Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. július-augusztus

Címoldal
A Körkép nem szűnik meg
Községi hírek
Szép vers mára
Ünnepi ülés a községi Képviselő testületben
Baráti kapcsolat Akasztóval
Új munkalehetőségek
Ünnepély a Tisza-parton
Megszentelték az új kenyeret
Helyi közösségeink tanácskozása
A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma
Várakozás a „jó” időre…
Hazaérvén megfiatalodom…
Ez igen, „testvér”!
Aratóünnepség 2009
Fesztiválok
Aratóünnepség Moholon
Újra csordultig a Csobolyó
A kádár a fa kovácsa
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A 2009-es gólyaszaporulat
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
A közlekedés-biztonságról szóló törvény (II)
Megkérdeztük az adaiakat
Az adai egyházközség története VI.
Az eltűnt idő nyomában
Középiskolás labdarúgóink sikere
Tarka oldal
Impresszum

A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma

    A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma Ada Községi Tagozatának alakuló ülését 2009. július 28.-án tartották. A Fórumon részt vettek dr. Tóth Barna Elvira, Varga Elfride, Szabó Erika, Budai Bakai Ilona, Gruber Piroska, Rózsa Szabrina, Varga Patricia, Kovács Emília, Sóti Éva, Szabó Emília, Deli Emina, Világos Valéria, Bálizs Gizella, Zec Zsuzsanna és Fehér Katalin. Meghívott vendég Kovács Elvira köztársasági képviselő kisasszony, és Barsi Márta a zentai VMSZ Női Fórumának koordinátora volt.
    A jelenlévők nyílt szavazáson megválasztották az elnökség öt tagját, név szerint Sóti Évát, Varga Efridet, Világos Valériát, Szabó Emíliát és Bálizs Gizellát. Elnök asszonynak egyhangúan Sóti Évát, alelnökasszonynak Világos Valériát választották meg.
    A VMSZ Női Fóruma Adai Tagozatának céljai a VMSZ Női Fóruma Alapszabályával összhangban: egy olyan társadalom építése, amelyben a nők felkészültségüknek, tehetségüknek és ambíciójuknak megfelelő helyet kapnak a társadalomban, gazdasági és politikai életben, a nők saját maguk által választott szerepének (anyaság, munka, közélet, tudomány, művészetek) támogatása, a nők politikai képzése, a nők egyenjogú részvétele minden szinten döntéshozó szervekben, a család egységének és összetartó erejének védelme, a hit és a kulturális örökségünk védelme, kapcsolatépítés a haza és határokon túli magyarok társszervezeteivel, civil szervezetekkel, hazai és nemzetközi kvantitatív szervezetekkel, egyházakkal, az Európai Néppárt Női tagozatával, a nők fokozottabb társadalmi elismerése.
    A VMSZ Női Fóruma Adai Tagozatának feladatai: a Szerb Köztársaság kormányának családokat érintő intézkedéseinek folyamatos figyelemmel kísérése, a családok és a felnövekvő nemzedék érdekeit segítő döntések és intézkedések támogatása, a család, a hivatás, a közéleti munka közötti összhang megteremtését célzó programok kidolgozása, a különlegesen nehéz helyzetben élő nők (gyermeküket egyedül nevelő anyák, özvegyek, időskorúak, fogyatékkal élők) élethelyzetének javítását célzó programok kidolgozása, a nők élethelyzetének javítását szolgáló tevékenységek koordinálása, a nők részletes politikai képzése, az Európai Néppárt Női tagozatával való közreműködése.

juli-avgust 2009.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Impresum


Design by VA