Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. május

Címoldal
A nehézségeinkről sokadszor
Községi hírek, események
Elsőáldozók 2013
Községi hírek
Hagyományos búzaszentelés volt Moholon
A várva-várt csapadék
Isten nagyobb dicsőségére
Malomkő
Szeretem nulláról kezdeni
Elmélet és függvénygenerátor
Belépőjegy-árak az adai fürdőbe
Múzeumok (éjszakája) Adán
Virágzott az adai orchidea
Kiváló eredmények a 43. MIRK-en
Éremhullás és vándorbot
Aranyban a Vadvirág
Rendbontóan rendhagyó
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

ÉREMHULLÁS ÉS VÁNDORBOT
az Aranykezek KE sikerútja

    Rangos érmekkel tért haza az Aranykezek Kézimunka Egyesület 11 kiállítója az idei MIRK-ről is, hozzájárulva ezzel ismét Mohol és a község értékrendjének növeléséhez.
    A Kézimunkázók és Gyűjtők 43. Nemzetközi Kiállítását és a 7. Hobbis Világfesztivált Palánkán szervezték meg. Az idei MIRK-en több mint 4000 kiállító vett részt. A moholi aranykezű asszonyokhoz csatlakozott a Novak Radonić Álalános Iskola 10 osztálya, a Čika Jova Zmaj iskoláskor előtti intézmény 3 csoportja, illetve 2 kézműves csoportja, valamint az Idősek Otthona lakóinak 5 kiállítója saját munkáikkal.


Moholi kézimunka kiállítási tárgyak...


...és trófeák

    Az Aranykezek KE kiállítóinak minden munkája első díjas lett. „Évről évre jobbak vagyunk, javul munkáink minősége. Az ideihez hasonló eredményt eddig egy rendezvényen sem értünk el. Örömmel vettünk tudomást arról, hogy minden kiállított kézimunkánk aranyérmes lett! A közepes csoportok között vettük fel a harcot a nagyobb létszámú egyesületekkel és így ebben a kategóriában a III. helyen végeztünk” – mesélte büszkeséggel Telečki Elvira. „Emellett Nagy Emma színes hímzéssel, Raffai Julianna és Sinka Irén csipkével, valamint jómagam horgolással nívódíjban részesültünk. Bezsebeltünk öt nagymesteri díjat is, amit Nagy Emma, Péter Viktória, Raffai Julianna, Jovanka Mišković és Telečki Igor tudhatnak magukénak.  Mindezek után kijelenthetem, hogy örömmel tértünk haza a 43. MIRK-ről!“ – egészítette ki Elvira, aki a 43. MIRK különdíját is elhozta.
    A megalakulásától sikereket és érmeket halmozó Aranykezek KE új korszaknak néz elébe, hiszen Bada István, a MIRK atyja egyik nyilatkozatában elárulta, hogy a moholi Telečki Elvirában és testvérében, találta meg követőit. Mivel már hat éve velük együtt szervezi a Kézimunkázók és Gyűjtők Nemzetközi Kiállításait, jövőre nekik adja át a stafétabotot.

    Jövőre a 44. MIRK Adán lesz.

Lajkó Szilvia

maj 2013.

Naslovna strana
Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan - Duhovi
Prva pričest 2013.
Opštinske vesti
Cenovnik ulaznica za bazene u Adi
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA