Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Cmoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

I u budue raunamo na kamp

    I ovo leto je bilo pun dogaaja u kampu iza bazenima, oko ORTC-a. U postavljenim atorima smenjivali su se stanovnici: boravili su tu deca poginulih boraca, organizovan je logorovanje porodicama, bili su tu deca ometana u razvoju, deca iz zbratimljnog XI okruga Budimpete, kao i jedan mala grupa likovnih amatera. atori i danas stoje i kamperski ivot tee dalje.
    O ovogodinjim aktivnostima i deavanjima u kampu, porazgovarali smo sa predsednikom Izvrnog odbora Udruenja veterana ratnih invalida rata 90-tih, gdinom Milanom Popov, koji je dao sledeu izjavu:
    - Ove godine smo uspeli sprovesti jedan projekat koji se zove "Omladinska kola u prirodi Ada 2006" u organizaciji dva udruenja: Udruenja veterana ratnih invalida i Udruenje boraca rata 90-tih godina. Korisnici tog kampa bili su deca veterana ratnih invalida, deca poginulih boraca bez roditeljskog staranja, deca izbeglikih logora iz Srbije. Ove godine sve to je odradjeno na drugaiji nain, jer nam je pomoglo ministratstrvo za rad, zapoljavanje i socijalne politike.
    Kroz kamp je prolo skoro 400 deca, vie nego to smo planirali. Trudili smo se da popravimo i da obogatimo sadraj ivota u kampu, sada smo na pr. po prvi put organizovali malu likovnu koloniju obogativi time kulturni sadraj, kada su deca mogla de upoznaju rad slikara amatera, a pored toga slike koje su radjene za dva dana, ostavljene su nama.
    Osim pomenute dece, koji su boravili jo u kampu?
    - Na kamp, odnosno spomenute organizacije poseduju odreenu opremu, koje smo kroz godinama uspeli nabaviti i zahvaljujui tome, kao i naim volonterima, uspeli smo da pomognemo u organizovanju drugih sadraja na ovom prostoru. Tu su kampovali deca ometana u razvoju ("Zraak nade") pod rukovodstvom abe Mesaro, posle njih bilo je tu porodino logorovanje to je organizovala katolika crkva. Pruali smo punu podrku i jednima i drugima, dali opremu to im je bilo potrebno. Imamo odlinu saradnju sa svetenikom iz Ade i Beeja koji su organizovali ovo logorovanje. Imali smo saradnju i sa izviaima koji su doveli svoje goste u na kamp, zatim pomogli smo u smetaju dece iz Maarske (Budimpeta, XI kvart). Mada je kola Novak Radoni bila nosioc zadatka u vezi ove dece, bez nae podrke ne verujem da bi mogli to besprekorno odraditi. I njima, kao i naoj deci pokuali smo obogatiti boravak: organizovali smo krstarenje brodom po Tisi, letenje motornim zmajem i sl. zavrio je Milan Popov.

-g-

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA