Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. augusztus

Cmoldal
Újabb megfogható eredmények
Megkérdeztük az adai polgármestert
Jelentős beruházások 1997-től 2006-ig
Visszatekintés az elmúlt évekre
Képes krónika
Vizsgabál 2006
Továbbra is szilárd kapcsolat
A felnövekvő nemzedék
Aranykürt 2006
Vadvirág-tábor, Ada-2006
Jár a malom
Pénzautomata a Pannon-banknál
Mohol a Tiszánál
Tanyaszínház - 2006
Veled több vagyok!
Boldogasszony anyánk
Ősztől a világhálón beszélgethetnek
Adán is megállt az ekhós szekér
Motoros találkozó ADA - 2006
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fiatalok írják
Strandröplabda
A kispályás focitorna eredményei
Kishírek
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Tarka oldal
Impresszum

jabb megfoghat eredmnyek
s az gyintzs

    Elszr is elnzst krek mindazoktl az olvasktl, akiknek nem vagy csak sok utnajrssal sikerlt beszereznik jliusi szmunkat. Mindez azrt trtnt, mert a kanizsai szkhely lapterjeszt osztly, amely Adt s Moholt ltta el sajtval, kivonult kzsgnkbl, s egy becsi lapterjeszt osztlynak adta t a terjesztst. Mint minden tmenet, ez is kisebb-nagyobb fennakadst okozott. A jvben mi fogjuk elltni azokat az zleteket, amelyekkel szerzdst ktnk, s ahol minden hnapban megvsrolhatjk a Kzsgi Krkpet. Tbben rdekldtek, hogy lehetsges-e elfizetni lapunkra. gy gondolom, semmi akadlya nem fog lenni, a szerkesztsg llsfoglalsrl s a lehetsgekrl a kvetkez szmunkban olvashatnak.
    Most mr gy augusztus vgn elmondhatjuk, esemnyds nyr van mgttnk. Szmos sznes szrakoztat rendezvnyrl szmolhattunk be, amelyek ezreket vonzottak vidkrl. A lehetsgeket mind jobban felismerjk, s ez gy van j, a sokszor hangoztatott sszefogs meghozza a kvnt eredmnyt. Ami mg fontosabb, az kzsgnk vezetsgnek kitartsa, a lehetsgek felkutatsa, amely jabb megfoghat eredmnnyel jrt. A napokban rkezett a hivatalos tirat, hogy kzsgnk tbb mind 1 milli eurt nyert a Nemzeti Fejlesztsi Terv plyzatain. 330.000 eurt a helyi utak ptsre, 284.000 eurt a jelenlegi tekeplya panziv val talaktsra, 66.000 eurt az adai sznhzterem kls s bels renovlsra, 42.000 eurt a trkfalui vzvezetkrendszer kiptsre, 30.000 eurt a Vadvirg Hagyomnypol Kr szkhznak feljtsra. 13.000 eurt a vlgyparti szlmalom jjptsre. 24.000 eurt a helyi ltalnos iskolk rszre 57 szmtgp vsrlsra. 8.000 eurt a kzpiskola rszre 19 szmtgp beszerzsre. 600.000 eurt a szennyvzcsatorna hlzat ptsre. Az egszsghz is kap pnzt az plet feljtsra, a tmogats sszegt egyelre nem hatroztk meg. A tbbi projektum finanszrozsrl, amelyeket kzsgnk tadott, az illetkesek dntse augusztus vgre vrhat.
    Fontos beruhzsnak szmt a kzsghza jobb szrnyn pl informcis iroda is, ahol a polgrok az sszes informcit s hivatalos okmnyt megkaphatjk. Az iroda a gyors informldst s gyintzst kell, hogy szolglja. Biztos vagyok benne, hogy az j irodban mi mindannyian kedves, ktnyelv s segtksz dolgozkkal fogunk majd tallkozni. gy legyen, s hogy mind kevesebb legyen az olyan eset, mint az albbi.
    Az Els Helyi Kzssg 2004-ben ptett egy 200 mteres tszakaszt a uro Danii utcban. A beruhzs befejeztvel krte a Fldmrsi hivatalt a vltozsok bevezetsre. Jtt a szmla, melyen az llt, hogy a befizets utn 30 napon bell elvgzik a bejegyzst. Az Els Helyi Kzssg 2005. jnius 15-n befizette a 38.499 dinrt, s hitte, hogy a beruhzst befejezte. 2006. mjus 2-ai dtummal jtt egy tirat, hogy a bejegyzst mgsem tudjk elvgezni klnbz tulajdonjogi okok miatt. Majd egy v mlva vettk a fradsgot, hogy rtestsk a helyi kzssget. Valahogy gy van ez nluk is, hogy elre kell fizetni, csak itt nem biztos, hogy kapunk is valamit. Kommentr gy hiszem felesleges a fenti eset kapcsn, mert az ilyen gyintzst nem lehet minsteni. Tansg, az annl tbb van.

    Minden kedves olvasnknak kellemes idtltst s j egszsget kvnok!

Gecse Istvn

avgust 2006.

Naslovna strana
Studijska poseta
Pokušajmo zajedno
I u buduće računamo na kamp
Isplata zaolstalih zarada u "Potisju"?
Ona stara "dobra" vremena
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Vesti
Impresum


Design by VA