Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. július-augusztus

Címoldal
A Körkép nem szűnik meg
Községi hírek
Szép vers mára
Ünnepi ülés a községi Képviselő testületben
Baráti kapcsolat Akasztóval
Új munkalehetőségek
Ünnepély a Tisza-parton
Megszentelték az új kenyeret
Helyi közösségeink tanácskozása
A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma
Várakozás a „jó” időre…
Hazaérvén megfiatalodom…
Ez igen, „testvér”!
Aratóünnepség 2009
Fesztiválok
Aratóünnepség Moholon
Újra csordultig a Csobolyó
A kádár a fa kovácsa
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A 2009-es gólyaszaporulat
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
A közlekedés-biztonságról szóló törvény (II)
Megkérdeztük az adaiakat
Az adai egyházközség története VI.
Az eltűnt idő nyomában
Középiskolás labdarúgóink sikere
Tarka oldal
Impresszum

HELYI KÖZÖSSÉGEINK TANÁCSKOZÁSA
Ada község helyi közösségi titkárainak és tanácselnökeinek a megbeszélése

    Ada község helyi közösségi titkárainak és tanácselnökeinek a megbeszélését Sóti Ernő, a II Helyi Közösség tanácselnöke kezdeményezte azzal a céllal, hogy a helyi közösségek vezetőivel ismertesse az Alkotmánybíróságnak a II Helyi Közösséget érintő végzését. Az összejövetelt a II HK tanácstermében 2009. augusztus 3-án tartották meg. A megbeszélésen részt vettek, Vastag János, az I  HK tanácselnöke, Gecse István. az  I  HK titkára, Eberhardt Csomor Veronika a moholi HK titkára, Matić Ilona a Моholi HK tanácstagja, Molnár József, a  törökfalusi HK titkára, Sóti Ernő, a II HK tanácselnöke, Varga Elfride, a II HK titkára és mint vendég a beszélgetés első részében Világos Tibor alpolgármester, aki a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság pályázatáról beszélt.
    Sóti Ernő ismertette, hogy a helyi járulék újbóli bevezetésének feltétele több községi dokumentum módosítása. A módosított határozatok alapján kezdeményezheti a II Helyi Közösség saját dokumentumainak összehangolását a törvényes rendelkezésekkel és a helyi járulék újbóli bevezetését, mégpedig referendum, azaz a polgárok írásos nyilatkozatai alapján. A tartalmas vitában, amelyben minden jelenlevő elmondta meglátásait és javaslatait, egyértelmű támogatásról biztosítják a II Helyi Közösséget a helyi járulék újbóli bevezetésében. Kiemelték a lakosság pontos és folyamatos tájékoztatását a helyi járulék fontosságáról, mivel ebből finanszírozott munkálatok elvégzésére más forráseszközökből reálisan nem lehet számítani, ezért vagy nem kerülnek elvégzésre, vagy pedig évekre elhúzódik megvalósulásuk.
    A helyi közösségek vezetői közösen kéréssel fordulnak a községi szervekhez a községi statútum mielőbbi módosítása ügyében, amelybe a községi alapszabály megfelelő szakaszában beépítésre kerülne, hogy a polgárok írásos nyilatkozataival is bevezetésre kerülhet a helyi járulék. Ezt a Tartományi Jogalkotási és Kisebbségi Titkárság is megerősítette. Sóti Ernő ismertette a II. HK tanácsának határozatát, amelyben megindították a helyi járulék újbóli bevezetésének folyamatát. A II. Helyi Közösség tanácsa a helyi járulék bevezetéséig sem ül karba tett kézzel, hanem minden pályázati elehetőséget megragadva az ott elnyerhető eszközökből igyekszik a polgárok életét megkönnyítő beruházásokat megvalósítani. A közösség-építés a helyi járulékon keresztül valósul meg közvetlenül, mert abból a pénzekből épülnek azok a létesítmények, amelyekre Ada polgárainak égetően szükségük van. A hely járulék bevezetése a község polgárainak megértésével, segítségével, és támogatásával valósul meg.

SE

juli-avgust 2009.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Impresum


Design by VA