Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Címoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

Studijska poseta
delegacije opštine Ada opštini Vršac

    31.07.2006. godine, u skladu sa realizacijom Projekta podrške opštinama u organizaciji SKGO i OEBS-a, organizovana je studijska poseta opštini Vršac. Èlanovi delegacije opštine Ada su bili Zamenik predsednika opštine Ada, Dragin Zoran, Predsednik SO Ada, Dušan Teleèki, odbornici SO Ada, kao i predstavnici Opštinske uprave Ada.
    Poseta je u svom programu obuhvatala razgovore sa Predsednikom opštine Vršac, Jovicom Zarkulom, ostalim predstavnicima Opštinske uprave Vršac, kao i sa šefovima odbornièkih grupa, Odbornicima, i predstavnicima Komunalnog preduzeæa "2. oktobar".
    Osnovna tema razgovora delegacija opština je bila razmena iskustava i ispitivanje moguænosti primena pozitivnih praksi, zakljuèeno je da su opštine sliène u pogledu nacionalne raznolikosti, i s tim u vezi sva pitanja se rešavaju uspešno i na osnovu sliènih modela. Obe opštine su u uzele zamah pri preduzimanju koraka na razvoju svojih sredina i u situaciji su išèekivanja najboljih moguæih ishoda za sve pokrenute infrastrukturne i projekte iz  ostalih oblasti. Svaka od opština je u odreðenim segmentima napravila znaèajan iskorak i ostvarila prednost u odnosu na drugu, pa je s tim u vezi opština Vršac odluèivši se za kreditna sredstva omoguæila svojim graðanima bolji standard u pogledu gasifikacije i komunalnih usluga, dok je opština Ada, u fazi finalizacije Uslužnog Centra, na pragu da obezbedi svojim graðanima ekspeditivnost u pružanju usluga i da u pravom smislu reèi bude adekvatan i transparentan servis graðana.
    Nakon razmene iskustava izmeðu opština, delegacija opštine Ada je posetila novootvorenu fabriku vode "Moja voda", turistièki kapacitet "Vila Breg" i sportski centar "Milenijum".
    Nakon obilazaka predviðenih programom posete i dijaloga opštinskih delegacija, zakljuèeno je da postoji potreba za razvojem meðuopštinske saradnje i daljom razmenom iskustava, jer su rezultati studijskih poseta višestruko pozitivni, i definitivno doprinose poboljšanju radu samih uprava, kao i iznalaženju rešenja za probleme koji su svojstveni za obe opštine.

Protokol opštine Ada
Danijela Gavriloviæ

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA