Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Címoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Gledano sa strane policije,  mesec juli bio je previše pun dogadjaja, kako sa aspekta bezbednosti saobraæaja, javnog reda i mira, tako i u pogledu izvršenih kriviènih dela. Preko 45 puta je intervenisala policija ili je preduzimala odredjene radnje iz svoje nadležnosti, a ukupna materijalna šteta prièinjena kriviènim delima i saobraæajnim nezgodama iznosi 879.000 dinara.
    Krivièna dela. U toku meseca otkriveno je i registrovano 23 raznih kriviènih dela. Najveæi broj kriviènih dela odnosi se na kraðu (10), zatim provale i pokušaj provale (7), prevare (2) i po 1 zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, poreska utaja, nasilje u porodici kao i falsifikovanje novèanica (evra). Od deset kraða, 3 se odnosi na kraðu bicikla, dve na mopeda, zatim u dva sluèaja kraða je prijavljena sa podruèja bazena, gde su nepoznati izvršioci ukrali lièna dokumenta i mobilne telefone. Telekomunikaciona firma koja montira nove telefonske vodove, prijavila je niz kraða telefonskih kabla u ukupnoj vrednosti od 100.000 dinara. Interesantna je pojava da su najsmeliji izvršioci poèeli krasti (seèenjem pogodnim alatom) "L" profile na metalnim elektriènim stubovima. Od strane Potisja, prijavljena je kraða raznih alata i aparata iz magacina preduzeæa u vrednosti od 60.000 dinara. Od kriviènih dela provale najviše se odnosi na provaljivanje frižidera sa sladoledom, ostavljenih i noæu ispred prodavnica. U kratkom vremenskom periodi izvršena je serija (5) provale radi sladoleda, kao i jedan pokušaj provale jedne prodavnice, ali izvršioc nije uspeo da razvali vrata. Ukupna materijalna šteta prièinjena kriviènim delima iznosi 459.000 dinara, od toga 240.000 dinara odnosi se na sumu poreske utaje.
    Javni red i mir. Prošli mesec je bio veoma nemiran mesec gledano sa aspekta javnog reda i mira. Dogodilo se više narušavanja reda i mira, od kojih treba istaæi da je u 6 sluèajeva policija je intervenisala zbog tuèe na jvanim mestima (ulica, kafane i sl.). Na osnovu prijave graðana podneto je dve prekršajne prijave protiv odgovornog lica ugostiteljskih objekata "Teksas" i "Galiba", zbog puštanja jake muzike u noænim èasovima. Pored toga preduzete su mere i zbog vreðanje i pretnje.
    Bezbednosti saobraæaja. Julska vruæina kao da je uticala pažnju vozaèa motornih vozila. Dogodilo se 12 saobraæajnih nezgoda na podruèju opštine (7 u Adi, 5 u Molu), sa ukupnom materijalnom štetom od 420.000 dinara, jednom teškom telesnom povredom, jednom lakom povredom, a u ostalim sluèajevima bez povrede i neznatnim materijalmim štetom. U tim nezgodana uèestvovali su 14 putnièka motorna vozila, 2 teretna vozila, 2 autobusa i 3 motocikla. U 6 sluèajeca sudarili su se dva putnièka vozila, u dva sluèaja teretna i putnièka, zatim  dva autobusa. Tešku telesnu povredu zadobio je vozaè motocikla kada je u Adi ispred motora istrèao je pas i usled pada vozaè je zadobio teške povrede. Najveæa materijalna šteta, 180.000  dinara procenjena je prilikom sudara putnièkog i teretnog vozila u Molu, a 140.000 dinara kada je u Adi sudarila dva putnièka vozila.

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA