Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Százötven hónap, megtorpanás nélkül
Községi események
Minden gép egy remekmű
Megválasztották az új tanácstagokat
Községi hírek
Sikeres volt a XII. TUDOK
Személytelen szeretet
Tehetséggondozás
Virgácsot csak a rosszak kapnak
Ismét elmúlt egy év
Cukor helyett méz…
Londonról álmodunk
Betlehemi királyok
Az Arany Kezek karácsonyi kiállítása
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XII
Fiatalok írják
Zöld levél
A gazdasági társaságokról szóló új törvényről
Nyelvi jogaink Szerbiában
Nagy Frigyes Emlékverseny
Lapunk megjelenésének napján történt...
50 év
Mikulás-napi képek - események
Impresszum

BETLEHEMI KIRÁLYOK

 

    Megtelt a színházterem nézőtere az elmúlt szombat estéjén. Nagyszámú érdeklődő jött el ez alkalommal is a Vadvirág Hagyományápoló Kör karácsonyi műsorát megtekinteni.
    A fennállásának idén 20. évfordulóját ünneplő Kör az idei Betlehemi királyok című karácsonyi műsorát hosszas és kitartó munkával állította össze minden tagjával és támogatójával együtt, és melyet Varga Lívia megnyitó beszédében ezekkel a szavakkal konferált be: „Kívánom, hogy örömüket leljék a mai estében. Legyen ez a rendezvény egy gyertya az önök karácsonyfáján, amely fényesebbé teszi az ünnepet.”

    Az est első részében a vadvirágosoké és a Fokos népzenei együttesé volt a színpad. Fellépett a Pipacs, Tarsóka és a nemrégen alakult kisiskolás táncegyüttes, a Füzike gyermekcsoport, a kis furulyások, Szűgyi Levente és Tóth Teodóra egy-egy szavalattal, a drámai csoport előadásában hallhattuk Máté evangélista: Krisztus születése című írását Tóth Teodóra, Szűgyi Levente, Szollár Bianka, Koliger Maxwell és  Bogán Csorba Denisz előadásában, valamint énekelt a Vadvirág asszonykórusa. Mivel az ünnep és különösen a karácsony nem múlhat el vendégek nélkül, az est első részének A műsor második részében be-mutatásra került az az autentikus néptánc elemeken alapuló táncjáték, melyet a Vadvirág táncosai, valamint a Magyarországról és Erdélyből érkezett vendégeik mutattak be közös produkcióként. Az adai táncosok, valamint a makói Forgatós Táncegyüttes és az érmihályfalvi Nyílóakác táncegyüttes olyan találkozása volt ez a műsorszám, mely az népzene és néptánc nyelvén gondolkodók határtalan összetartozását fejezte ki. A közös produkció rendező-koreográfusa a makói Doktor László és rendezőasszisztense a szintén makói Doktor Bagaméri Andrea voltak, a zenei alapot pedig Koltay Gergely, a Ghymes és a Kormorán együttesek dalai szolgáltatták. A műsorszám hangulata igazán megérintette a nézőközönséget, hiszen felállva tapsolta meg a fellépőket az igazi karácsony jelentőségének és hangulatának megidézésért. A tiszta és őszinte imáért. Önmagunkért.

    A Vadvirág Hagyományápoló Kör idei tradicionális karácsonyi műsorát az Adai Önkormányzat támogatta.

Lajkó Szilvia

decembar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Mladi pišu
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA