Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. február

Címoldal
Fogyunk, fogyatkozunk
Községi események
Február 21. - Anyanyelvi világnap
Községi hírek
Kinevezték az ADICA megbízott igazgatóját
Gépköri mozgalom
Sztrájk a Litostroj-Potisje gyárban
Menni, vagy maradni?
Fő az egészség
A te Bálintod
Tűnjön a tél
Farsang Moholon
A jubiláló iskola
2012 a moholi Idősek Napközijében
Mi újság a nagycsaládosoknál?
Hírek
Hírek a Vöröskeresztből
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Fiatalok írják
Zöld levél
Eszébe jutott-e már, hogy Önt is eladják a piacon?
A Körkép arcképcsarnoka - V.
Egy öreg csokisdoboz titkai
Az eltűnt idő nyomában
Februárban láttuk
Impresszum

Vesti iz policije

    Krivična dela. U januaru registrovano je 18 krivičnih dela, od kojih 12 dela je sa poznatim izvršiocem, a 6 sa nepoznatim. U toku meseca rasvetljena je samo jedno delo.
    Tokom januara 10 lica se obratio policiji za pomoć da pokrene privatnu tužbu zbog krivičnih dela manje vrednosti.
    – Podneta je krivična prijava protiv Peđe P. (1991) iz Mola, zbog osnova sumnje da je počinio kriv.delo nasilje u porodici. Osumnjičeni je 7 januara razbio staklo na ulaznim vratima porodične kuće i majci pretio nožem.
    – Podneta je krivična prijava protiv Iliije J. (1972) iz Bačkog Petrovog Sela, zbog osnovane sumnje da je počinio dve teške krađe na štetu dva lica iz Ade. Naime, početkom i polovinom decembra 2012 god. provalio u dve privatne kuće u Adi iz kojih je odneo kolekciju od 26 zlatnih satova  u vrednosti od oko 1,15 miliona dinara, koje je prodao kao lomljeni zlato, i ikonu  vrednosti od oko 110 hiljada dinara, koju je prodao kolekcionaru u Novom Sadu.
    – U jednoj od okolnih opošptina vlasnik-direktor sportskih kladionica u roku od dve godine (2010-2012) stavio u svoj džep oko 28 milijona dinara oštetivši time državu na taj način što nije uplatio porez i doprinose  na zarade zaposlenih izbegao plaćanje doprinosa za socijalno osiguranje i nije platio porez na prihod od nepokretnosti. Za ovo delo odgovara krivično.
    Javni red i mir. U januaru je podneta svega dve prkršajne prijave.
    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu na području naše opštine dogodila se tri saobraćajna nezgoda sa posledicom: 2 lica lakše, 1 lice teže povređeno, a 2 nezgode je prošlo samo sa materijalnom štetom.


Kratak presek stanje bezbednosti
u našoj opštini u 2012 godin
i

    Stanje bezbednosti na području Policijske uprave Kikinda u 2012. godini možemo oceniti kao vrlo dobro, uz očuvano povoljno stanje međunacionalnih odnosa. Prioritet u radu Policijske uprave i u prošloj godini bila je prevencija vršenja prekršaja i krivičnih dela, očuvanje stabilnog javnog reda i mira i potpuna zaštita života, lične i imovinske sigurnosti građana.

    Stanje kriminaliteta. Na teritoriji naše opštine registrovano je ukupno 185 krivičnih dela (u 2011 god. 225), od toga 160 iz oblasti opšteg kriminala i 25 iz oblasti privrednog kriminala. Važno je napomenuti da nije bilo teških krivičnih dela kao što je ubistvo i teško ubistvo.
    Na suzbijanje narkomanije, ađanska policija je realizovala 4 zaplenu opojnih droga, otkriveno je 43 biljke indijske konoplje i oduzeto je 9,4 kg. osušene marihuane.
    Javni red i mir. Nije bilo narušavanje javnog reda i mira u većem obimu. Ukupno je registrovano 57 prekršaja (u 2011 god. 61), i nastavljena je tendencija njihovog smanjenja. Nije registrovan prekršaj po osnovu verske ili nacionalne osnove.
    Bezbednost saobraćaja. Ukupan broj saobraćajnih nezgoda na našoj teritoriji je 47 (u 2011 god. 63 i 4 poginula lica). Podneto je ukupno 970 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog raznih nepravilnosti u saobraćaju.
    Zaštita od požara. Registrovan je 7 požara i jedna havarija. U nastalim požarima nije bilo povređenih lica, nastala je samo materijalna šteta

    U prošloj godini na području opštine izvršeno je 8 samoubistva i registrovana je 6 zadesdna smrt. Prijavljeno je jedno nestalo lice, ali u kratkom vremenu je pronađeno. Pored toga 178 lica je pokrenulo privatnu tužbu putem policije, obično zbog izvršene krađe do 15000 dinara. Preko 70 prijava se odnosi na ukradene biciklove.


    Policija obaveštava građane da važnost ličnih karata koje su izdate pre 5 godina, počinju da ističu 20. aprila, te građani su dužni da izvrše zamenu. Da bi izbegli nepotrebnu gužvu, zamenu ličnih karata može izvršiti već pre 30 dana od dana isteka važnosti. Za zamenu od dokumentacije je potrebno: uverenje o državljanstvu (ne starije od 6 meseci) i izvod iz matične knjige rođenih.

februar 2013.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Dan Svetog Save
Omladinci pišu
Vesti iz policije
Pruga Šamac-Sarajevo
Da li ste već pomislili na to da ste i Vi „prodavac” na tržištu ?
Februarska zapažanja
Impresum


Design by VA