Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2009. július-augusztus

Címoldal
A Körkép nem szűnik meg
Községi hírek
Szép vers mára
Ünnepi ülés a községi Képviselő testületben
Baráti kapcsolat Akasztóval
Új munkalehetőségek
Ünnepély a Tisza-parton
Megszentelték az új kenyeret
Helyi közösségeink tanácskozása
A Vajdasági Magyar Szövetség Női Fóruma
Várakozás a „jó” időre…
Hazaérvén megfiatalodom…
Ez igen, „testvér”!
Aratóünnepség 2009
Fesztiválok
Aratóünnepség Moholon
Újra csordultig a Csobolyó
A kádár a fa kovácsa
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
A 2009-es gólyaszaporulat
Zöld levél
Néhány gondolat az antibiotikumokról
A közlekedés-biztonságról szóló törvény (II)
Megkérdeztük az adaiakat
Az adai egyházközség története VI.
Az eltűnt idő nyomában
Középiskolás labdarúgóink sikere
Tarka oldal
Impresszum

Megszentelték az új kenyeret
Falunapot ünnepeltek Törökfaluban

    A július végi kenyérszentelő ünnepség egyben falunap is volt, amit hálaadó szentmisével, művelődési műsorral, fogatos felvonulás, sportnappal és kakaspaprikás főző versennyel ünnepelték meg Törökfaluban a helyi közösség szervezésében. A délelőtti órákban sportnapot tartottak a sportpályán négy, törökfalui, völgyparti és pobedai csapat részvételével, amelyek kosárlabdában, asztaliteniszben és kispályás fociban mérkőztek meg egymással. Emellett Törökfalu focicsapata nagy és kis pályán is lejátszott egy-egy mérkőzést Erzsébetlakkal. Berze Tibor, a Törökfalusi Helyi Közösség elnöke elmondta, hogy a két falu, Erzsébetlak (Belo Blato) és Törökfalu testvér-települési kapcsolatot szeretne létesíteni, a focisták vendégszereplése már ennek a jegyében zajlott.

    Az új kenyér felszentelését verőfényes időben ünnepelték meg a résztvevők a katolikus templom melletti szabadtéri színpadnál, ahol a nap folyamán több százan gyűltek össze a kocsmasátor hűvösében, majd az alkalmi nézőtéren. A helyi közösség által szervezet program a kora déli órákban az estig tartó kakaspaprikás főzőversennyel, amely a helybeliek szerint törökfalui ételspecialitásnak számít, és itt főzik a legjobbat ebből az ételből. A versenyre huszonhét helybeli és vidéki versenyző nevezett be. Az új kenyér ünnepélyes megszentelésre a délután közepén került sor a Szent-Gellért templomban bemutatott misén, amelyet a helyi plébános, Kozma Róbert celebrált. Ezt követte a gyerekek számára szervezett aszfaltrajzolás, majd a fogatos felvonulás a faluban.
    A zenés-táncos művelődési műsor este 8 órakor kezdődött a szabadtéri színpadon, ahol fellépett Törökfaluból a Búzavirág énekcsoport, az iskolások tánccsoportja, Kiss Csilla és Patócs Amanda szavaló, a Tini tánccsoport, a Tangó Táncklub, illetve Tót Melissza, Miklós Zsófia, Apró Ágnes és Mácsár Barbara zenedések. Továbbá Völgypartról a Gyermekkuckó, Keviből egy modern tánccsoport, a Bazsarózsa asszonykórus és tamburások, valamint Tornyosról az asszonykórus és tamburások, illetve Gunarasból a Rozmaring asszonykórus.

Csincsik Zsolt

juli-avgust 2009.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Vesti
Impresum


Design by VA