Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. július-augusztus

Címoldal
A Körkép nem szűnik meg
Községi hírek
Szép vers mára
Ünnepi ülés a községi Képviselő testületben
Baráti kapcsolat Akasztóval
Új munkalehetőségek
Ünnepély a Tisza-parton
Megszentelték az új kenyeret
Helyi közösségeink tanácskozása
A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma
Várakozás a „jó” időre…
Hazaérvén megfiatalodom…
Ez igen, „testvér”!
Aratóünnepség 2009
Fesztiválok
Aratóünnepség Moholon
Újra csordultig a Csobolyó
A kádár a fa kovácsa
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A 2009-es gólyaszaporulat
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
A közlekedés-biztonságról szóló törvény (II)
Megkérdeztük az adaiakat
Az adai egyházközség története VI.
Az eltűnt idő nyomában
Középiskolás labdarúgóink sikere
Tarka oldal
Impresszum

FESZTIVÁLOK

    Az Ada-napi rendezvénysorozat megnyitójaként a. III Nemzetközi Táncfesztivált tekinthetjük, amelyet június 27-én rendezett meg az adai New Ada Dance táncklub.
    A bemutatóra a Műszaki Iskola sportcsarnokában került sor, ahol a házigazda táncosain kívül, részt vett még a szegedi GM Együttes, a DUDANCE – Dudás Tibor profi táncos csapata Pécelről, és a Tigers Érdről. Ennek a különben is rendkívül színvonalas, látványos és szórakoztató fesztiválnak a színvonalát még emelte a Parkett ördöge és a Szombat esti láz győztes párosának, Katus Attilának és Molnár Andreának a fellépése.
    A zsúfolásig megtelt sportcsarnok közönsége, mint mindig, most is vastapssal jutalmazta a látványos produkciókat, és egy újabb, maradandó élménnyel gazdagodva hagyta el a fesztivál színhelyét.


    Az Ada-napi rendezvénysorozat keretében került sor az V. Aranykürt Nemzetközi Fúvósfesztiválra Adán. A szervező a Brass Dance Band ifjúsági fúvószenekar ezúttal is gazdag, látványos és rendkívül szórakoztató programot állított össze, ami nagyszámú közönség előtt főképp a nyári színpadon zajlott le. A fesztivál résztvevői ezúttal a sátoraljaújhelyi (Magyarország) Dohánygyári Fúvószenekar, a Ravnei (Szlovénia) vasművek fúvósai (Pihalni Orkestar Železarjev Ravne), a házigazda Brass Dance Band és a New Ada Dance táncklub mazsorett-csoportja volt.
    A fesztivál július 3-án kezdődött, amikor az esti órákban a nyári színpadon a magyarországi és a házigazda fúvósai közös koncertjét élvezhette a közönség. A műsor másnap folytatódott, délután Ada központjában felvonultak a zenekarok (a sátoraljaújhelyi, a ravnei és az adai) a mazsorett-csoportokkal. A felvonulást követően a három zenekar közös produkciójára került sor, ugyancsak a nyári színpadon, majd egészen 20 óráig a zenekarok fúvóspárbaját élvezhette a közönség.

-g-s

juli-avgust 2009.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Impresum


Design by VA