Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. január

Címoldal
Az összefogásban lenne az erő
Községi események
A Körképről beszélgettek a könyvtárban
Községi hírek
Ada, az Ada
Százezer szavazat a cél!
Mi minden történt vidékünkön az elmúlt hónapokban...
Kedves Évák!
Gyalogátkelőkről sokadszor
Mit kell tudni a vagyon-visszaszármaztat-ásról?
Égi és földi szerelem
"Kitelepülve" is a legjobbak között
A siker kulcsa
Megalakult a Magyar Fordulat négy párti koalíció:
Idősek napközije
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XIII.
Fiatalok írják
Kultúrális hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Jobblétünk biztosítása
Nyelvi jogaink Szerbiában - 3.
Árnyas oldal
Karácsonyi-újévi képek-események
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. A múlt év utolsó hónapjában 15 bűntényt jegyzett a rendőrség. Ebből 3 eset a gazdasági bűnözésre vonatkozik, a többi az ún. klasszikus bűnözésre. Kilenc esetben ismeretlenek voltak a tettesek a bűntény elkövetésének pillanatában, ezek közül a rendőrség később öt bűntényt felderített, míg 4 alkalommal a tettes ismert volt.
    A bűntények között továbbra is a lopás, betöréses lopás szerepel, de rablótámadás is történt.
    – Betörés történt B.D. moholi lakos házába ismeretlen tettes részéről, ahonnan 25-30.000 dinárban különféle technikai felszerelés vitt el a betörő.
    – Ugyancsak betöréses lopás történt Moholon, az Adai út egyik házába, bizonyos mennyiségű pénzt vittek el a házból.
    – Egyik étteremből 18.000 dinárt lopott el a tettes.
    – Rablótámadás történt Moholon december 30-án, amikor két maszkírozott tolvaj egyik házból – jobb híján 12.000 dinár vitt magával.
    – Egy bűnvádi feljelentés is készült verekedés miatt, amikor a felek veszélyes tárgyakkal támadtak egymásra.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónap a közrend és közbiztonság szempontjából nyugodtnak mondható. Mindössze 6 személy ellen indult szabálysértési eljárás verekedésben való részvétel miatt – mind a hat személy a moholi iskola diákja.
    Itt kell elmondani, hogy a rendőrségi közlemény szerint a karácsonyi és újévi ünnepek alatt egyetlen szabálysértés sem történt, ami a közrendet és a közbiztonságot veszélyeztette volna. Nyugodtan, méltóságteljesen ünnepeltek a polgárok.
     Közlekedésbiztonság. Decemberben mindössze 3 forgalmi balesethez riasztották a rendőrséget. Közülük két esetben történt testi sérülés, egy könnyebb és egy nehezebb. Az anyagi kár viszont 180.000 dinár körül mozog. Elmondható, hogy a múlt év folyamán 67 forgalmi baleset történt a község területén, és összesen 48 vezetőtől vonták be a hajtási jogosítványt és indítottak eljárás ittas vezetés miatt.


Veszélyben a női táskák

    Két nap leforgása alatt három támadást hajtottak végre ismeretlen tettesek Adán. A kiszemelt áldozatok idősebb és középkorú nők voltak, a támadások célpontja minden esetben a női táska volt. Az időpont este öt és hét óra között.
Az első eset január 10-én este 7 óra körül történt. Ez alkalommal a támadó két középkorú nőre vetette magát a Moša Pijade és a Kossuth Lajos utca kereszteződésénél, amikor az egyik hölgynek a kerékpár csomagtartójára erősített táskáját tépte le pillanatok alatt, és eltűnt vele a sarokhoz közeli Május 25 utcában. A két hölgynek nem esett baja, azonnal a rendőrségre mentek és jelentették az esetet. Az elrabolt táskában főleg sportfelszerelés (tornacipő, törülköző, súlyzók) és a pénztárca volt, 4000 dinárral és a személyi okmányokkal, többek között egy bankkártya is. Kiderült, hogy a rabló még az este néhány órával később, pénzt akart felvenni a Vajdasági bank pénz automatából, de a kód ismerete nélkül, az automata nem adott ki pénzt, de a kártyát sem adta vissza. Ekkor már két fiatal próbálkozott az automatánál, de ezt észrevette az éjjeliőr (akit megkértek, hogy segítsen nekik kivenni a kártyát), és azt mondta, hogy csak másnap reggel lehet hozzájutni. A kártya másnap visszakerült a tulajdonosához, viszont a dokumentumok (személyazonossági igazolvány, egészségügyi könyvecske, jó néhány fotó) viszont eltűntek.
    A másik rablótámadás szintén január 10-én este hét óra körül történt a Sava Kovačević utcában, a tűzoltó laktanyával szembeni oldalon. Idősebb hölgy egyedül ment hazafelé kezében egy nagyobb kézitáskával, amikor a rabló rátámadott, megragadta a táskát és erőszakkal ki akarta tépni a kezéből. Az asszony ellenállt a támadó pedig az árok felé rángatta, amikor a hölgy a kibetonozott árok szélére zuhant, úgy hogy a bal keze súlyosan megsérült. Az eset a lakásától mintegy 30 méterre történt. A támadó elfutott a táskával, amiben nem volt semmi érték, a károsultat pedig a sürgősségi osztályon elsősegélyben részesítették, majd jelentést tett a rendőrségen.
    A harmadik eset másnap, január 11-én este háromnegyed hat körül történt a Kis Ernő utca 6-os számú ház előtt. A támadó hátulról ragadta meg a gyanútlanul hazafelé sétáló két idősebb szomszédasszony egyikének kézitáskáját, de kísérlete sikertelen volt. Ám a rángatás következtében az asszony hanyatt esett, a mellette haladó pedig a falnak vágódott. A támadó ezek után otthagyta őket. Az ijedtségen kívül nem esett nekik bajuk, így a rendőrségnek sem jelentették a történteket, viszont annyit láttak, hogy egy fiatalember távozik irányukból, sídzseki volt rajta, kapucnija mélyen az arcára volt húzva.

januar 2012.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Vesti iz policije
Vesti
Aktivnosti sindikata
Mladi pišu
Impresum


Design by VA