Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. május

Címoldal
A nehézségeinkről sokadszor
Községi hírek, események
Elsőáldozók 2013
Községi hírek
Hagyományos búzaszentelés volt Moholon
A várva-várt csapadék
Isten nagyobb dicsőségére
Malomkő
Szeretem nulláról kezdeni
Elmélet és függvénygenerátor
Belépőjegy-árak az adai fürdőbe
Múzeumok (éjszakája) Adán
Virágzott az adai orchidea
Kiváló eredmények a 43. MIRK-en
Éremhullás és vándorbot
Aranyban a Vadvirág
Rendbontóan rendhagyó
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

ÁRNYAS OLDAL

    Hogy műszakilag át van-e adva a híd vagy nincs, ez most nem téma, ellenben az útjelző táblák igen. Egyetlenegy tábla mutatja az irányt, amely a bekötőúttal szemben áll: jobbra Zenta, balra Becse. Viszont a főúton egyik irányban sincs olyan tábla, amely arra hívná fel a figyelmet, hogy balra (Ada felől) illetve jobbra (Mohol felől) leágazás van a hídra, illetve Padéra (Nagykikindára), Sok áthaladó vidéki  gépjármű néha tanácstalanul áll meg a bekötőútnál, és a járókelőktől kér eligazítást. Ejnye-ejnye!


    Újabb vandál akció egy játszótér ellen. Ismeretlen tettesek a közelmúltban szinte teljesen tönkretették, szétverték a Savo Kovačević és Đuro Đaković utcák sarkán (a temetővel szemben) lévő gyermekjátszótér felszerelését. Leszaggatták a hintákat, a libikókát, a futballkapukat megcsorbították – egyszóval siralmas állapotba hozták a pár évvel ezelőtt ízlésesen és komoly eszközökkel felszerelt játszóteret. A tér most puszta, rideg, egy-két hintán kívül más játékszer nem használható. Fájdalmas és bosszantó az ilyen vandál cselekedet.


    Használjunk ki minden talpalatnyi földet! – tartották valamikor, de még ma is áll ez a mondás. Ez így rendjén is van, de amikor a gazda már a műútra is rászánt, amikor a kukoricát az út szélétől mintegy 10 cm-re ülteti, amikor az úttestet majdnem egy méterrel „keskenyebbre” varázsolja, az már sok! Ilyeneket láthatunk az ipartelepen áthúzódó út szélein, ami ugyan még nincs használatban, de így a „földéhesség” annál jobban látható, mint ahogyan azok a karók is láthatók, melyekkel meghatározták az úthoz tartozó terület szélességét. A képen jól látszanak a rászántás nyomai, az aszfaltút széle és a mezsgyét megjelölő karó.

Vastag János

maj 2013.

Naslovna strana
Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan - Duhovi
Prva pričest 2013.
Opštinske vesti
Cenovnik ulaznica za bazene u Adi
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA