Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Százötven hónap, megtorpanás nélkül
Községi események
Minden gép egy remekmű
Megválasztották az új tanácstagokat
Községi hírek
Sikeres volt a XII. TUDOK
Személytelen szeretet
Tehetséggondozás
Virgácsot csak a rosszak kapnak
Ismét elmúlt egy év
Cukor helyett méz…
Londonról álmodunk
Betlehemi királyok
Az Arany Kezek karácsonyi kiállítása
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XII
Fiatalok írják
Zöld levél
A gazdasági társaságokról szóló új törvényről
Nyelvi jogaink Szerbiában
Nagy Frigyes Emlékverseny
Lapunk megjelenésének napján történt...
50 év
Mikulás-napi képek - események
Impresszum

Második Helyi Közösség
Megválasztották az új tanácstagokat

    Az adai Második Helyi Közösségben december 4-én bonyolították le a tanácstag-választásokat. A szavazáson az 5921 választópolgár közül 1280-an – vagyis a szavazók 21,72 százaléka járult az urnák elé és adták le szavazatukat kilenc választókörzetben a negyvenegy jelölt egyikére. A választási bizottság jelentése szerint, a tizenöt tagú tanácsba választási körzetenként a következő személyek jutottak:


Dr. Rusák József - elnök

    1. v. k. – Uliján Kornél, Krizsán Rudolf, 2. v. k. – Körtvélyesi Tícián, Vajda Márta, 3. v. k . – Török Magdolna, dr. Rusák József, 4. v. k. – Csuzdi István, 5. v. k. – Szabó Oszkár, Horti György, 6. v. k. – Antal Ilona, Mihalek György, 7. v. k. – dr. Botos Lajos, 8. v. k. – Biacsi Sándor, 9. v. k. – Vámos István, Török Csaba.
    Varga Elfride, a választási bizottság titkára elmondta, hogy a választás rendben zajlott, majd hozzátette, nagyon elégedett a részvételi aránnyal, hiszen a korábbi helyi közösségi választásokon a szavazók aránya nem haladta meg a 20 százalékot.
    – A választáson negyvenegy tanácstag-jelöltre szavazhattak a polgárok. A négyéves mandátumot letöltő tanács tagjai közül tizenhárman ismét jelöltették magukat. Közülük tíz személyt újraválasztottak, ami majd biztosítja a munka folyamatosságát a helyi közösségben – magyarázta Varga Elfride. – Öt új tagja is van a tanácsnak, mégpedig: Uliján Kornél, Szabó Oszkár, Biacsi Sándor, Vámos István és Török Csaba. Sajnáljuk, hogy a választási eredmények alapján a jövőben az eddigi négy helyett csak három nő lesz a II. Helyi Közösség tanácsában, bár a december negyediki szavazás során a legnagyobb arányú győzelmet egy nő, Török Magdolna aratta, aki a szavazatok 62 százalékát gyűjtötte be saját választási körzetében.
    December 13-án már meg is tartotta alakuló gyűlését az új tanács, amelyen tanácselnöknek dr. Rusák Józsefet, alelnöknek pedig Szabó Oszkárt választották meg. Továbbá a tanács négy évre újraválasztotta Varga Elfride titkárt, aki korábban is betöltötte ezt a tisztséget.
    Varga Elfride elmondta, az új tanácselnök személye biztosítani fogja a II. Helyi Közösségben a folyamatos munkát, hiszen dr. Rusák József már harmadik választási ciklusban tagja a tanácsnak, amelyben korábban tanácstag, legutóbb pedig alelnök volt.

Csincsik Zsolt, Magyar Szó (FKJ)

decembar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Mladi pišu
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA