Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Százötven hónap, megtorpanás nélkül
Községi események
Minden gép egy remekmű
Megválasztották az új tanácstagokat
Községi hírek
Sikeres volt a XII. TUDOK
Személytelen szeretet
Tehetséggondozás
Virgácsot csak a rosszak kapnak
Ismét elmúlt egy év
Cukor helyett méz…
Londonról álmodunk
Betlehemi királyok
Az Arany Kezek karácsonyi kiállítása
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XII
Fiatalok írják
Zöld levél
A gazdasági társaságokról szóló új törvényről
Nyelvi jogaink Szerbiában
Nagy Frigyes Emlékverseny
Lapunk megjelenésének napján történt...
50 év
Mikulás-napi képek - események
Impresszum

Ismét elmúlt egy év

    December. Igaz a hónap elején telet meghazudtoló időjárásban lehetett részünk, de az ünnepek közeledte talán így is elég hangulatot varázsol lelkünkbe, otthonunkba, családunkba.
    Ismét elmúlt 12 hónap... Visszagondolva a mögöttünk hagyott hónapokról, nem is tudom mit mondhatnék vagy hogyan is értékelném mindezt.
Ebben az évben is történtek velünk jó és rossz dolgok egyaránt. Hogy mire is gondolok? 
    Elsőként had emeljem ki a családot. Örüljünk, becsüljük meg, hogy az elmúlt évben is együtt lehetett a család, jóban, és volt mikor rosszban egyaránt. De a lényeg, hogy együtt voltunk, mindenki a szerettei körében. Ez a legfontosabb! Majd ezek után jöhetnek a mindennapi dolgaink.
    Hogy mit teszek a második helyre?
    A munkát. Igen, volt munkánk az elmúlt években is (sajnos ezt nem mindannyian mondhatják el) néha viszont  kapunk hideget-meleget az elmondottak végett.
    Sőt! Olyan is volt hogy a szerkesztőhelyettes úr nem győzte „oltani a tűzet”, mert egy-két írás a fején találta a szöget... persze volt minden, amit az olvasó sokszor nem is tud, de ez így van rendjén.
    Hogy mi történt községünkben az elmúlt egy év alatt?
    Mondhatjuk hogy sok minden: sikerült ásni 7-8 km hosszú árkot, a szennyvíztisztító-berendezés majdnem kész, az ipartelepen is több építkezés kezdődött, az Orlovacsa projektben is történtek előrelépések, Moholon a járdák kiépítése is megkezdődött, több iskoláskor előtti intézményt is felújítottak, villanyrendőrt kapott Mohol központja, elkezdték  Mohol központjának a kiépítését, a Novak Radonić Általános Iskolában térfigyelő-redszert szereltek fel... ez csak néhány dolog, amit hírtelen fel tudtam sorolni. Persze ezek mellett még sok más dolog is történt.
    Akkor hogyan is értékelnénk ezt az évet?
    Az biztos, hogy nem lehet mindenkinek eleget tenni, ezt mindenki tudja.
    És hogyan lehetett volna többet tenni? Ezt szintén nem tudjuk, ebben a válságos időben örüljünk ennek is, amit idén sikerült véghezvinni.
    Hogy mit hozhat a jövő?
    Ezt nem tudnám megmondani, de úgy gondolom, sok minden függ a választásoktól, és már községünkben is érzékelni lehet a kampány előszelét. A többi pedig csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudunk, vagy mennyire lehet okosan dönteni. Persze mindehhez részt kell vennünk a választásokon.
    De hagyjuk a politikát. A szeretet ünnepe közeleg, próbáljunk meg családi, baráti körben szép ünnepet varázsolni, ebbe a „megfordult” világba, hiszen a család a legfontosabb, csakis az adhat biztos támaszt az embernek.
    Remélem, ezúttal is sikerült a kedves olvasókat egy kis gondolkodtatásra bírnom és Önök is át értékelni tudják az elmúlt évet, akár ilyen nagyvonalakban is, mint ahogy most én tettem.
    Az ünnepek  közeledtével mindenkinek szeretetben gazdag karácsonyt  és boldog, egészségben eltöltött  új évet kívánok!

Józó (K.K.) Mónika

decembar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Opštinske vesti
Mladi pišu
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA