Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Cmoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

Studijska poseta
delegacije optine Ada optini Vrac

    31.07.2006. godine, u skladu sa realizacijom Projekta podrke optinama u organizaciji SKGO i OEBS-a, organizovana je studijska poseta optini Vrac. lanovi delegacije optine Ada su bili Zamenik predsednika optine Ada, Dragin Zoran, Predsednik SO Ada, Duan Teleki, odbornici SO Ada, kao i predstavnici Optinske uprave Ada.
    Poseta je u svom programu obuhvatala razgovore sa Predsednikom optine Vrac, Jovicom Zarkulom, ostalim predstavnicima Optinske uprave Vrac, kao i sa efovima odbornikih grupa, Odbornicima, i predstavnicima Komunalnog preduzea "2. oktobar".
    Osnovna tema razgovora delegacija optina je bila razmena iskustava i ispitivanje mogunosti primena pozitivnih praksi, zakljueno je da su optine sline u pogledu nacionalne raznolikosti, i s tim u vezi sva pitanja se reavaju uspeno i na osnovu slinih modela. Obe optine su u uzele zamah pri preduzimanju koraka na razvoju svojih sredina i u situaciji su iekivanja najboljih moguih ishoda za sve pokrenute infrastrukturne i projekte iz ostalih oblasti. Svaka od optina je u odreenim segmentima napravila znaajan iskorak i ostvarila prednost u odnosu na drugu, pa je s tim u vezi optina Vrac odluivi se za kreditna sredstva omoguila svojim graanima bolji standard u pogledu gasifikacije i komunalnih usluga, dok je optina Ada, u fazi finalizacije Uslunog Centra, na pragu da obezbedi svojim graanima ekspeditivnost u pruanju usluga i da u pravom smislu rei bude adekvatan i transparentan servis graana.
    Nakon razmene iskustava izmeu optina, delegacija optine Ada je posetila novootvorenu fabriku vode "Moja voda", turistiki kapacitet "Vila Breg" i sportski centar "Milenijum".
    Nakon obilazaka predvienih programom posete i dijaloga optinskih delegacija, zakljueno je da postoji potreba za razvojem meuoptinske saradnje i daljom razmenom iskustava, jer su rezultati studijskih poseta viestruko pozitivni, i definitivno doprinose poboljanju radu samih uprava, kao i iznalaenju reenja za probleme koji su svojstveni za obe optine.

Protokol optine Ada
Danijela Gavrilovi

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA