Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. július-augusztus

Címoldal
A Körkép nem szűnik meg
Községi hírek
Szép vers mára
Ünnepi ülés a községi Képviselő testületben
Baráti kapcsolat Akasztóval
Új munkalehetőségek
Ünnepély a Tisza-parton
Megszentelték az új kenyeret
Helyi közösségeink tanácskozása
A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma
Várakozás a „jó” időre…
Hazaérvén megfiatalodom…
Ez igen, „testvér”!
Aratóünnepség 2009
Fesztiválok
Aratóünnepség Moholon
Újra csordultig a Csobolyó
A kádár a fa kovácsa
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A 2009-es gólyaszaporulat
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
A közlekedés-biztonságról szóló törvény (II)
Megkérdeztük az adaiakat
Az adai egyházközség története VI.
Az eltűnt idő nyomában
Középiskolás labdarúgóink sikere
Tarka oldal
Impresszum

Várakozás a „jó” időre…

    Kora tavasszal az esőre várakoztunk, most pedig vártuk, hogy az elmúljon! Mindig valamire várakozunk, de leginkább, hogy jóra forduljon az az állapot, melyben élünk és vagyunk.
    A mindennapi kenyérhez szükséges gabona learatására sokan várakoztak, és tűkön ülve várták azt a pillanatot, amikor indulni lehetett a földekre. Nem sok, de mégis valami az, amit le kellett aratni. Ha nem sikerült volna, akkor az ember szíve is sírt volna!
    Valkaisoron az idén is megtartották az aratóversenyt, tizenkét csapat vett részt rajta. Az idő kedvezett az aratóknak, és nagy lendülettel vettek részt ezen a hagyományápoló rendezvényen. Az Önkormányzat vezetősége és a testvértelepülések képviselői is jelen voltak. Az aratóverseny helyszínéhez nem messze a mai kor technikája, a JOHN DEER aratógép is végezte a munkáját, nem mint résztvevő, hanem mint az időjárással versenyző.
    Törökfalun és Völgyparton vércukorszint-mérést végeztek június 17-én a helyi közösség épületében az adai egészségház szervezésében. Nagyon szép számban vették igénybe ezt a szolgáltatást a helybeli lakosok. Ezt még július 1-jén is megismételték, amikor Törökfalun az adai Vöröskereszt szervezésével véradási napot is tartottak.
    Az adai Önkormányzat a bérbe adott állami földek bérletéből származó pénzeszközből Törökfalun megkezdte a Puskás Vilmos utca betonozását. Ez az utca még a régi Kossuth birtok felé vezető macskaköves út, tört követ szórtak rá, hogy egyenletessé tegyék az alapot a ráöntött betonnak, melyet az adai Obnova vállalat biztosít. A megmunkálásokat a helybeli, pontosabban utcabeli lakosok végezték el.
    A bogyiszlói testvértelepülés polgármestere, Tóth István munkatársaival egynapos kirándulást tett Törökfalun és Adán július 1-én. A vendégeket a helyi közösség tanácselnöke és a szakszolgálat szívélyesen fogadta és látta vendégül. A vendégek megtekintették a völgyparti szélmalmot, valamint az Adut magáncéget Törökfalun. A késő délutáni órákban Adára érkezve Zoran Dragin a vendégeknek megmutatta az önkormányzat épületét, és ott találkoztak az alelnök úrral, Világos Tiborral. Ezt követően elmentek megnézni az épülő adai hidat, és a kempingtáboron keresztül megnézték az Adica Üdülőközpontot.
    Utólag még szeretném megemlíteni, hogy júniusban négy helybeli fiatal vett részt Čelarevón a Fiesta táncklub által szervezett klasszikus és latin táncok versenyében. Holló Nagy Zoltán tánctanár készítette fel a haladó csoportban a Gere Lénárt és Gődér Zsófia párost (második helyezést értek el), valamint a Mihalec Tamás és Jaramazov Dalma párost.

Molnár József

juli-avgust 2009.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Impresum


Design by VA