Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Címoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

Újabb megfogható eredmények
és az ügyintézés

    Elõször is elnézést kérek mindazoktól az olvasóktól, akiknek nem vagy csak sok utánajárással sikerült beszerezniük júliusi számunkat. Mindez azért történt, mert a kanizsai székhelyû lapterjesztõ osztály, amely Adát és Moholt látta el sajtóval, kivonult községünkbõl, és egy becsi lapterjesztõ osztálynak adta át a terjesztést. Mint minden átmenet, ez is kisebb-nagyobb fennakadást okozott. A jövõben mi fogjuk ellátni azokat az üzleteket, amelyekkel szerzõdést kötünk, és ahol minden hónapban megvásárolhatják a Községi Körképet. Többen érdeklõdtek, hogy lehetséges-e elõfizetni lapunkra. Úgy gondolom, semmi akadálya nem fog lenni, a szerkesztõség állásfoglalásáról és a lehetõségekrõl a következõ számunkban olvashatnak.
    Most már így augusztus végén elmondhatjuk, eseménydús nyár van mögöttünk. Számos színes szórakoztató rendezvényrõl számolhattunk be, amelyek ezreket vonzottak vidékrõl. A lehetõségeket mind jobban felismerjük, és ez így van jó, a sokszor hangoztatott „összefogás” meghozza a kívánt eredményt. Ami még fontosabb, az községünk vezetõségének kitartása, a lehetõségek felkutatása, amely újabb megfogható eredménnyel járt. A napokban érkezett a hivatalos átirat, hogy községünk több mind 1 millió eurót nyert a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatain. 330.000 eurót a helyi utak építésére, 284.000 eurót a jelenlegi tekepálya panzióvá való átalakítására, 66.000 eurót az adai színházterem külsõ és belsõ renoválására, 42.000 eurót a törökfalui vízvezetékrendszer kiépítésére, 30.000 eurót a Vadvirág Hagyományápoló Kör székházának felújítására. 13.000 eurót a völgyparti szélmalom újjáépítésére. 24.000 eurót a helyi általános iskolák részére 57 számítógép vásárlására. 8.000 eurót a középiskola részére 19 számítógép beszerzésére. 600.000 eurót a szennyvízcsatorna hálózat építésére. Az egészségház is kap pénzt az épület felújítására, a támogatás összegét egyelõre nem határozták meg. A többi projektum finanszírozásáról, amelyeket községünk átadott, az illetékesek döntése augusztus végére várható.
    Fontos beruházásnak számít a községháza jobb szárnyán épülõ információs iroda is, ahol a polgárok az összes információt és hivatalos okmányt megkaphatják. Az iroda a gyors informálódást és ügyintézést kell, hogy szolgálja. Biztos vagyok benne, hogy az új irodában mi mindannyian kedves, kétnyelvû és segítõkész dolgozókkal fogunk majd találkozni. Úgy legyen, és hogy mind kevesebb legyen az olyan eset, mint az alábbi.
    Az Elsõ Helyi Közösség 2004-ben épített egy 200 méteres útszakaszt a Ðuro Danièiæ utcában. A beruházás befejeztével kérte a Földmérési hivatalt a változások bevezetésére. Jött a számla, melyen az állt, hogy a befizetés után 30 napon belül elvégzik a bejegyzést. Az Elsõ Helyi Közösség 2005. június 15-én befizette a 38.499 dinárt, és hitte, hogy a beruházást befejezte. 2006. május 2-ai dátummal jött egy átirat, hogy a bejegyzést mégsem tudják elvégezni különbözõ tulajdonjogi okok miatt. Majd egy év múlva vették a fáradságot, hogy értesítsék a helyi közösséget. Valahogy úgy van ez náluk is, hogy elõre kell fizetni, csak itt nem biztos, hogy kapunk is valamit. Kommentár úgy hiszem felesleges a fenti eset kapcsán, mert az ilyen ügyintézést nem lehet minõsíteni. Tanúság, az annál több van.

    Minden kedves olvasónknak kellemes idõtöltést és jó egészséget kívánok!

Gecse István

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA