Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. február

Címoldal
Fogyunk, fogyatkozunk
Községi események
Február 21. - Anyanyelvi világnap
Községi hírek
Kinevezték az ADICA megbízott igazgatóját
Gépköri mozgalom
Sztrájk a Litostroj-Potisje gyárban
Menni, vagy maradni?
Fő az egészség
A te Bálintod
Tűnjön a tél
Farsang Moholon
A jubiláló iskola
2012 a moholi Idősek Napközijében
Mi újság a nagycsaládosoknál?
Hírek
Hírek a Vöröskeresztből
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
Eszébe jutott-e már, hogy Önt is eladják a piacon?
A Körkép arcképcsarnoka - V.
Egy öreg csokisdoboz titkai
Az eltűnt idő nyomában
Februárban láttuk
Impresszum

OPŠTINSKE VESTI

Zoltan Bilicki u pokrajinskom sekretarijatu

    Predsednika opštine Ada, Zoltana Bilickog primio je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Miroslav Vasin.
    Tema sastanka je bila vezana za mogućnosti  zapošljavanja, dovlačenje novih investitora u industrijsku zonu, kao i novi  konkursi za dodelu sredstava.
    Gospodin sekretar je obećao da će uskoro posetiti našu opštinu.

Zita Dragin Miricki


Sastanak Zoltana Bilickog i Velimira Ilića

    Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je dana 8. februara 2013 god. u Kikindi vodio pregovore sa ministrom za građevinarstvo i urbanizam, mgr.Velimirom Ilićem. Tema je bila situacija infrastrukturnih ulaganja u Adi, nastavak izgradnje infrastrukture Industrijske zone, završetak sportske hale u Molu, sanacija zgrade obdaništa u Adi, kao i finansiranje izgradnje sekundarne kanalizacione mreže.
    Kao rezultat razgovora konstatovali su da će opština Ada već u toku februara dobiti subvenciju od 5 miliona dinara za proširenje infrastrukture Industrijske zone, a za ostale projekte će naša opština do kraja meseca predati odgovarajuću konkursnu dokumentaciju.

Valentina Peter


Poseta funkcionera iz Mađarske

    Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je 5.02.2013. godine primio delegaciju iz Mađarske, koja je došla da poseti selo Utrine. Predstavnici lokalnih samouprava Bataseka, Alšonjeka, Seksarda i Bođisloa su se prvenstveno upoznali sa radom Mesne zajednice Utrine, a razmatrane su i mogućnosti za saradnju. Glavna tema razgovora je bila kako bi  predstavnici pomenutih naselja mogli pomoći mesnoj zajednici u nabavci kombija za rešenje prevoza đaka sa salaša u školu.

Valentina Peter


Đaci Tehničke škole dobili nove lopte

    Đački parlament Tehničke škole iz Ade je nedavno uspešno učestvovao na konkursu Ministarstva za sport i omladinu pod nazivom „Mladi su zakon“. Od dobijenih sredstava učenici su ponovo obeležili sportske terene, a nabavljene su i  nove mreže za rukomet, košarku, odbojku i nožni tenis. Pored toga su đaci u radionici škole izradili dva golića za mali fudbal, kupili su i lopte, koje su se nažalost već istrošile. Zato su se predstavnici Đačkog parlamenta obratili sa molbom Lokalnoj samoupravi, da bi im se osigurale lopte kako bi i dalje mogli aktivno koristiti obnovljene terene.
    Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki im je izašao u susret i dana 7. februara ove godine je predstavnicima Đačkog parlamenta uručio 10 lopti za fudbal, koji se mogu koristiti na betonu, 5 lopti za košarku, takođe za betonsku podlogu, kao i 5 lopti za odbojku, koje će đaci moći koristiti u toku odmora, praznog časa, pre nastave i do dolaska autobusa.

Valentina Peter


Građanski forum na Utrinama

    Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki je 29. januara 2013. godine na građanskom forumu koji je organizovala MZ Utrine razgovarao sa građanima o problemima koji ih najviše dotiču i nastojali su da zajedno iznađu rešenja za iste.
Teme koje su razmatrane na forumu su: izmena komunalnih taksi, rešenje pitanja bunara na Obornjači, davanje u zakup zemljišta u državnoj svojini, pitanje poljočuvarske službe, sanacija doma kulture na Sterijinom selu, razmatranje predloga koji se odnosi na povećanje budžeta MZ Utrine, kao i pitanje pomoći za parohiju na Utrinama.


Zoltan Bilicki sa poljoprivrednicima

    Na inicijativu Poljoprivrednog udruženja „FARMER” je juče uveče održan forum u velikoj sali Druge MZ, u okviru kojeg je Predsednik opštine, Zoltan Bilicki izvestio prisutne o temama vezanih za poljoprivredu. U toku razgovora koji se podosta odužio bilo je reči o aktuelnim zbivanjima, kao i o temama od javnog interesa, koja ne spadaju usko u tematiku poljoprivrede, ali mnogo građana dotiču. Prisutni su od predsednika opštine saznali i to da će u narednih mesec dana u našoj opštini biti prioritetne one mere koje doprinose tome da ubuduće što više poljoprivrednika iz naše opštine može iznajmiti državno poljoprivredno zemljište.

Valentina Peter


Izgradnja kanalizacije i u Molu

    28. januara 2013. godine su u Molu u ulici Svetozara Miletića započeti radovi prve faze na izgradnji sekundarne kanalizacije. Ulica Svetozara Miletića je jedna od onih 7 ulica u našoj opštini gde je u procentima izraženo bila najveća zainteresovanost za potpisivanje ugovora.
    Ukupan iznos investicije na ovoj deonici od 297 metara iznosi otprilike 3,8 miliona dinara, a realizacija radova je predviđena u roku od 15 dana.
    Početku radova su prisustvovali predsednik opštine Ada, Zoltan Bikicki, zamenik predsednika Goran Matić, predsednik MZ Mol Dragoljub Bajić, kao i predstavnici izvođača radova d.o.o. „Rov-Put” i organa za nadzor.

Valentina Peter


Sportska hala u Molu skoro završena

    Predsednik opštine Zoltan Bilicki, i njegov zamenik Goran Matić su obišli Sportsku halu u izgradnji u Molu, gde su radovi stigli u završnu fazu. Trenutno je u toku  izolacija potkrovlja i montaža reflektora.


Saopštenje predsednika opštine

    Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki, smatra da je  ponašanje odbornice Srpske Napredne Stranke,  gospođe  Stanke Mihajlov, na sednici Skupštine Opštine Ada od 30. januara 2013. godine, veoma neprimereno, i da će zbog toga inicirati kod predsednika Skupštine opštine, izmenu poslovnika So Ada, pokretanje disciplinskih postupaka za ubuduće, i prisustvo službe obezbeđenja na narednim sednicama Skupštine opštine Ada.

februar 2013.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Dan Svetog Save
Omladinci pišu
Vesti iz policije
Pruga Šamac-Sarajevo
Da li ste već pomislili na to da ste i Vi „prodavac” na tržištu ?
Februarska zapažanja
Impresum


Design by VA