medencénél megkezdődött a körcsúszda alapjainak a zsaluzása és betonozása, valamint befejezték az olimpiai medence tartóoszlopainak a legyártását, miután megkezdik ezek beépítését.


Bilicki Zoltán, Juhász Tibor, Körtvélyesi Tícián a fürdőben

    Megtörtént a szúnyoglárva irtása is, amellyel az ünnepek alatt nagymértékben csökkent a szúnyoginvázió.

Dragin Miricki Zita


ОRTC körüli munkálatok

    Ada község elnöke, Bilicki Zoltán  megtekintette a folyó munkálatokat a volt ORTC, illetve leendő kollégium épületén. Jelenleg a fal malterozásának a javítása van folyamatban, valamint a tető lefedésének az előkészítési munkálatai.

Péter Valentina


Megemlékezés a fasizmus feletti győzelem 68-ik évfordulójáról

    Május 9-én községünkben is megemlékeztek a fasizmus feletti győzelem 68-ik évfordulójára. A községháza nagytermében megrendezett ünnepi ülésen Urbán Mónika, Ada község elnökhelyettese köszöntötte az egybegyűlteket, a Cseh Károly Általános Iskola tanulói pedig kis műsorral tették szebbé a megemlékezést. Az ünnepi műsor után a résztvevők elhelyezték a megemlékezés virágait az adai, moholi és törökfalusi emlékműveknél.

Péter Valentina


Szerződésaláírás a közmunkaprogram beindítására

    Bilicki Zoltán községi elnökünk Újvidéken ünnepélyes keretek között aláírta Bojan Pajtić tartományi kormányelnökkel a gyakornoki és a közmunkaprogram támogatásáról szóló szerződést, melynek értelmében Ada község és a Tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárság idén  2 millió 715 ezer dinárt biztosít a közmunkaprogramra községünkben.

Péter Valentina


A Rendőrség Független Szakszervezete irodájának megnyitása

    Barbulov Velimir, a Nagykikindai Rendőrségi Igazgatóság helyettes vezetőjének meghívására Bilicki Zoltán, Ada község elnöke részt vett a Rendőrség Független Szakszervezete-Nagykikindai Koordinációs Központ irodájának megnyitóján, amely lefedi a Nagykikindai Rendőrségi Igazgatóság területét, amelyhez Ada község is tartozik. Ada község elnöke mellett a megnyitón részt vett Zdravko Kašai az adai Rendőrállomás főnöke is.

Zlatko Prekajski


Lengyel befektetők látogatása az ipari  zónában

    Bilicki Zoltán községi elnök fogadta a lengyelországi LD Kft. képviselőit, akik előzetes tárgyalások alapján beruházást terveznek az adai ipari övezetben. A megbeszélés során sikerült megállapodni a konkrét részletekben és megvalósulhat ez a községünk számára jelentős beruházás. A megbeszélés kimeneteléről és eredményéről további tájékoztatással később szolgálunk.

Péter Valentina


Szúnyogirtás Adán és Moholon

    Értesítjük községünk polgárait, hogy az adai állatorvosi állomás a füstöléssel való szúnyogirtást Adán május 23-án csütörtökön, 24-én pénteken, valamint 27-én hétfőn délután 17 és 22 óra között végzi, Moholon pedig május 28-án kedden és 29-én szerdán 17 és 22 óra között.
    Ezért felhívjuk azoknak a méhészeknek a figyelmét, akik nem helyezték ki a kaptáraikat, hogy a jelzett időszakokban zárják be a méheket.

Péter Valentina

maj 2013.

Naslovna strana
Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan - Duhovi
Prva pričest 2013.
Opštinske vesti
Cenovnik ulaznica za bazene u Adi
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA